علائم و نشانه های بارداری، قبل از زمان پریود
یکی از اولین نشانههای بارداری، پریود نشدن است، البته علائمی مانند بیحالی صبحگاهی، حساسیت بویایی و خستگی نیز در فرد رخ میدهند.
آزمایش بارداری تعیین کننده اصلی و مشخص باردار بودن فرد است، اما علاوه بر آن نشانهها و علائم بارداری قبل از موعد پریود نیز میتوانند تا حدودی این وضعیت را روشن کنند. یکی از اولین نشانههای بارداری، پریود نشدن است، البته علائمی مانند بیحالی صبحگاهی، حساسیت بویایی و خستگی نیز در فرد رخ میدهند. در این مقاله به معرفی و بررسی کامل علائم بارداری قبل از موعد پریود خواهیم پرداخت.
برخی از علائم و نشانهها وجود دارند که قبل از موعد پریود رخ داده و میتوانند نشان دهنده بارداری باشند. در زیر به معرفی این علائم خواهیم پرداخت:
۱. لکه بینی
از هفته اول تا هفته چهارم، همه چیز در سطح سلولی اتفاق افتاده و تخمکهای بارور شده، تشکیل یک بلاستوسیست (گروهی از سلولهای مایع پر شده) مینمایند و در حقیقت آنها به اندامها و قسمتهای بدن کودک تبدیل میشوند. به گزارش مجله پزشکی آسان طب در حدود ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از بارداری، بلاستوسیست در اندومتریوم رحم قرار گرفته و همین مسئله منجر به خونریزی میگردد. خونریزی زمان لانه گزینی بسیار کم و روشن بوده و ممکن است هنگامی که شما با دستمال، واژن خود را پاک میکنید، آن را ببینید.
2. افزایش دمای بدن
افزایش دمای بدن نیز ممکن است از علائم بارداری قبل از موعد پریود باشد. دمای بدن فرد باردار در طول ورزش یا آب و هوای گرم به راحتی افزایش مییابد، بنابراین باید در این دوران آب فراوانی بنوشید.
3. خستگی
خستگی بدون علائم نیز میتواند از علائم بارداری قبل از موعد پریود باشد. این نشانه معمولا در اوایل بارداری پررنگ تر است. در این دوران سطح پروژسترون بدن افزایش یافته و موجب خستگی و خواب آلودگی میشود.
4. حساسیت و درد در سینهها
تغییر در حالت سینهها یکی دیگر از علائم بارداری قبل از موعد پریود است. این وضعیت به دلیل تغییرات هورمونی رخ میدهد. در اوایل بارداری عروق خونی در سینهها رشد کرده و بزرگتر میشوند. ناحیه اطراف نوک سینهها در طول دوران بارداری به یک رنگ تیره تبدیل شده و بزرگ خواهند شد.
5. تغییر خلق و خو
میزان سطح استروژن و پروژسترون در دوران بارداری زیاد است و این افزایش میتواند خلق و خوی شما را تحت تاثیر قرار دهد. افزایش سطوح استروژن و پروژسترون در فرد موجب میشود که فرد نسبت به حالت عادی واکنش بیشتری از خود نشان داده و حساستر شود. نوسانات طبیعی در دوران بارداری کاملا شایع بوده و ممکن است موجب افسردگی، زود رنجی، اضطراب و احساس ناامیدی شود.
6. تکرر ادرار و بیاختیاری
تکرر ادرار یکی از نشانههای بارداری است که بعد از تخمک گذاری رخ میدهد. این تکرر ادرار بیشتر در شب به وجود آمده و برای فرد آزار دهنده است. در اوایل دوران بارداری به دلیل افزایش ترشح هورمونها، گردش خون افزایش یافته و به دستگاه ادراری فشار بیشتری وارد میشود، از این رو کلیهها بیشتر کار کرده و تولید ادرار را زیاد میکنند.
7. نفخ شکم و یبوست
همانند سایر علائم بارداری قبل از موعد پریود، نفخ شکم و یبوست نیز میتوانند ایجاد شوند. این وضعیت به دلیل تغییرات هورمونی رخ داده و ممکن است به تدریج سیستم گوارش فرد را از کار بیندازد. نفخ شکم در حقیقت از علائم یبوست به شمار میرود.
8. حالت تهوع و استفراغ
حالت تهوع و بیحالی صبحگاهی معمولا از ابتدای بارداری شروع شده و حدودا ۴ تا ۶ هفته طول میکشد. این وضعیت در دوران بارداری به تهوع صبحگاهی معروف است، اما میتواند در هر زمانی از روز یا شب رخ دهد. دقیقا مشخص نیست که علت حالت تهوع در دوران بارداری چیست، اما هورمونها ممکن است در بروز این وضعیت نقش داشته باشند.
9. فشار خون بالا و سرگیجه
فشار خون بالا در اوایل دوران بارداری میتواند موجب سرگیجه شود، زیرا عروق خونی فرد در این حالت گسترش مییابند.
10. حساسیت بویایی و تنفر از بوی غذا
از علائم بارداری قبل از موعد پریود میتوان به حساسیت بویایی اشاره کرد. این حساسیت موجب حالت تهوع و استفراغ در فرد شده و در نتیجه تنفر غذایی را در پی دارد. این وضعیت در طول سه ماهه اول بارداری شدت بیشتری دارد.
11. سوزش سر دل
هورمونها در اوایل دوران بارداری میتوانند دریچهای بین معده و مری ایجاد کنند تا آرام شوند. این حالت به اسید معده اجازه میدهد تا ترشح شود و موجب سوزش سر دل گردد.
12. آکنه
گرگرفتگی و بروز آکنه با هم ارتباط مستقیم دارند، زیرا افزایش سطح حجم خون و هورمونها موجب افزایش جریان خون از طریق عروق شده و همین مسئله منجر به بروز غدد چربی میشود. افزایش غدد چربی بدن به پوست آسیب زده و موجب بروز آکنه میگردد.
13. تشنگی زیاد
در اوایل دوران بارداری، افزایش سطح حجم خون نیاز به آب را در فرد افزایش داده و منجر به تشنگی شدید میشود.
14. بی اشتهایی
حالت تهوع و استفراغ، اشتهای فرد را نسبت به خوردن غذا کاهش میدهد، از این رو سعی کنید مصرف غذاهای با حجم کم اما پرکالری را افزایش دهید. استرس نیز میتواند موجب بی اشتهایی در فرد شود، بنابراین استرس خود را کاهش داده تا اشتهای شما به مرور بهتر شود.
توجه داشته باشید که علائم نامبرده شده فوق ممکن است از سایر شرایط سلامتی شما نشات بگیرند، اما به طور کلی این علائم میتوانند شاخصهای تشخیصی شما برای بارداری باشند. آزمایش بارداری یقینا مطمئنترین راه جهت تشخیص دقیق بارداری محسوب میشود، اما علائم ذکر شده در این مقاله نیز جزء نشانههای بارداری قبل از موعد پریود در زنان به شمار میروند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼