۱۹۹۸۱۲
۲۰۰۱
۲۰۰۱

خونریزی شدید در بارداری، علل آن

از زمان شروع بارداری تا هفته دوازدهم جزء سه ماهه اول بارداری محسوب می‌شود.

از زمان شروع بارداری تا هفته دوازدهم جزء سه ماهه اول بارداری محسوب می‌شود. در این زمان تخم لقاح یافته در رحم شروع به لانه‌گزینی می‌کند و به تدریج جفت تشکیل می‌شود. در این زمان جنین در رحم در کیسه آب جای می‌گیرد. علل مختلفی ممکن است در این سه ماهه موجب خونریزی شوند.
امکان دارد یک خانم باردار علیرغم بارداری، خونریزی قاعدگی‌اش قطع نشده و همچون قبل خونریزی صورت پذیرد. البته در این موارد معمولا میزان خونریزی قاعدگی از قاعدگی‌های معمول فرد کمتر می‌باشد. به این نوع خونریزی، فیزیولوژیک گفته می‌شود.
تشخیص خونریزی فیزیولوژیک از جهت خونریزی ناشی از بارداری خارج رحمی و یا تهدید به سقط اهمیت دارد. خونریزی فیزیولوژیک کوتاه مدت بوده و رنگ آن با خونریزی قاعدگی تفاوت دارد.

علل سقط جنین در سه ماهه اول
یکی از مهم‌ترین دلایل خونریزی شدید در سه ماهه اول سقط می‌باشد. البته سقط جنین انواع مختلفی داشته که یکی از معیارهای تشخیصی نوع سقط، میزان خونریزی است. در تهدید به سقط، خونریزی معمولا متناوب است و حجم آن نیز زیاد نیست.
علل سقط شامل نقص کروموزومی جنین، عدم وجود جنین در بارداری (تخم پوچ)، سن بالای مادر در هنگام اولین بارداری (بالای ۳۵ سالگی)، سیگار، فاصله کم بین بارداری (کمتر از ۱۸ ماه بین دو بارداری) می‌باشد. در صورت مشاهده قلب جنین در سونوگرافی شانس سقط کمتر است.
تقریبا حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد از بارداری‌ها در سه ماهه اول بارداری خونریزی را در درجات مختلف تجربه می‌کنند. در موارد سقط، علائم بارداری نیز برطرف می‌شوند (قطع شدن حالت تهوع و یا نرم شدن سینه‌ها).

سایر علل خونریزی در سه ماهه اول
سایر علل خونریزی در سه ماهه اول بارداری شامل ضایعات التهابی، بدخیمی دهانه رحم یا تومور خوش‌خیم واژن و دهانه رحم می‌باشند. در این موارد خونریزی‌ها شدید نبوده و کم و روشن و متناوب می‌باشند.
یکی دیگر از علت‌های خونریزی در سه ماهه اول مول یا بچه خوره می‌باشد. در این حالت معمولا جنین وجود نداشته و رنگ خون تیره و شروع با لکه‌بینی است. هر یک از عواملی که ایجاد خونریزی بارداری می‌نمایند علائم متفاوتی را ایجاد می‌کنند که به کمک آن‌ها می‌توان علت را تشخیص داد و درمان مناسب را انجام داد.

خونریزی سه ماهه دوم و علل آن
سه ماهه دوم بین ۱۳ تا ۲۰ هفتگی است. در این زمان خونریزی کم بدون درد و متناوب به دلیل نارسایی دهانه رحم، جفت سر راهی، ضایعات واژن، یا دهانه رحم به وجود می‌آید. ضایعات دهانه رحم با معاینه قابل تشخیص است. در صورت نداشتن قلب جنین مرگ و سقط اجتناب ناپذیر خواهد بود.

خونریزی سه ماهه سوم و دلایل آن
در خونریزی‌های سه ماهه سوم علل مختلفی بررسی می‌شوند. یکی از این علل جدا شدن زود رس جفت است. در این حالت خونریزی ممکن است کم به چشم بیاید (چون خونی که در پشت جفت مانده به بیرون راه پیدا نکرده است). مصرف سیگار، فشارخون، پارگی زودرس کیسه آب و ضربه می‌توانند باعث کنده شدن زودرس جفت شوند. تشخیص این مشکل توسط سونوگرافی صورت می‌گیرد.
جفت سر راهی نیز می‌تواند ایجاد خونریزی بکند. جفت سر راهی را به سه درجه یا گرید تقسیم‌بندی می‌کنند. میزان خونریزی در انواع جفت سر راهی متفاوت می‌باشد. در این موارد بسته به سن جنین و وضعیت مادر و جنین تصمیم‌گیری برای ادامه بارداری یا ختم آن انجام می‌شود.

خونریزی شدید در بارداری
یکی دیگر از خونریزی‌های سه ماهه سوم با نام show به عنوان علایم زایمان در نظر گرفته می‌شود و میزان آن بسیار کم بوده و در حقیقت به شکل لکه بینی درک می‌شود. و سپس سایر علایم زایمان به وجود آمده و متخصصین زنان و زایمان با در نظر گرفتن وضعیت سلامتی مادر و جنین نسبت به روش‌های زایمانی تصمیم‌گیری می‌کنند.
خونریزی در زمان‌های مختلف بارداری دارای دلایل گوناگونی است که برخی بسیار مهم و خطرناک بوده و جان جنین و یا مادر در آنها به خطر می‌افتد و برخی دیگر خطر شدیدی نداشته و کنترل می‌شوند.

منبع: ژرسه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.