کدام مواد غذایی باعث سقط جنین می شود؟
مسیر سفر پر هیجان مادری با باردار شدن آغاز می گردد. یک زن باردار لازم است تا یک رژیم خوب و متعادل داشته باشد، تا مطمئن شود خودش و فرزندش سالم هستند.
مسیر سفر پر هیجان مادری با باردار شدن آغاز می گردد. یک زن باردار لازم است تا یک رژیم خوب و متعادل داشته باشد، تا مطمئن شود خودش و فرزندش سالم هستند. اگرچه، غذاهای خاصی وجود دارند همانند پاپایا، آناناس، خرچنگ، تخم مرغ و ماهی های غنی از جیوه که زنان باردار باید از خوردن اش امتناع کنند. مصرف این مواد غذایی که باعث سقط جنین میشود ، در طول سه ماهه اول بارداری خطرناک تر است زیرا در این دوران، زن باردار در خطر ابتلا به سقط بیشتری قرار دارد.
برای زن باردار ضروری است تا از به کار بردن این غذاها در رژیم غذایی اش خودداری کند و خوردن غذاهای خاصی را برای خود منع کند تا مانع از سقط جنین او شود. در حالی که اهمیت عوامل دیگر همانند سن و سلامت زن باردار، شیوه زندگی و عادت های غذایی او را نمی توان نادیده گرفت. توصیه می شود که از این غذاها خودداری کند، به خصوص در مراحل اولیه بارداری. این غذاها ممکن است باعث گشاد شدن یا باز شدن دهانه ی رحم و انقباضات درونی در زن باردار شود بنابراین او را در خطر سقط جنین قرار دهد.
لیست مواد غذایی که باعث سقط جنین میشود
زنان باردار باید از خوردن غذاهای خاص خودداری کنند که باعث سقط جنین در اوایل بارداری می شود. زنان باردار باید به خاطر داشته باشند تا از میوه هایی که باعث سقط جنین می شود نیز دوری کنند. غذاهایی که باعث سقط جنین می شود در قسمت زیر لیست شده اند:
۱٫آناناس
آناناس حاوی بروملین می باشد که باعث نرم شدن دهانه رحم می شود و باعث شروع انقباضات در زن باردار می شود. که در نتیجه منجر به سقط جنین می شود. بهترین کار این است که از مصرف آناناس یا آب آناناس در بارداری پیشگیری شود به خصوص در مراحل اولیه بارداری.
۲٫انواع خرچنگ
اگرچه خرچنگ منبع غنی از کلسیم است اما آن ها سطح زیادی کلسترول دارند. که باعث می شود رحم منقبض شود و منجر به خونریزی داخلی و احتمالا سقط جنین شود. بنابراین، با وجود مزه عالی آن باید از خوردن آن در بارداری امتناع کرد.
۳٫ دانه های کنجد
زنان باردار باید از خوردن دانه های کنجد در طول مراحل اولیه بارداری خودداری کنند. دانه های کنجد وقتی با عسل مصرف شود می تواند باعث مشکلاتی در بارداری شود. اگرچه، ممکن است زنان بادار کمی کنجد سیاه در اواخر بارداری مصرف کنند چون معتقد هستند که برای زایمان فوایدی دارد.
۴٫ جگر سیاه حیوانات
جگر دارای ویتامین A بسیاری است بنابراین غذای سالمی به نظر می رسد. بنابراین خوردن آن، چند باری در ماه به نظر نمی رسد ضرر داشته باشد. اما اگر مقدار زیادی از آن توسط یک زن باردار خورده شود باعث دردسر برای او می شود چون باعث انباشتگی تدریجی رتینول( ویتامین آ) می شود که بر نوزاد تاثیر می گذارد.
۵٫ آلوورا
آلوورای فوق العاده به خاطر فوایدی زیادی که دارد بسیار شناخته شده است. اما مطالعات زیادی نشان می دهد که زنان باردار باید قبل از مصرف آلوورا کمی تامل کنند. چون آلوورا حاوی آنتراکینون می باشد، یک نوع ملین که انقباضات رحم را تحریک می کند و باعث خونریزی لگنی می شود. که در نهایت منجر به سقط جنین می شود. البته ژل آلوورا در بارداری خطر ندارد.
۶٫ پاپایا
پاپایای نرسیده یا سبز ترکیباتی دارد که به عنوان یک ملین عمل می کند و می تواند باعث زایمان زودرس و سقط جنین می شود. دانه های پاپایا دارای آنزیم های زیادی است که ممکن است باعث انقباضات رحم شود در نتیجه منجر به سقط جنین شود. به همین دلیل است که مصرف پاپایا در هر شکل و هر غذایی در بارداری بی خطر نیست.
۷٫ گیاه چوب طبل(گیاهی در هند و پاکستان)
زنان باردار نیاز به رعایت احتیاط برای مصرف چوب طبل در بارداری دارند. به این دلیل که دارای آلفا سیتوسترول می باشد. که ممکن است برای بارداری مضر باشد. اگرچه چوب طبل آهن، پتاسیم و ویتامین های زیادی دارد اما، توصیه می شود مقدار مصرف آن محدود شود. همچنین مهم است که قبل از مصرف آن به خوبی شسته شود. تا از هر باکتری و حشره موذی دیگر خلاص شد تا از هر مشکل در بارداری جلوگیری شود.
۸٫ محصولات لبنی خام
محصولات لبنی خام یا غیر پاستوریزه همانند شیر، پنیر گورگونزولا، پنیر موزارلا، پنیر فتا و پنیر بری ممکن است دارای باکتری های حامل بیماری همانند باکتری لیستریا مونوسیتوژنز باشد که برای بارداری خطرناک است. برای زنان باردار خوردن و نوشیدن هر ماده ای که از شیر خام درست شده است بی خطر نیست چون می تواند منجر به مشکلات در بارداری شود.
۹٫ کافئین
طبق بسیاری از مطالعات، کافئین به طور کلی در بارداری کاملا بی ضرر نیست. با این حال، توصیه می شود زنان باردار کمی آن را محدود کنند، افزایش مقداری کافئین در بارداری می تواند منجر به مشکلاتی همانند سقط جنین یا تولد نوزاد با وزن بسیار کم شود. علاوه بر این، کافئین چون کمی ادرار آور است باعث می شود بدن مایعات بیشتری از دست بدهد. مهم است که در خاطر داشته باشید کافئین در مواد زیادی وجود دارد همانند چای، قهوه، شکلات و بسیاری از نوشیدنی های انرژی زا.
۱۰٫ ماهی های غنی از جیوه
زنان باردار باید وقتی ماهی مصرف می کنند مراقب باشند. در حالی که ماهی پر از مواد مغذی ضروری برای بدن است، زنان باردار باید از خوردن انواع خاص آن که دارای جیوه زیادی هستند خودداری کنند. ماهی هایی مثل شاه ماهی خال خالی، ماهی نارنجی اقیانوس هند، نیزه ماهی، کوسه، تاج ماهی، اره ماهی و ماهی تن گنده چشم. چون جیوه می تواند اثرات منفی بر روی رشد مغز نوزاد و سیستم عصبی او بگذارد. هر چند فراموش نکنید که امگا ۳ بخش ضروری رژیم غذایی زنان باردار است.
۱۱٫ گیاهان دارویی
اکثر متخصصان توصیه می کنند که زنان باردار باید از مصرف داروهای گیاهی در بارداری خودداری کنند.گیاهان خاص استروئید دارند که در طول بارداری تاثیرات منفی بر رشد نوزاد دارد. گیاهانی مثل گیاه آب بشقابی(گیاهی در هند و چین و اندونزی) اگر توسط زن باردار مصرف شود. آسیب زیادی به کبد می رساند که در نتیجه منجر به زردی شدید و آسیب احتمالی به مغز نوزاد می شود. گیاهانی مثل دانگ کی(گیاه بومی چین)گوتا کولا(قدح مریم هندی) باعث زایمان زودرس یا سقط جنین می شود. بنابراین توصیه می شود قبل از مصرف داروگیاهی با پزشک مشورت کنید.
۱۲٫ هلو
بر این باور است که هلو طبع گرمی در طبیعت دارد. اگر در طول بارداری به اندازه ی زیادی مصرف شود باعث تولید حرارت زیادی در بدن زن باردار می شود. که می تواند منجر به خونریزی داخلی و در نهایت سقط جنین شود. زنان باردار باید در خاطر داشته باشند که قبل خوردن هلو پوست آن را بگیرند چون پوست میوه باعث سوزش و خارش گلو می شود.
۱۳٫سیب جنگلی
زنان باردار باید از خوردن سیب جنگلی در بارداری پرهیز کنند. به خاطر اسیدیته و خواص ترش بودن آن ممکن است باعث تحریک انقباضات رحم شود. که منجر به زایمان زودرس یا سقط شود.
۱۴٫ گوشت فرآوری شده
مصرف گوشت های فرآوری شده همانند سوسیس، گوشت خشک شده، مغز، گوشت چرخکرده، گوشت گاو یا خوک نمک سود شده، گوشت گوساله، پپرونی در طی بارداری بسیار خطرناک است. چون گوشت محل پرورش باکتری هایی همانند توکسوپلاسما گوندیای، لیستریا یا سالمونلا می باشد که باعث مسمویت غذایی می شود. زنان باردار باید به خصوص از خوردن گوشت پخته نشده پرهیز کنند یا گوشت خام چون باکتری هایی که در آن جا وجود دارند به نوزاد منتقل می شود و باعث مشکلات جدی ای همانند سقط، زایمان زودرس یا نوزاد ناقص می شود. بنابراین، مهم است که گوشت را به دقت بپزید یا قبل مصرف آن را به خوبی دوباره گرم کنید.
۱۵٫ تخم مرغ یا گوشت ماکیان
باید وقتی تخم مرغ یا گوشت ماکیان در بارداری استفاده می کنید مراقب باشید. چون تخم مرغ باکتری ای دارد به نام سالمونلا که منجر به مشکلاتی همانند مسمویت غذایی، اسهال، تب شدید، درد های روده ای و حتی سقط می شود. مهم است که تخم مرغ خوب پخته شود طوری که سفید و زرده کاملا سفت شود. این کار کمک می کند تا باکتری ها کشته شوند و مصرف آن بی ضرر شود. زنان باردار باید از خوردن غذاهای حاوی تخم مرغ مثل اگ ناگ(مخلوط زرده تخم مرغ و شیر) ، سس مایونز خانگی، انواع موس، سوفله و اسموتی هایی که حاوی تخم مرغ خام هست نیز بپرهیزند.
۱۶٫ سبزیجات شسته نشده
سبزیجات سبز ساقه دار برای سلامتی بسیار مفید هستند. اما سبزیجات خام یا شسته نشده دارای باکتری توکسوپلاسما گوندیای هستند، یک انگل معمولی که باعث عفونت شدید در زنان باردار می شوند که توکسوپلاسموز نامیده می شود. اگر یک زن باردار مبتلا شود به بچه خود منتقل می کند و منجر به مشکلاتی می شود که می تواند بارداری او را به خطر بیندازد. بنابراین، حتما باید سبزیجات با دقت با آب تمیز شسته شود یا قبل مصرف به آب آن نمک اضافه شود. زنان باردار باید در خاطر داشته باشند که حتی ظروف و سینک آشپزخانه را هم با دقت بشورند و سبزیجات را به خوبی قبل مصرف بپزند.
۱۷٫ غذاهای دریایی
انواع مختلف غذاهای دریایی همانند حلزون صدف دار، صدف خوراکی، ساشیمی(غذای ژاپنی با رگه های ماهی خام)، سوشی، و میگو ممکن است به باکتری لیستریا آلوده باشند که اگر توسط زنان باردار مصرف شود احتمال دارد منجر به مشکلاتی مثل زایمان زودرس یا سقط شود. غذاهای دریای تازه یا خام معمولا خطر بالایی برای داشتن انگل هایی مثل کرم نواری و ویروس دارند بنابراین باعث عفونت هایی همانند لیستریوس یا مسمومیت غذایی در زنان باردار می شود. توصیه می شود زنان باردار در خاطر داشته باشند غذاهای دریایی خوب پخته شده بخورند به خصوص اگر در رستوران های ژاپنی هستند جایی که آن ها فقط روی غذا را می پزند و غذا را خام سرو می کنند.
۱۸٫ ادویه ها
از ادویه زمانی استفاده می شود که بخواهیم هنگام پخت غذا طعم دارش کنیم. ادویه ها ارزش های غذایی بسیاری دارند. اما ادویه های خاصی همانند شنبلیله، آنقوزه، سیر، سنبل ختایی، نعناع باید در طول بارداری منع شوند. این ادویه ها می تواند رحم را تحریک کند، باعث انقباض آن شود و منجر به زایمان زودرس یا سقط شود. مراقب باشید از ادویه هایی همانند سیر و نعناع بیش از حد استفاده نکنید چون ترکیب این مواد باعث رقیق شدن خون و در نتیجه خونریزی در بارداری می شود.
مصرف ادویه در ماه های بارداری
داشتن یک رژیم سالم و متعادل در طول بارداری ضروری است. که شامل غذاهایی از انواع گروه های غذایی می شود که برای زنان باردار ضروری ترین ویتامین ها و مواد مغذی را فراهم می کند. داشتن تعادل بهترین کار است. هر چیزی که بیش از اندازه خورده شود برای بارداری مضر است. همیشه توصیه می شود تا با پزشک در این رابطه صحبت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼