اختلال رشد داخل رحمی، علت بروز
اختلال رشد داخل رحمی گاهی یک پدیده ادامه دار است که عوارض دائمی را میتواند به همراه داشته باشد.
دکتر فهیمه سهیلی پور درباره اختلال رشد داخل رحمی اظهار کرد: کودکانی که پیش از تولد دارای مشکلات داخل رحمی بودهاند پس از تولد نیز مستعد افزایش قند خون، چربی خون، بیماریهای قلبی و عروقی و حتی چاقی میشود همچنین کودکانی که دچار اختلال رشد رحمی شده زمانی که متولد میشوند نسبت به زمان جنینی خود وزن کمی دارند.
این فوق غدد اطفال خاطرنشان کرد: اختلال رشد داخل رحمی گاهی یک پدیده ادامه دار است که عوارض دائمی را میتواند به همراه داشته باشد.
سهیلی پور در پاسخ به این سوال که چرا اختلال رشد داخل رحمی رخ میدهد؟ گفت: ممکن است مشکل به خاطر خود جنین باشد و جنین بنابر دلیلی مبتلا به یک سندروم، اختلال کروموزمی، عفونت یا آنومالی مادرزادی یا بیماری باشد.
وی افزود: نوع دیگری که منجر به اختلال رشد داخل رحمی میشود اختلال در جفت است به این معنا که جنین مادر خوب است اما جفت به صورتی بوده که نمیتواند خونرسانی کافی را انجام دهد بنابراین با اختلال رشد مواجهه میشود.
این فوق تخصص اطفال عنوان کرد: گاهی مشکلات خود مادر همچون سوء تغذیه شدید مادر، مصرف برخی از داروها، سیگار و … نیز منجر به اختلال رشد داخل رحمی جنین میشود.
سهیلی پور با اشاره به اینکه فشار خون شدید مادر نیز جفت را تحت تاثیر قرار میدهد، افزود: این مسئله منجر شده تا خون رسانی کافی برای جنین انجام نشود.
وی با اشاره به اینکه درمان اختلال رشد مربوط به علل ایجاد شده آن است، گفت: نمیتوان یک درمان واحد را برای هر اختلال رشدی توصیه کنیم بنابراین ابتدا باید مشخص شود که به طور مثال کوتاهی قد به علت ایجاد مسائل ژنتیکی است؟ یا مشکل تغذیه؟ یا مشکل هورمونی وجود دارد؟ یا اشکال در بلوغ جنسی است؟ یا مشکلی در ترشح هورمون رشد وجود دارد؟ یا کودک از لحاظ روحی، روانی و عاطفی تحت فشار قرار دارد؟ که درمان آنها تبعا با یکدیگر فرق دارد.
این فوق تخصص غدد اطفال گفت: افراد به هیچ عنوان نباید جهت درمان اختلالات رشدی به فضاهای مجازی روی آورد چراکه اگر سایتی مدعی است که اختلال رشد را با یک آمپول رفع یا درمان میکند به هیچ عنوان صحیح نیست و اختلال رشد بسته به اینکه چه عاملی منجر به آن شده درمانهای متفاوتی را نیز دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼