درمان فیبروم در بارداری، نگرانی هایتان را برطرف کنید
یکی از عارضه های شایع در میان بانوان فیبروم، میوم و یا همان فیبروئید است که در دوران اقدام به بارداری و نیز در بارداری می تواند سبب نگرانی مادران باردار شود.
یکی از عارضه های شایع در میان بانوان فیبروم، میوم و یا همان فیبروئید است که در دوران اقدام به بارداری و نیز در بارداری می تواند سبب نگرانی مادران باردار شود. فیبروم در رحم ایجاد شده و می تواند رحم و ساختارهای نزدیک همچون سرویکس را درگیر کند، از طرفی رحم در دوران بارداری اقامتگاه موقتی جنین شما و همان محلی است که باید فرزند دلبندتان را ۹ ماه در درون خود جای دهد. به علت تمامی این نگرانی ها ممکن است به این فکر بیفتید که درمان فیبروم قبل از بارداری چیست؟ نگرانی های شما کاملا قابل درک است، برای برطرف شدن نگرانی ها و سردرگمی هایتان در مورد درمان فیبروم در بارداری، خواندن این مطلب می تواند کمک کننده باشد.
اگر مبتلا به فیبروم هستید و باردار شده اید، احتمالا می پرسید که آیا این توده برای جنین من مشکلی ایجاد نمی کند؟ آیا فیبروم در روند خونرسانی و رشد جنین من اختلالی ایجاد نخواهد کرد؟ درمان فیبروم رحم در بارداری چیست؟
راه درمان فیبروم در بارداری چیست؟
بدیهی است که این دوران امکان استفاده از روش های جراحی همانند میومکتومی و ... برای درمان فیبروم در بارداری وجود ندارد مگر در موارد بسیار نادر. فیبروئیدهای دردناک معمولاً با استراحت در بستر، استفاده از بستههای یخ و در صورت لزوم به وسیله دارو درمان میشوند. پزشک شما درمان فیبروم در بارداری با استفاده از روش های مناسب و ایمن به شما توصیه میکند. علائم معمولا در چند روز از بین میروند. گاهی اوقات فیبروئیدها در دوران بارداری بزرگتر میشوند، به خصوص به دلیل هورمونهای بارداری، به دلایلی که به خوبی درک نمیشود، فیبروئید ممکن است در دوران بارداری کوچکتر نیز بشود، پزشک شما ممکن است برای تشخیص اینکه آیا فیبروئید شما در حال رشد است یا احتمال ایجاد عوارض را دارد سونوگرافی را به شما پیشنهاد کند.
علائم فیبروم چیست؟
گاه فیبروم بدون علامت است اما در صورت بروز علائم، شایعترین آنها عبارتند از:
قاعدگی با خونریزی زیاد یا دردناک
لکه بینی بین دوره ها
کم خونی ناشی از خونریزی شدید یا طولانی مدت
دورههای طولانی
احساس پری یا فشار خفیف در ناحیه تحتانی شکم
درد هنگام رابطه جنسی
کمر درد
یبوست
ناباروری، سقط جنین و زایمان زودرس
تکرر ادرار
بروز اختلال در تخلیه ادرار
گاه طی معاینه لگنی، فیبروم احساس میشود. برای تشخیص معمولا از سونوگرافی استفاده میکنند تا مشخص شود توده تنها فیبرم و زایدهای غیرسرطانی است.
فیبرومها در دوران بارداری چگونه درمان میشوند؟
در دوران بارداری، درمان فیبرومهای رحمی به دلیل خطری که برای جنین دارد، به طور محدود انجام میشود. در صورتی که مادری دچار علایم فیبروم باشد استراحت، مصرف بیشتر مایعات و استفاده از مسکنها توصیه میشود.
در موارد بسیار نادر، میومکتومی در نیمه دوم بارداری تجویز میشود. در این روش، فیبرومهای خارج رحمی یا آنهایی که روی دیواره رحم رشد کردهاند بدون دست زدن به خود رحم خارج میشوند. فیبرومهای داخل رحمی از آنجا که ممکن است برداشتنشان به جنین آسیب برساند در جای خود باقی میمانند.
فیبرومها قبل از بارداری چطور برای بهبود باروری درمان میشوند؟
درمان فیبرومهای رحمی قبل از بارداری میتوانند سبب افزایش احتمال باروری شوند. از متداولترین روشهای درمانی فیبروم که به بهبود توان باروری در یک خانم کمک میکند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
میومکتومی
این روش جراحی برای برداشتن فیبروم استفاده میشود اما پس از آن احتمال زایمان به روش سزارین بالاتر است. در این روش خانم قبل از اقدام به بارداری باید حداقل به مدت ۳ ماه صبر کند.
قرصهای ضد بارداری هورمونی
این نوع پیشگیری از بارداری میتواند به کاهش علائم فیبروم مانند خونریزی شدید و دورههای دردناک کمک کند.
دستگاه داخل رحمی یا آیودی
آیودی مانند قرص جلوگیری از بارداری تا زمانی که از آن استفاده کنید، از بارداری جلوگیری میکند. با این وجود میتواند ضمن حفظ باروری، برخی از علائم ناشی از رشد فیبروم را از بین ببرد.
آگونیستهای صناعی هورمون آزاد کننده گنادوتروپین
این نوع دارو تولید هورمونهایی که منجر به تخمک گذاری و قاعدگی میشوند را مسدود میکند، بنابراین حین مصرف این دارو نمیتوانید باردار شوید اما مصرف آن به کوچک شدن فیبروم کمک میکند.
میولیز
در این روش از یک جریان الکتریکی، لیزر یا فرکانس رادیویی برای کوچک کردن رگهای خونی که فیبرومها را تغذیه میکنند استفاده میشود.
روشهای درمانی دیگری نیز برای برداشتن فیبروم وجود دارد که هر یک خطر و عوارض خاص خود را دارد بنابراین در مورد هر یک از این روشها با پزشک خود صحبت کنید.
از پزشک خود بپرسید که چه مدت باید منتظر بمانید تا بعد از درمان بتوانید باردار شوید. در برخی از درمانها مانند قرص ضد بارداری، به محض قطع مصرف آن میتوانید برای باردار شدن اقدام کنید. در سایر روشها ممکن است دورهای برای انتظار وجود داشته باشد.
نتیجه گیری
فیبروم رحمی میتواند بر توانایی باروری، بارداری و حتی حفظ آن تأثیر منفی بگذارد. اما در اکثر زنان فیبروم هیچ تاثیری بر باروری و بارداری ندارد.
اگر فیبروم دارید و میخواهید باردار شوید، در مورد روشهای درمانی و عوارض آنها با پزشک خود صحبت کنید و تصمیم بگیرید که انجام چه روشی ایمنتر است.
ابتلا به فیبروم قابل جلوگیری نیست با این حال انتخاب شیوه زندگی سالم شامل حفظ وزن متعادل این احتمال را کاهش میدهد.درصورتی که اکنون باردار هستید و متوجه وجود چنین عارضه ای شده اید درمورد روش های درمان فیبروم در بارداری با متخصص زنان مشورت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼