فشار پایین در بارداری، علائم و نه درمان خانگی
فشار خون نیرویی که هنگام پمپ قلب توسط خون به دیواره های شریان هاوارد می شود را اندازه گیری می کند.
فشار خون نیرویی که هنگام پمپ قلب توسط خون به دیواره های شریان هاوارد می شود را اندازه گیری می کند. ارتباط بین فشار خون پایین و بارداری به علت تغییرات هورمونی در بدن شماست، رگ های خونی در سیستم گردش خون گشاد شده که می تواند فشار خون شما را پایین بیاورد.
در صورتی که فشار خون شما کمتر یا مساوی ۹۰/۶۰ mmHg خوانده شود، پایین درنظر گرفته می شود. فشار خون طبیعی ۱۲۰/۸۰ mmHg خوانده می شود.
چه زمانی ممکن است زن باردار فشار خون پایین داشته باشد؟
ممکن است فشار خون در اوایل بارداری شروع به افت کند و کم ترین مقدار آن در اواسط سه ماهه دوم احساس شود. گرفتن فشار خون و خواندن آن مهم است چرا که وضعیت سلامت شما و کودک شما را پیشبینی می کند. فشار خون پایین به طور معمول در زنان باردار گزارش می شود و ممکن است تا هفته ۲۴ام بارداری هم چنان پایین باقی بماند.
انواع فشار خون پایین موقت
به طور معمول دو نوع فشار خون پایین وجود دارد. بیایید هر کدام از آن ها متوجه شویم.
فشار خون پایین وضعیتی: ممکن است فشار خون برای مدت کوتاهی پس از بلند شدن از حالت خوابیده یا نشسته، پایین بماند. این وضعیت که به عنوان هایپوتانسیون ارتواستاتیک نیز شناخته می شود در نتیجه نشستن یا خوابیدن به مدت طولانی است. هنگامی که به طور ناگهانی وضعیت خود را به ایستاده تغییر می دهید، خون کمی دیرتر به مغز می رسد.
فشار خون پایین خوابیده: درصورتی که به صورت طاق باز خوابیده یا در حال استراحت باشید به رگ های خونی اصلی مانند ورید اجوف آئورت و سایر رگ ها فشار وارد می شود و می تواند موجب افت فشار خون شود. این کاهش فشار خون به علت بزرگ شدن رحم رخ داده که میتواند منجر به سرگیجه حدود سه ماهه دوم و سوم بارداری شود.
علل فشار خون پایین در طول بارداری
به برخی از دلایلی که می توانند موجب فشار خون پایین در بارداری شوند در پایین اشاره شده است:
گشاد شدن رگ های خونی: علت فشار خون پایین در سه ماهه اول بارداری می تواند تغییرات هورمونی باشد که موجب گشاد شدن عروق می شوند.
دهیدراتاسیونبه علت از دست دادن سریع آب، فشار خون را کاهش می دهد و می تواند موجب سرگیجه شود. بزرگ شدن رحم بر رگ های خونی فشار وارد کرده و می تواند موجب افت فشار خون شود. فشار خون پایین خوابیده معمولا در بارداری هنگامی که به پشت دراز کشیده اید تجربه می شود. علت فشار خون پایین وضعیتی انباشتگی خون در پاهاست که جریان خون به مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. این افت فشار معمولا هنگامی که از وضعیت نشسته یا خوابیده بلند می شوید رخ می دهد.
کم خونی و هایپوگلایسمی(وضعیتی که موجب سطوح پایین قند خون می شود) نیز می توانند دلایلی برای فشار خون پایین در بارداری باشند. در صورتی که مبتلا به هرگونه اختلالات مربوط به قلب هستید، این نیز می تواند موجب کاهش قابل توجهی در سطوح فشار خونتان شود.
عوامل دیگر شامل کمبود ویتامین B۱۲ و اسید فولیک می باشد. جنین مواد مغذی را از مادر جذب می کند. بنابراین در صورتی که دریافت ویتامین ها و اسیدفولیک پایین باشد، مادر در معرض کم خونی قرار دارد، از این جهت این کمبود می تواند سرعت گردش خون را کاهش داده و موجب فشار خون پایین شود.
علائم فشار خون پایین در بارداری
ممکن است مشکلات تنفس، درد قفسه سینه، استفراغ با افزایش ضربان قلب را تجربه کنید.
بسیاری از زنان در دوران بارداری احساس سرگیجه دارند و ممکن است غش کردن را به علت فشار خون پایین تجربه کنند. هم چنین هنگامی که به طور ناگهانی موقعیت خود را از حالت نشسته به ایستاده تغییر می دهید، می تواند موجب سردرد های خفیف و تاری دید شود. فشار خون پایین در بارداری معمولا وضعیتی گذرا می باشد که ناشی از افزایش حجم خون است که خون رقیق شده و احتمالا منجر به کم خونی می شود.
ممکن است اغلب احساس تشنگی کنید و به سختی تمرکز داشته باشید.
ممکن است که همراه با فشار خون پایین، درد شدید لگن را تجربه کنید. که این می تواند نشان دهنده پارگی حاملگی خارج از رحم باشد که می تواند بسیار خطرناک باشد.
ممکن است در کنار احساس خستگی و ضعف زیاد، رنگ پریده، سرد و مرطوب شوید.
برخی از علائمی که در بالا ذکر شد، ممکن است پس از استراحت یا نوشیدن آب کافی برطرف شوند. اما اطمینان حاصل کنید که در این رابطه با پزشک خود صحبت می کنید چرا که این موارد می توانند نشانه ای از مشکلات سلامتی که هنوز تشخیص داده نشده اند باشند.
تشخیص فشار خون پایین در بارداری
این اختلال به آسانی به کمک دستگاهی که برای اندازه گیری فشار خون به کار می رود قابل تشخیص است. به این منظور یک کاف دور بازوی شما قرار گرفته و وسیله اندازه گیری فشار برای محاسبه فشار خون شما استفاده می شود.
خطرات فشار خون پایین در زنان باردار
در حالی که فشار خون پایین به اندازه خطر فشار خون بالا خود را نشان نمی دهد هم چنان دلیلی برای نگرانی در دوران بارداریست. اگر فشار خون پایین دارید، خطرات زیر را در نظر بگیرید.
سرگیجه ناشی از فشار خون پایین احتمال غش کردن و افتادن و صدمه به خود و کودکتان را افزایش می دهد.
در صورتی که فشار خون به شدت افت کند می تواند اکسیژن رسانی به بدن را کاهش داده و مانع عملکردهای حیاتی بدنتان شود. این موضوع می تواند برای کودک شما خطرناک باشد، چنانچه ذخیره اکسیژن کم شود موجب آسیب قابل توجه به مغز و قلب کودک می شود.
چگونه فشار خون پایین در بارداری را درمان کنیم
در اینجا حقایق و دستور العمل هایی برای درمان فشار خون پایین در طول بارداری آمده است:
درمان گیاهی وسنتی فشار خون پایین در بارداری
هیچ درمانی برای فشار خون در زمان بارداری تجویز نمی شود. حتی داروها نیز در دوران بارداری تجویز نمی شوند مگر اینکه علائم خطرناک باشند و احتمال عوارض وجود داشته باشد.
با این حال فشار خون می تواند با تغییراتی ساده در سبک زندگی مانند ورزش کردن برای بالا بردن جریان خون، مراقب بودن در زمان بلند شدن از حالت نشسته یا خوابیده یا کشیدن مچ پا ها و پاها قبل از ایستادن، کنترل شود.
به این نکته اشاره شده است که فشار خون در سه ماهه سوم به خودی خود شروع به بالا رفتن می کند.
درمان های شخصی
شما می توانید برخی از درمان های خانگی برای فشار خون پایین در بارداری را که در پایین ذکر شده است، امتحان کنید:
آب نمک: معمولا به بیماران با فشار خون پایین توصیه می شود چرا که سدیم موجود در نمک فشار خون را افزایش می دهد. اما بیش از حد آب نمک مصرف نکنید زیرا می تواند به سلامت شما آسیب رساند. نصف قاشق چای خوری نمک را به یک لیوان آب اضافه کرده و بنوشید.
کشمش: بهترین درمان مصرف کشمش است؛ راهی سنتی اما عالی برای درمان فشار خون پایین. مقداری کشمش را به مدت یک شب خیس کنید و صبح با معده خالی مصرف کنید. شما هم چنین می توانید آبی که کشمش ها در آن خیسانده شده اند را مصرف کنید.این روش را برای چند هفته یا حتی یک ماه انجام دهید.
ریحان: ریحان حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C، منیزیوم، پتاسیم و اسید پانتوتئیک که برای فشار خون پایین مفید هستند می باشد.
علاوه بر این ریحان به از بین بردن استرس نیز کمک می کند. شما می توانید عصاره ریحان را از برگ ها گرفته و یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کرده و هر روز به صورت ناشتا مصرف کنید. هم چنین می توانید به آسانی برگ های ریحان را صبح ها بجوید.
آیا ممکن است فشار خون پایین در بارداری بر کودک من اثر گذارد؟
آب چغندر: می توانید به مدت یک هفته به طور روزانه یک فنجان آب چغندر بنوشید.
.۵زنجبیل: زنجبیل در درمان فشار خون پایین و بالا موثر است زیرا حاوی ترکیباتی خاص و آنتی اکسیدان ها همراه با مواد شیمیایی مانند شگاول، گینگرول و زیننون می باشد که می توانند تغییرات و ناپایداری های فشار خون را کنترل کنند.
.۶رازیانه: رازیانه حاوی پتاسیم، کلسیم، آهن، منگنز، مس، روی و منیزیوم است و سطوح آهن و پتاسیم را افزایش می دهد که می تواند به بالا بردن فشار خون کمک کند. می توانید به آسانی در حیت پخت وپز رازیانه را به غذا اضافه کنید.
.۷آب لیمو: یکی دیگر از درمان های خانگی عالی آب لیمو می باشد مخصوصا زمانی که کاهش فشار خون به علت دهیدراتاسیون باشد. آب لیمو می تواند به تامین انرژی و افزایش عملکرد کبد همراه با کمک به هضم غذا، کمک کند.
.۸آب هویج تازه: آب هویج تازه می تواند به بهبود گردش خون و از این جهت به حفظ سطوح فشار خون کمک کند. شما می توانید آب هویج تازه را همراه با عسل هر روز صبح مصرف کنید.
.۹شیر بادام: شیر بادام بیشترین درمانی است که تجویز می شود. این ترکیب بر غدد آدرنال که می توانند فشار خون را تثبیت کنند اثر می کند. ۵ تا ۶ عدد بادام را در طول شب خیس بگذارید، پوست بگیرید و آسیاب کنید تا خمیری نرم شود. خمیر بادام را به شیر داغ اضافه کرده و خوب هم بزنید. یک فنجان شیر بادام مصرف کنید تا فشار خونتان بهبود یابد.
علاوه بر این درمان های خانگی باید مقادیر زیادی مایعات بنوشید تا شرایط را تحت کنترل نگاه دارید. بهتر است قبل از انتخاب هر گونه درمان خانگی با پزشک خود مشورت کنید.
اگرچه برخی مطالعات بیان می کنند که اختلال فشار خون پایین در بارداری ممکن است موجب مشکلاتی مانند وزن کم هنگام تولد و مرده زایی شود، مطالعات دیگر نشان دادند که این مشکلات با عوامل دیگری و نه تنها فشار خون پایین در ارتباط هستند.
چه زمانی از پزشک کمک بگیرید؟
در طول بارداری، فشار خون پایین می تواند منجر به علائمی جدی مانند سردرد شدید، تاری دید، ضعف، بی حسی یک طرف بدن و تنگی نفس شود. در صورتی که هر گونه از این علائم را تجربه کردید با پزشک خود مشورت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼