اختلال رشد جنین، چه معنایی دارد؟
یک متخصص زنان و زایمان گفت: در برخی خانوادهها، نوزادان به طور ژنتیکی کم وزن به دنیا میآیند.
یک متخصص زنان و زایمان گفت: در برخی خانوادهها، نوزادان به طور ژنتیکی کموزن به دنیا میآیند.
دکتر شیرین نیرومنش، فوقتخصص طب مادر و جنین و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: جنین داخل رحم در هر سنی از بارداری که پزشک محاسبه میکند باید از نظر اندازه اندامها یا قد و وزن، در محدوده مشخصی باشد. از این رو، در سونوگرافی، پزشک قطر سر جنین، دور شکم، اندامها و وزن جنین را اندازهگیری میکند. اگر در سونوگرافیها پزشک متوجه شود وزن و اندازههای جنین کمتر از محدوده مشخصی است که باید باشد؛ یعنی جنین کمبود وزن دارد و دچار اختلال رشد شده است.
وی افزود: علل متفاوتی باعث بروز این مساله میشوند، مثلا در برخی خانوادهها، نوزادان به طور ژنتیکی کموزن به دنیا میآیند. علاوه بر ژنتیک، عوامل کروموزومی، ابتلای مادر به بیماریهای عفونی طی دوران بارداری، تغذیه نامناسب مادر، اختلال خونرسانی به رحم و جفت، جفت کوچک، ابتلای مادر به بیماریهای کلیوی و فشارخون بهخصوص فشارخون مزمن به دلیل درگیریهای عروقی مادر و خونرسانی ناکافی به جنین و... در ایجاد اختلال رشد جنین نقش دارند.
دکتر نیرومنش تاکید کرد: این مساله هم یکی از عوامل ایجاد بارداریهای پرخطر یا نیازمند مراقبت بیشتر است که ممکن است با کمی استراحت، کاهش استرسها و بهبود رژیم غذایی شرایط جنین بهتر شود اما ممکن است تاثیر چندانی هم نداشته باشد، مثلا اگر از قبل بیماریهایی مثل ترومبوفیلیها یا اختلالات انعقادی در مادر تشخیص داده شده باشد ممکن است مادر مجبور باشد در تمام دوران بارداری از آمپولهای زیرجلدی یا قرص آسپیرین استفاده کند تا جریان خونش بهتر شود. گاهی هم لازم است هر 3-2 هفته یکبار با سونوگرافی داپلر رشد و سلامت جنین و میزان مایع اطرافش مورد بررسی قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر این بارداریهای پرخطر به موقع تشخیص داده نشوند یا در درمان غفلت شود ممکن است در هفتههای آخر نزدیک به زایمان جنین از دست برود. به همین دلیل گاهی پزشک صلاح میبیند که جنین چند هفته زودتر از موعد مقرر به دنیا بیاید و ادامه رشدش را در خارج از بدن مادر طی کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼