جلوگیری از سقط جنین، ده راهکار
بیشترین سقط های بارداری ناشی از اختلالات کروموزومی تصادفی است، اما هنوز راه هایی برای کاهش احتمال سقط جنین، تولد نوزاد مرده، یا مرگ نوزاد وجود دارد.
بیشترین سقط های بارداری ناشی از اختلالات کروموزومی تصادفی است، اما هنوز راه هایی برای کاهش احتمال سقط جنین، تولد نوزاد مرده، یا مرگ نوزاد وجود دارد. با استفاده از این مراحل ساده می توانید به کنترل این خطرات و افزایش شانس داشتن حاملگی سلامت کمک کنید.
۱- دستهایتان را بشویید
دستهایتان را بشویید. زیرا عفونتهایی وجود دارد که می تواند منجر به سقط جنین، تولد نوزاد مرده و یا مرگ جنین گردد. آسانترین راه برای جلوگیری از دچار شدن به عفونتهای ویروسی و باکتریایی بهداشت دست مطلوب است.
بهداشت مطلوب دست
دستهای خود را با آب داغ و صابون برای حداقل ۲۰ ثانیه و به مدتی که خواندن آهنگ حروف الفبا طول میکشد بشویید.
قبل و بعد از صرف غذادر زمانی که در مجاورت فرد بیمار قرار میگیرید.
بعد از لمس وسایلی که دیگران آن را لمس کردهاند مانند پول، دستگیره در و یا کارتهای خرید.
۲- سیگار را ترک کنید
سالها به این پی بردهایم که سیگار کشیدن یک خطر عمده برای سلامتی است. این خطر بسیاری از انواع سرطان، بیماری ریه، بیماری های قلبی، فشار خون بالا و سکته مغزی را افزایش می دهد. زنان سیگاری احتمال بیشتری دارند که ناباروری داشته باشند و یا سقط جنین، نوزاد مرده، زایمان زودرس یا نوزاد کم وزن داشته باشند.
نوزادان متولد شده از زنان سیگاری خطر ابتلا به سندروم مرگ ناگهانی نوزاد را دارند. ترک دخانیات نه تنها زندگی نوزاد شما را نجات میدهد بلکه اطمینان میدهد که تا سالها به عوان والدین در کنار کودکانتان هستید.
۳- در آشپزخانه مراقب باشید
بیماری های منتقل شده از غذا مانند لیستریا و سالمونلا با افزایش خطر سقط جنین همراه هستند. اگرچه زنان باردار به طور مرتب به دوری از مواد غذایی مانند گوشت نیمپز و پنیرهای غیر پاستوریزه که متداولترین منبع باکتری های خطرناک هستند تشویق میشوند، فقط این منابع نیستند.
برای زنانی که باردار هستند یا سعی در باردار شدن دارند، بررسی غذاهای سالم حتی مهمتر از حالت عادی هستند.
نکاتی برای سلامت آشپزخانه
- پیش از دست زدن به مواد غذایی خام و پس از آن دستهایتان را بشویید.
- گوشت، ماهی و تخم مرغ را در دمای توصیه شده بپزید.
- غذاهای مانده را فوراً در داخل یخچال قرار دهید.
- گوشت و ماهی را بین یک تا دو روز از خرید آنها در فریزر بگذارید و یا مورد استفاده قرار دهید.
- محصولات تازه را با دقت بشویید.
۴- واکسن آنفولانزا تزریق نمایید
با وجود اینکه بسیاری از زنان از ترس سقط جنین ناشی از واکسن آنفولانزا ترس دارند پژوهشهای پی در پی نشان میدهد که ریسک افزایش یافتهای بعد از تزریق این واکسن وجود ندارد. در سوی دیگر زنانیکه واکسن آنفولانزا را در زمان بارداری تزریق میکنند در معرض ویروس آنفولانزای نوع هستند و در نتیجه نسبت به جمعیت سقط بارداری در این زنان بیشتر است.
تب بالا در دوران بارداری با نقص لوله عصبی همراه است.
۵- کاهش وزن
چاقی افراطی مانند سیگار با بسیاری از مشکلات سلامتی مرتبط است. افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت و برخی انواع سرطان تا عوارض حاملگی از جمله زایمان زودرس، پره اکلامپسی، دیابت بارداری و همه نوع سقط جنین از جمله این مواردند.
ما تمام دلایلی که چاقی مفرط با بارداری مرتبط است را درک نمی کنیم اما مطالعات در سراسر جهان نتایج مشابه دارند. زنان چاق دارای خطر بیشتری برای از دست دادن نوزادشان هستند.
در خصوص هر برنامه کاهش وزن باید با یک دکتر مشورت شود، اما به خصوص در مورد بارداری هایی که با راهنمایی متخصصان هستند می تواند در سلامتی و موفقیت شما در دستیابی به وزن سالم تر موثر باشد.
۶- به شیوه درست بخورید
داشتن رژیم غذایی سالم فقط برای زنانی که سعی در کاهش وزن دارند نیست. تحقیقات نشان داده است که یک رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات و دانه های کامل می تواند خطر ابتلا به عوارض حاملگی را کاهش دهد.
اخیرا یک مطالعه از دانشگاه استنفورد نشان داد که زنان در هنگام خوردن چنین رژیم غذایی، ۵۰ درصد احتمال ابتلا به آنانسفالی دارند. رژیم غذایی سالم نیز با کنترل وزن و کنترل قند خون مطلوب برای زنان مبتلا به دیابت مرتبط است.
۷- مراقبت پیش از تولد را شروع کنید
اگر هنوز مراقبت قبل از زایمان را آغاز نکرده اید، باید این کار را در اسرع وقت انجام دهید. یک معاینه فیزیکی از جانب پزشک یا ماما ممکن است مشکلات سلامتی و یا عوارض حاملگی را که حتی از آن آگاهی ندارید را نمایان کند و این مشکلات در صورتیکه درمان نشوند به سقط جنین منجر میشود. برای مثال فشار خون بالا، دیابت بارداری یا نوع ۲، اختلالات دهانه رحمی یا رحمی، یا عفونت های بیماریهای آمیزشی از این دستهاند.
۸- داروهایتان را مصرف نمایید
بیماریهای مزمن مثل لوپوس، دیابت و فشار خون بالا با افزایش احتمال سقط جنین همراه است. اگر بیماری مزمن در شما تشخیص داده شده است، اگر وضعیت خود را تحت کنترل داشته باشید بارداری سلامتی خواهید داشت.
اگر باردار هستید یا سعی در باردار شدن دارید، با پزشک خود در مورد چگونگی کنترل بهتر وضعیتتان مشورت کنید و اطمینان حاصل کنید که تمام توصیه های پزشک از جمله داروهای تجویزی یا بدون نسخه را پیروی میکنید.
اگر بارداری دیگری را در نظر دارید، قبل از اینکه حامله شوید، مصرف ویتامین های پیش از تولد را شروع کنید. فواید اسید فولیک در مراحل اولیه بارداری بسیار اهمیت دارد، حتی قبل از اینکه شما بدانید حامله هستید. مصرف اسید فولیک مناسب برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزاد ضروری است که بسته به شدت آن نیز می تواند مرگبار باشد.
۹- رابطه جنسی ایمن داشته باشید
ممکن است توصیه رابطه جنسی ایمن به زنان حامله یا آنهایی که در تلاش برای باردار شدن هستند به نظر مسخره بیاید، اما واقعیت این است که عفونت های آمیزشی مانند کلامیدیا یا سیفلیس می تواند منجر به سقط جنین، تولد نوزاد مرده، مرگ نوزاد، ناباروری و حاملگی خارج رحمی شود..
هر کسی که از نظر جنسی فعال است در معرض خطر ابتلا به بیماریهای آمیزشی است. هنگامی که شما مراقبتهای قبل از زایمان را انجام می دهید، آزمایش غربالگری از شما به عمل می آید. حتی اگر شما یا شریک زندگی خود بیش از یک شریک جنسی داشته باشید، حتی ممکن است بخواهید قبل از شروع تلاش برای بارداری، آزمایش غربالگری را انجام دهید.
اگر چندین شریک جنسی دارید، باید حتی در زمان بارداری از کاندوم استفاده کنید و همیشه باید در هنگام برقراری رابطه با شریک جنسی جدید از کاندوم استفاده کنید تا زمانی که هر دو آزمایش غربالگری برای بیماری های آمیزشی را انجام دهید.
۱۰-الکل ننوشید
در ایالات متحده آمریکا به زنان توصیه میشود در هنگام بارداری الکل مصرف نکنند. خطر سندروم جنینی الکل چیزی است که بیشتر مردم در موردش میدانند اما مصرف الکل پتانسیل سقط جنین و تولد نوزاد مرده را به خصوص در افرادی که الکل را به طور مرتب مصرف میکنند در پی دارد. در کشورهای دیگر توصیه های ویژهای در مورد چگونگی ایمنی مصرف بیش از حد الکل در دوران بارداری وجود دارد اما ایمن ترین حالت استفاده نکردن از الکل است.
اگر به طور منظم از الکل استفاده میکنید و یا گمان نمیکنید که توانایی ترک آن را دارید باید با ارائهکنندگان خدمات سلامتی مشورت نمایید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼