مصرف اسید سالیسیلیک در بارداری، مضرات
بسیاری از زنان روزانه از مرطوبکنندهها، لوسیونها و کرمهای مختلفی استفاده میکنند، اما به این توجه ندارند که ترکیبات موجود در این محصولات چیست و چگونه بر روی بدن آنها اثر میگذارد.
بسیاری از زنان روزانه از مرطوبکنندهها، لوسیونها و کرمهای مختلفی استفاده میکنند، اما به این توجه ندارند که ترکیبات موجود در این محصولات چیست و چگونه بر روی بدن آنها اثر میگذارد. کسب اطلاعات در این زمینه بسیار برای زنان باردار مهم است، زیرا استفاده از مواد رایجی نظیر اسید سالیسیلیک در بارداری آنطور که تصور میکنید بیخطر و امن نیستند.
آیا استفاده از اسید سالیسیلیک در بارداری بیخطر است؟
به طور کلی به زنان باردار توصیه میشود که از اسید سالیسیلیک استفاده نکنند. اسید سالیسیلیک یک ترکیب رایج برای درمان آکنه است و در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست نظیر پاککنندهها و تونرها یافت میشود. کار اسید سالیسیلیک این است که منافذ پوستی را از سلولهای مرده پاک کند. این اسید در بسیاری از محصولات ضد پیری نیز یافت میشود.
ایمنی اسید سالیسیلیک برای زنان باردار مورد شک است. مطالعات نشان میدهند که مصرف زیاد اسید سالیسیلیک به صورت خوراکی در دوران بارداری میتواند مشکلاتی را به وجود آورده و منجر به نقائص هنگام تولد گردد. به این دلیل، پزشکان توصیه میکنند که زنان باردار اسید سالیسیلیک را به صورت موضعی استفاده کنند. اگرچه، مقادیر کم این اسید بیخطر محسوب میشود.
محصولات استفاده شده بر روی پوست، توسط جریان خون جذب میشوند، بنابراین استفاده از اسید سالیسیلیک بر روی بدن و صورت میتواند جای نگرانی باشد. اجازه دادن به پوست برای اشباع شدن به اسید سالیسیلیک در دوران بارداری همانند مصرف آسپرین است که به هیچوجه در این دوران توصیه نمیشود. اگر میخواهید از این اسید بر روی پوستتان استفاده کنید، بهتر است ابتدا با متخصص پوست مشورت داشته باشید.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اسید سالیسیلیک را بهعنوان یک داروی کلاس C در دوران بارداری طبقهبندی کرده است. کلاس C به این معناست که مطالعات انسانی بر روی دارو انجام نشده، اما مطالعات حیوانی با اثراتی بر جنین همراه بودهاند. علاوه بر این، اسید سالیسیلیک همراه با آسپرین در یک خانوادۀ دارویی قرار دارد. آسپرین یک داروی کلاس D است، یعنی مطالعات انجام شده بر روی زنان نشان میدهند که این دارو بر روی جنین اثر میگذارد.
روشهای طبیعی برای درمان آکنه در بارداری
میتوانید در این دوران اسید سالیسیلیک را با روشهای طبیعی جایگزین کنید که اثرات جانبی ندارند. بهترین جایگزینهای اسید سالیسیلیک در بارداری از این قرارند:
مراقبت خوب از پوست
سرکه سیب - یک توپ پنبهای را آغشته کرده و بر روی پوست بمالید.
جوش شیرین - ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با ۱ قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و این خمیر را بر روی پوست بمالید.
آب مرکبات - با استفاده از پنبه مقداری آب پرتقال یا لیمو را بر روی پوست بمالید. بعد از ۱۰ دقیقه و خشک شدن، پوست را بشویید.
عسل - بعد از شستن صورت با آب گرم، عسل را مستقیما بر روی پوست مالیده و بگذارید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند. سپس صورت را با آب گرم بشویید.
روغن نارگیل - بهعنوان یک مرطوبکننده شبانه استفاده کنید.
بلغور جو دوسر و خیار - یک خیار برش زده با یک ۱ فنجان بلغور جو دو سر را درون یک مخلوطکن ترکیب کنید تا یک خمیر بدست آید. این خمیر را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه درون فریزر گذاشته و سپس بهعنوان یک ماسک صورت استفاده کنید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کرده و سپس آن را با آب گرم بشویید.
نظر کاربران
من هفته ۲۲ بارداری هستم امروز متوجه شدم ژل شستشوی صورتی که استفاده میکنم تو ترکیباتش اسیدسالیسیک داره ومن تقریبا تاالان هرروز یک بار ازش استفاده کردم چیکارکنم خیلی نگران شدم؟
پاسخ ها
همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
https://bit.ly/31AMOqp