۲۰۶۳۰۱
۹۷۳
۹۷۳

بارداری زنان معلول، چه چالش هایی دارد؟

بارداری، فرایندی است که اکثر خانم ها برای آن از قبل و در دوران بارداری آمادگی‌ها و مراقبت‌های لازم را رعایت می‌کنند.

بارداری، فرایندی که اکثر خانم ها برای آن از قبل و دوران بارداری آمادگی‌ها و مراقبت‌های لازم را رعایت می‌کنند. این فرایند در بیشتر مواقع بصورت طبیعی سپری شده و مادر و جنین با سلامت کامل این دوران را طی خواهند کرد. با این حال در افرادی شرایطی بوجود می‌آید که این مرحله از زندگی را برایشان متفاوت وگاهی دشوار می کند. در ادامه میخواهیم به بررسی بارداری زنان دارای معلولیت بپردازیم.
اختلالاتی که در جسم و روحیه افراد ایجاد شده شامل معلولیت می شود. معلولیت بر توانایی های افراد در مدت زمان زیاد و طی چند سال بسیار اثر گذار است. اختلالات حسی و حرکتی، بیماریها و … عوامل منجر به معلولیت می باشند.

آیا تصمیم به بارداری برای زنان معلول سخت است؟
تصمیم یک خانم با ناتوانی و معلولیت جسمی برای بارداری و بچه دار شدن مرتبط با وی و همسرش خواهد بود. البته آمادگی آگاهی از نوع ناتوانی و شرایط تاثیرگذار در بارداری حائز اهمیت و از اولویت هاست.
اگر شما خانمی بارداری با معلولیت جسمی هستید، بدانید که معلولیت تاثیری بر بارداری، حمل جنین و زایمان نداشته، بلکه با توجه به نوع ناتوانی های شما عارضه هایی در آینده مستعد می شود. اما اکثرا زنان باردار دارای معلولیت جسمی دوران بارداری سلامتی را داشته اند.

مراقبت‌های ویژه بارداری برای زنان باردار
کم توجهی به بهداشت باروری و بارداری زنان معلول، تفکر عدم فعالیت جنسی و نیازهای بهداشت و مراقبت‌ها رایج شده است. رعایت بهداشت بارداری و مراقبت های لازم برای همه زنان ضروریست. زنان دارای معلولیت جسمی برای دریافت این مراقبت های بهداشتی یا مراجعه به مراکز بهداشتی همواره موانع و مشکلاتی را بر سر راه خود می‌بینند.
دریافت مشاوره‌ها و مراقبت‌های تنظیم خانواده، آموزش مراقبت‌های دوران بارداری، تغذیه و شیردهی و … در کنار رفع موانع و مشکلات معلولین همواره مورد نیاز می باشد. بنابراین سازمان بهزیستی و سیستم بهداشت و درمان کشور می‌بایست مسائل و مشکلات و موانع زنان معلول جسمی و حرکتی را مورد توجه قرار دهند.
داشتن بهترین رژیم غذایی در کنار حفظ وزن متعادل در دوران بارداری برای زنان معلول، استرس و عوارض این دوران را کاهش می دهد.
نکته: هیچگونه ناهنجاری های نامرتبط ارثی و سیستمیک و افزایش ناهنجاری جنینی در بین نوزادان زنان معلول یا زنان با آسیب های نخاعی و … مشاهده نشده است.
مراجعه به متخصص زنان و مامای با تجربه که خانم‌هایی با شرایط معلولیت شما به آنها مراجعه کرده یا حتی دارای امکانات مناسب برای معاینه این بانوان، گزینه مناسبی در انتخاب پزشک می باشد.

مشکلات بارداری برای زنان دارای معلولیت
شدت معلولیت و ناتوانی در کنار شرایط زندگی و عدم امکانات مناسب بخصوص در دوره بارداری، موثر بر زندگی خانوادگی خانم‌های معلول است. مواردی باعث تشدید شرایط بارداری زنان دارای معلولیت می‌شود، از جمله این موارد: عدم فیزیوتراپی مختص به این افراد، نبود آموزش‌های ملزوم برای بارداری و دوران آن، عدم تجهیز بیمارستان‌ها به وسایل و امکانات مورد نیاز این افراد برای بستری و زایمان و … .
زنان دارای معلولیت در هنگام بارداری همواره نیاز داشته کسی وی را همراهی کند این فرد میتواند یک پرستار کودک با تجربه در منزل شما بوده که همواره آگاه و توانایی پرستاری و نگهداری از مادران باردار را خواهد داشت. همچنین این بانوان و خانواده‌ها پس از زایمان نیاز داشته در نگهداری کودک فردی به عنوان پرستار بچه، وی را همراهی کند.

زایمان زنان باردار دارای معلولیت
چالش های این خانم های باردار در هنگام زایمان متفاوت خواهد بود. بانوان باردار معلول، امکان زایمان طبیعی را نیز می توانند داشته باشند. در موارد با آسیب نخاعی و معلولیت از این نواحی، فرد انقباضات رحمی را متوجه نمیگردد و می بایست علائم دیگری را بررسی نماید. این علائم را با توجه به مشاوره های دریافتی در زمان های مشخص شده و نزدیک به زایمان می بایست توسط مادر بررسی گردد.
حتما برای زایمان و حضور قبل از موعد در بیمارستان برنامه ریزی کنید تا در صورت رخ داد فرایند زایمان بطور اتفاقی و ناگهانی، امکانات و پزشکان حضور داشته باشند و به سلامت فارغ شوید. البته بیمارستانی که بستری میشوید را از نظر امکانات مناسب شرایط خود بررسی نمائید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.