۲۰۹۵۷۰
۲۳۳۹
۲۳۳۹

نشانه های تشخیص جنسیت، دختر است یا پسر؟

فرایندی که طی آن تعیین جنسیت انجام میشود، دیفرانسیاسیون جنسیت نامیده می شود.

همه ما در مورد نشانه های اولیه ای که نشان دهنده جنسیت جنین هستند چیزهایی شنیده ایم. اما آیا در مورد چگونگی تعیین جنسیت جنین یا درست و غلط بودن این نشانه ها اطلاع دارید؟ در ادامه مقاله اطلاعات بیشتری درمورد تعیین جنسیت جنین کسب خواهید کرد.

چرا باید پیش از تولد جنین، از جنسیت آن مطلع شویم؟
هنگامی که از باردار بودن خود مطلع می شوید نخستین چیزی که آرزو خواهید کرد داشتن فرزندی سالم است. اما از همان لحظه‌ای که جواب آزمایش بارداریتان مثبت می شود ممکن است به جنسیت جنین هم فکر کنید اما در نهایت خانواده ها صرف نظر از جنسیت، با آغوش گرم پذیرایی عضو جدید و سالم خانواده هستند.
ممکن است از قبل اسم هایی را انتخاب کرده باشید که فقط پسرانه یا فقط دخترانه باشند و تعیین جنسیت کودک باعث شود به اسم جدیدی احتیاج پیدا کنید و یا ممکن است جنین دوقلو باشد و نیازمند دو اسم، دختر یا پسر باشید.

تعیین جنسیت جنین از چه زمانی امکان پذیر است؟
فرایندی که طی آن تعیین جنسیت انجام میشود، دیفرانسیاسیون جنسیت نامیده میشود. برای پی بردن به جنسیت جنین باید چندین ماه از بارداری بگذرد اما در واقع جنسیت جنین از همان لحظه لقاح تعیین شده است.
ژن های جنین تعیین کننده جنسیت آن هستند. تمامی تخمک ها حاوی کروموزوم x هستند در حالی که اسپرم حاوی کروموزوم x و y است. اگر تخمک توسط اسپرمی باردار شود که کروموزوم x به همراه داشته باشد، نتیجه آن تشکیل جنین دختر است اما اگر اسپرم حاوی کروموزوم y باشد، جنین پسر خواهد بود.
در اوایل بارداری، تمام تخمک ها یکسان هستند. در واقع، اگر بخاطر تاثیرات تستسترون نبود، تمامی نوزادها با ویژگی های زنانه رشد می کردند. تا هفته هفتم بارداری، جنین بافتی خواهد داشت که "مرز تناسلی" نامیده می شود. با گذشت ۵ هفته، در بدن جنین هورمون هایی ترشح می شود که رشد دستگاه تناسلی را سرعت می بخشد.
تمامی اندام های جنسی از مرز تناسلی به وجود می آید. تخمدانها و لابیا درست مانند بیضه ها هستند به این معنی که از یک سلول مشابه تشکیل شده‌اند؛ درست مانند کلیتوریس و آلت تناسلی مرد. بنابراین هنگامی که این هورمون ها آزاد میشوند تفاوت میان اندام های جنسی ایجاد می شود.

زمان تشکیل اجزای دستگاه تناسلی در جنین پسر و دختر
درجنین پسر، در هفته نهم بارداری مرز تناسلی به آلت تناسلی تبدیل می شود. در حدود هفته دهم پروستات شکل گرفته و دستگاه ادراری در هفته چهاردهم به وجود می‌آید. پوست بیضه ها در هفته بیست و ششم به وجود آمده و آلت تناسلی در سه ماهه پایانی بارداری رشد می کند.
در جنین دختر، تخمدان ها از هفته ۱۱ و ۱۲ رشد می­کنند و با هفت میلیون تخمک اولیه پر می شوند. تعداد این تخمک ها تا زمان تولد کاهش یافته و نوزاد دختر با حدوداً 2 میلیون تخمک موجود در تخمدانها متولد می شود. رحم و واژن در سه ماهه پایانی بارداری شکل می گیرند. شیار واژن در حدود هفته 22 شکل میگیرد.

۵ نشانه که دختر بودن جنین را نشان می دهند
باورها و افسانه های زیادی در مورد نشانه های تعیین جنسیت جنین وجود دارد اما پژوهش های پزشکی، بسیاری از این افسانه ها را رد کرده اند.
در ادامه 5 نشانه درمورد دختر بودن جنین آورده شده است:
بالا بودن برآمدگی شکم
یکی از قدیمی ترین افسانه های مربوط به دختر بودن جنین این است که اگر برآمدگی شکم بالا باشد، بچه دختر است. با این حال به نظر می رسد که این فقط یک افسانه باشد.
اصلی ترین عواملی که شکل برآمدگی شکم را تعیین می‌کنند عبارتند از:
- فیزیک بدنی
- تعداد بارداری ها
- شکل فیزیکی عضلات شکم
- افزایش وزن کلی شما در دوره بارداری.
استرس در زمان لقاح
یکی دیگر از باورهای رایج در این باره این است که میزان بالای استرس پیش از بارداری می تواند در تعیین جنسیت جنین نقش داشته باشد. و در کمال تعجب پژوهش های علمی به رابطه بین این دو عامل پی برده اند.
یکی از پژوهش ها نشان داد زنانی که میزان کورتیزول - هورمون استرس - در آنها بالاتر است، احتمال دختر شدن جنین برایشان بیشتر است. با این حال هنوز دلیلی برای این موضوع پیدا نشده است.
نوسانات خلقی
برخی از مردم فکر می کنند هورمون استروژنی که جنین دختر تولید میکند، روی خلقیات مادر تاثیر می گذارد. با این حال پژوهش های علمی نشان داده اند که چنین چیزی درست نیست.
تمامی زنان باردار ممکن است به دلیل تغییر میزان هورمون ها، دچار نوسانات خلقی شوند. اما این تغییرات خلقی ربطی به جنسیت جنین ندارند.
بیشتر شدن حالت تهوع بارداری
عقیده دیگری که وجود دارد این است که از آنجایی که دختران هورمون های بیشتری تولید می کنند، مادرانشان حالت تهوع بیشتری خواهند داشت. اما هم علم و هم تجربه نشان داده اند که تهوع بارداری در زنان متفاوت است. یک زن می تواند در بارداری های مختلف خود، میزان متفاوتی حالت تهوع داشته باشد.
پژوهشی که در سال های اخیر انجام شده است نشان داد که رابطه بسیار کمی بین میزان حالت تهوع و جنسیت جنین وجود دارد. با این حال دلیل بسیار محکمی برای آن نیافته بودند بنابراین این افسانه همچنان افسانه باقی می ماند.
آکنه یا مشکل پوستی
آیا تا به حال این گفته را شنیده اید که نوزاد دختر زیبایی مادرش را از بین می برد؟ برخی مردم باور دارم که اگر جنین دختر باشد پوست مادر چرب و پر از آکنه می شود. اما این نیز یک باور اشتباه است. پیشگیری از هورمون های بارداری غیرممکن است و تاثیر آنها روی پوست و موی هر خانم متفاوت است.

۵ نشانه سنتی که پسر بودن جنین را نشان خواهند داد. آیا حقیقت دارد؟
ویار غذاهای شور
پژوهش ها نشان داده اند که 50 تا 90 درصد زنان باردار در دوره ای از بارداری خود، ویار خواهند داشت و به عقیده بسیاری از مردم زنانی که فرزندشان دختر است، بیشتر ویار غذاهای شیرین را خواهند داشت. همچنین این عقیده وجود دارد که اگر بچه پسر باشد، بیشتر ویار غذاهای شور را خواهید داشت.
واقعیت این است که به نظر می رسد ویار زنان بیشتر به نیاز آنها به مواد مغذی ربط داشته باشد نه جنسیت جنین. بنابراین این موضوع را نمی توان نشانه ی پسر بودن جنین دانست.
ضربان قلب آرامتر جنین
یکی دیگر از افسانه های رایج در مورد پسر بودن جنین این است که اگر تپش قلب جنین حدود ۱۴۰ ضربه در دقیقه باشد، پسر است. تپش قلب بالاتر نشان دهنده دختر بودن جنین است. اما پژوهش های علمی نشان داده اند که تفاوت خاصی بین تپش قلب جنین دختر یا پسر وجود ندارد. در واقع، تپش قلب جنین پسر کمی کندتر است اما تفاوت آن تنها در حدود ۳ ضربه در دقیقه است.
پایین بودن برآمدگی شکم
درست همانطور که بالا بودن برآمدگی شکم نشان دهنده دختر بودن جنین است، پایین بودن شکم نشان دهنده پسر بودن جنین است. اما هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. همانطور که پیشتر مطرح کردیم، برآمدگی شکمتان توسط دیگر عوامل شکل میگیرد.
پوست و مو سالم تر
این عقیده بر خلاف افسانه ی دزدیده شدن زیبایی مادر توسط جنین دختر است. بسیاری از مردم باور دارند اگر بچه پسر باشد، پوستتان سالم تر به نظر آمده و موهای قوی تری خواهید داشت.
اما در واقع این تغییرات تنها به هورمونهای بارداری ربط دارند. در برخی زنان ممکن است آکنه پوستی به وجود آید در حالی که در دیگر زنان پوست زیباتر می شود.
عدم بروز نوسانات خلقی
آیا واقعا میتوان گفت که در صورتی که بچه پسر باشد، این پدیده رخ نمی دهد؟ متاسفانه چنین چیزی درست نیست. چه دختر و چه پسر باردار باشید، نوسان خلقی خواهید داشت چرا که این پدیده در بسیاری از زنان باردار رخ می دهد.

انجام آزمایش پزشکی برای فهمیدن جنسیت جنین
در کل تعجبی ندارد که افراد این افسانه ها را باور کنند. به هر حال همواره ۵۰ درصد احتمال درست بودن حدسشان وجود دارد. اما چگونه می توان بدون هیچ شکی جنسیت جنین را تشخیص داد؟
آزمایش خون
برخی آزمایش­های خون می­توانند جنسیت جنین را مشخص کنند. این آزمایش معمولاً تنها در زنان بالای ۳۵ سال، یا کسانی که ریسک اختلال کروموزومیک در آنها بالاتر است، انجام می­شود.
آمنیوسنتز
این آزمایش نیز معمولاً در بارداری­های پرخطر انجام می­شود و با استفاده از یک نمونه مایع آمنیوتیک، می­تواند اختلالات ژنتیکی و جنسیت جنین را مشخص کند.
نمونه برداری از پرزهای جفتی (CVS)
این آزمایش برای تشخیص سندرم دان یا دیگر اختلالات کروموزومی، از جفت نمونه برداری می­کند. این آزمایش در هفته دهم بارداری می­تواند جنسیت جنین را مشخص کند.
سونوگرافی
سونوگرافی رایج­ترین شیوه تشخیص جنسیت جنین است و اغلب زنان با بارداری­های کم خطر آن را تجربه خواهند کرد. از هفته ۱۵ یا ۱۶ بارداری به بعد، تکنیسین سونوگرافی می­تواند جنسیت جنین را تشخیص دهد، اما در اکثر زنان جنسیت جنین از سه ماهه دوم بارداری به بعد قابل تشخیص است.

نکته پایانی
تمایل به اطلاع داشتن از جنسیت جنین امری طبیعی است اما سلامت مادر و جنین همواره در اولویت است. در دوران بارداری مواد مغذی کافی به بدن برسانید، مایعات مصرفی خود را کنترل کنید، آب فراوان بنوشید و فعالیت داشته باشید.

منبع: مینت

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.