ادرار خونی در بارداری، نشانه چیست؟
باردار شدن علی رغم تمام زیبایی هایی که دارد متاسفانه بدن مادر را نسبت به بسیاری از بیماری ها به شدت مستعد می کند.
باردار شدن علی رغم تمام زیبایی هایی که دارد متاسفانه بدن مادر را نسبت به بسیاری از بیماری ها به شدت مستعد می کند. یکی از این عارضه ها عفونت ادراری در دوران بارداری است. ادرار خونی در بارداری معمولا به عنوان یکی از مهم ترین نشانه های ابتلا به عفونت ادراری تلقی می شود که باید هرچه سریع تر درمان گردد.
ادرار خونی در بارداری نشانه چیست؟
اگر باردار هستید و در ادرار خود خون دیدهاید و یا در آزمایش معمول ادرارتان خون دیده شده است، ممکن است علائمی از عفونت مجاری ادراری (UTI) باشد.
UTI، عفونت مجاری ادراری بوده که علت آن تجمع باکتری است. عفونت مجاری ادرار در دوران بارداری شایع است زیرا جنین در حال رشد بر مثانه و مجاری ادرار فشار وارد میکند. این اتفاق باعث گیر افتادن باکتری ها شده و حتی سبب نشتی ادرار خواهد شد. این مقاله را بخوانید تا در مورد علت ادرار خونی در بارداری، راههای درمان آن و دیگر دلایل وجود خون در ادرار آگاه شوید.
نشانههای عفونت ادرار چیست؟
- تکرر ادرار
- ادرار کم
- سوزش به هنگام ادرار
- تب
- احساس ناراحتی در وسط لگن
- درد کمر
- بوی بد ادرار
- خون در ادرار (هماچوری)
- ادرار کدر
چه چیزی باعث عفونت ادرار در هنگام بارداری میشود؟
سه نوع عفونت ادرار در دوران بارداری وجود دارد:
عفونت باکتریایی بینشانه یا باکتریوری بدون علامت
این نوع از عفونت توسط باکتریهایی به وجود میآید که قبلا در بدن بانوی باردار وجود داشته است و علائم قابل مشاهدهای ندارد. اگر این عفونت مداوا نشود در آینده به عفونت کلیه یا عفونت شدید مثانه تبدیل خواهد شد. این عفونت در حدود ۱.۹ تا ۹.۵ درصد از بارداریها اتفاق میافتد.
التهاب میزراه (مجرای خروج ادرار) یا آماس مثانه
التهاب میزراه؛ عفونت مجرای ادرار است و آماس مثانه؛ عفونت مثانه است. هر دو بیماری، در نتیجه عفونت باکتریایی ایجاد میشود. معمولا باکتریهایی به نام Escherichia coli (E. coli). در این عفونتها نقش دارند.
التهاب لگنچه کلیه (پیلونفریت)
پیلونفریت؛ نوع عفونت کلیه است. این عفونت از طریق باکتریهایی که یا از جریان خون یا مجاری ادرار وارد کلیهها میشوند، ایجاد میگردد.
همراه با خونی که در ادرار وجود دارد، علائمی چون تب، درد در هنگام ادرار، درد در پشت، پهلو، کشاله ران یا شکم احساس میشود.
درمان عفونت ادرار در هنگام بارداری
پزشک معمولا برای درمان عفونت ادرار آنتی بیوتیک تجویز میکند. وی آنتیبیوتیکی را تجویز میکند که در دوران بارداری مجاز به مصرف آن هستید و همچنان قدرت مقابله با باکتری را داشته باشد. این آنتی بیوتیکها شامل:
- آموکسیسیلین
- سفوروکسیم
- آزیترومایسین
- اریترومایسین
مرکز مبارزه با بیماری آمریکا توصیه کرده است؛ از مصرف نیتروفورانتوئین، سولفامتوگزازول و تریمتوپریم در دوران بارداری پرهیز کنید. زیرا برای جنین خطرآفرین هستند.
چه عوامل دیگری باعث ایجاد خون در ادرار در دوران باراداری میشوند؟
علت وجود خون در ادرار چه باردار باشید چه نباشید به چند دلیل است که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- سنگهای مثانه یا کلیه
- گلومرونفریت؛ نوعی نفریت مویرگهای کلیه
- سرطان مثانه یا کلیه
- جراحت کلیه بر اثر ضربه یا تصادف
- ناهنجاریهای موروثی، مثل سندروم آلپورت یا بیماری گلبول های قرمز داسی شکل.
هرچند هماچوری و یا ادرار خونی در بارداری اغلب بی ضرر است ولی میتواند باعث اختلالات فراوانی شود. اگر باردار هستید و در ادرار خود خون دیدهاید، حتما به پزشک متخصص خود مراجعه کنید. آزمایشهایی که برای عفونت ادرار انجام میدهید باید از کارهای منظم در دوران بارداری باشد. که همانند انجام به موقع آزمایشات، پیگیری نتایج و درصورت لزوم روندهای درمانی نیز اهمیت فراوانی دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼