۲۰۵۸۱۷
۱۲۱۰
۱۲۱۰

ترک پوستی در بارداری، روش های پیشگیری و درمان

یکی از شکایت­‌های رایج خانم­‌های باردار، ایجاد ترک و تغییر رنگ پوست در نواحی مختلف است.

یکی از شکایت­‌های رایج خانم­‌های باردار، ایجاد ترک و تغییر رنگ پوست در نواحی مختلف است. در این مقاله به بررسی روش­‌هایی برای پیشگیری از ترک پوستی دوران بارداری خواهیم پرداخت.

علت ترک پوستی دوران بارداری
اگر سرعت افزایش اندازه‌ی بدن، به حدی زیاد باشد که ساخت پوست نتواند با آن هماهنگ شود، ترک پوستی ایجاد می‌شود. در این فرآیند برخی از ساختار­های موجود در پوست (از جمله فیبر­های کشسان که باعث انعطاف ­پذیری پوست می­‌شوند) آسیب دیده و از بین می­‌روند.
این تغییرات معمولاً به شکل ترک‌­های پوستی و به رنگ­‌های بنفش مایل به قرمز تظاهر یافته و در بیش­تر موارد در شکم، سینه، ران­، بازو و باسن ایجاد می­‌شوند. از دلایل ترک پوستی دوران بارداری می­‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
تغییرات هورمونی
انعطاف‌‌­پذیری پایین پوست
کاهش چربی پس از زایمان
این ترک‌­ها پس از زایمان تغییر رنگ داده و خاکستری و یا سفید رنگ خواهند شد.
حدود ۸۰ درصد خانم­‌ها در سه ­ماهه‌ی سوم بارداری دچار ترک خوردگی پوست به درجات مختلف خواهند شد. این تر‌ک­ها در خانم‌های با پوست روشن، صورتی رنگ و در خانم­‌های با پوست تیره، روشن‌­تر از پوست‌شان خواهد بود. گفته می‌­شود عوامل ژنتیکی نیز در ایجاد ترک‌­های پوستی نقش دارند. پس اگر مادر شما ترک­‌های شدید داشته باشد، ایجاد ترک‌­هایی مثل همان در شما نیز دور از انتظار نخواهد بود.

درمان ترک پوستی دوران بارداری
درمان‌­‌های مختلفی (از جمله لیزر درمانی و عمل­‌های جراحی) برای ترک­ خوردگی پوست ارائه شده ­اند. اما متاسفانه کارایی آن­‌ها کامل و ۱۰۰ درصدی نیست. بنابراین پیشگیری از ایجاد این ترک­‌ها بهترین گزینه‌ است. در ادامه به چند روش پیشگیری از ترک‌ پوستی دوران بارداری اشاره می­کنیم.
رژیم غذایی
در دوران بارداری یک جنین در شکم مادر خواهد بود که غذای خود را به طور کامل از مادر دریافت می­‌کند؛ پس افزایش وزن و افزایش غذای مصرفی در دوران بارداری عادی و طبیعی است. اما بسیاری از خانم‌­های باردار در طی دوران بارداری دچار افزایش وزن­‌های شدید می­‌شوند. همان­ طور که گفته شد، اگر پوست نتواند هم‌زمان با افزایش اندازۀ بدن وسیع­‌تر شود، ترک پوستی دوران بارداری ایجاد می‌شود. بنابراین با رعایت رژیم غذایی و جلوگیری از افزایش وزن بیش از حد، می­توان تا حدودی از ایجاد ترک­‌های پوستی جلوگیری کرد. توصیۀ ما مراجعه به متخصص تغذیه و دریافت رژیم­ غذایی مخصوص دوران بارداری و مناسب برای خودتان است.
ورزش کنید
ورزش­‌های سبک علاوه بر جلوگیری از افزایش وزن، به انعطاف­ پذیری پوست بدن شما کمک می‌­کنند. در نتیجه از ایجاد ترک­‌های پوستی جلوگیری خواهد شد. هم­چنین در صورتی که ورزش پس از زایمان نیز انجام شود، به سفت شدن پوست بدن (به خصوص نواحی شکم) کمک خواهد کرد که باعث کاهش ترک پوستی دوران بارداری می­شود.
ورزش‌­هایی که توصیه می‌­شوند، به طور معمول ورزش‌­های سبکی مثل یوگا است. برنامه‌­های ورزشی و تمرینی مختلفی برای خانم‌های باردار طراحی شده­‌اند. برای دریافت یک برنامۀ مناسب، به پزشک معالجتان مراجعه فرمایید.
مصرف آب کافی
مصرف میوه­‌جات و سبزیجات تازه (که حاوی مقادیر زیادی آب می‌­باشند) به همراه نوشیدن روزانه ۸ الی ۱۰ لیوان آب در دوران بارداری توصیه می‌­شود. هیدراته (پر آب) بودن بدن در زمان بارداری، علاوه بر کمک به دفع سموم، باعث افزایش میزان انعطاف‌پذیری پوست می‌­شود. بنابراین به پیشگیری از ترک پوستی دوران بارداری کمک می­‌کند.
استفاده از کرم­‌ها و لوسیون­‌های مختلف
کرم­‌ها و لوسیون­‌های مختلفی برای جلوگیری از ترک­‌های پوستی در بازار دارویی موجود است. این کرم‌­ها و لوسیون­‌ها با مرطوب نگه­ داشتن سطح پوست و حفظ آب، به افزایش انعطاف ­پذیری پوست و پیشگیری از ترک پوستی کمک می‌­کنند.
استفاده از روغن­های مختلف
روغن‌­های مختلف از جمله روغن زیتون، روغن بادام، روغن نارگیل، روغن آووکادو و روغن گرچک به مرطوب نگه داشتن پوست و پیشگیری از ترک پوستی کمک می­‌کنند

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.