۲۱۶۶۹۷
۷۹۸
۷۹۸

وزن گیری در دوران بارداری، برآورده کردن نیازهای جنین

افزایش وزن در دوران بارداری برای تمامی بانوان باردار مساله ای طبیعی تلقی شده، اما چطور باید در طول بارداری به وزن متناسب رسید و نیازهای جنین را برآورده کرد؟

افزایش وزن در دوران بارداری برای تمامی بانوان باردار مساله ای طبیعی تلقی شده و در حقیقت از ملزومات بارداری محسوب می شود. در این میان مادرانی را می بینیم که می گویند من باردارم ولی وزن اضافه نکردم، این افراد معمولا برای سلامتی جنین خود به شدت نگران می شوند. به همین سبب برای کاهش نگرانی و تشویش های این افراد قصد داریم در این مقاله علت کم وزن گرفتن در بارداری را برایتان شرح دهیم و بگوییم که چه زمانی زنگ خطر به صدا در آمده است. بنابراین اگر می خواهید همه چیز را درمورد علت وزن نگرفتن زن باردار بدانید، ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید.

کم وزن گرفتن در بارداری
وزن گیری مناسب طی دوران بارداری موضوعی بسیار مهم است. در این مقاله به این مسئله‌‌ می‌پردازیم که چطور باید در طول بارداری به وزن متناسب رسید و نیازهای جنین را برآورده کرد. برای بسیاری از خانم‌ها بارداری فرصت خوبی است تا بتوانند تکه‌ای کیک یا بستنی بخورند و پاکت چیپسی به دست بگیرند اما برای برخی دیگر وزن گیری کار ساده‌ای نیست. در برخی خانم‌‌ها علایم حاملگی از جمله تهوع صبحگاهی، نفخ و سوزش معده به قدری شدید است که اشتها را از بین‌‌ می‌برد. گاهی نیز متابولیسم به قدری بالاست که هر چه برای وزن گیری تلاش‌‌ می‌کنند به جایی نمی‌رسند و در نهایت در برخی خانم‌‌ها تصویر منفی بدنی یا اختلالات تغذیه‌ای دلیل وزن نگرفتن زن باردار در دوران بارداری‌‌ محسوب می‌شود.

علت کم وزن گرفتن مادر در بارداری
بنابراین علت کم وزن گرفتن مادر در بارداری مواردی از قبیل تهوع شدید و استفراغ بیش از حد، بیماری های گوارشی که منجر به اختلال در جذب مواد غذایی می شوند، افزایش بیش از حد سرعت متابولیسم، تغذیه نامناسب (سوء تغذیه) و ... است.

عوارض اضافه نکردن وزن در بارداری
اگر نمی‌دانید وزن گیری درستی در بارداری دارید یا خیر بهتر است با متخصص تغذیه مشورت کنید. برای خانمی که در وزن متعادل قرار دارد ۹ تا ۱۳ کیلو وزن گیری در بارداری مناسب است و به نسبت هر چه وزن خانمی از حد طبیعی بالاتر باشد وزن گیری باید کمتر شود. اگر در سه ماهه نخست هستید و وزن گیری نداشته‌اید نگران نباشید زیرا با اتمام این دوره وزن گیری آغاز‌‌ می‌شود. در سه ماهه نخست به دلیل علایم بارداری بسیاری از خانم‌‌ها نه تنها وزن اضافه نمی‌کنند بلکه وزن هم از دست‌‌ می‌دهند. در سه ماهه دوم اما موضوع متفاوت است و عدم وزن گیری درست و به اندازه‌‌ می‌تواند سبب عدم وزن گیری جنین و اختلالات رشدی و حتی زایمان زودرس یا دیگر عوارض زایمانی شود.

افزایش وزن سالم در دوران بارداری
بعد از تشریح علل و عوارض مربوط به کم وزن گرفتن در بارداری، باید به شما بگوییم که برای افزایش وزن لازم است به برخی نکات توجه بیشتری داشته باشید:

بیشتر غذا بخورید: اگر وزن گیری درستی ندارید یعنی بعه اندازه کافی کالری دریافت نمی‌کنید و لازم است بیشتر غذا بخورید. قبل از آنکه شروع به دریافت کالری مازاد کنید باید بدانید چه نوع کالری دریافت کنید. تنها به کمیت نباید توجه کرد و در دوران بارداری کیفیت کالری دریافتی هم مهم است. بجای مصرف چیپس و کلوچه که ارزش تغذیه بالایی ندارند و تنها حاوی کالری بالا هستند، آواکادو، آجیل،‌‌ میوه‌های خشک، پنیر، غلات کامل و حبوبات مصرف کنید.

میان وعده مصرف کنید: اگر در وعده‌های اصلی غذایی نمی‌توانید حجم بالایی از مواد غذایی دریافت کنید،‌‌ میان وعده‌‌ها را بیشتر کنید و در آنها آجیل و لبنیات، غلات سبوس دار و کره بادام زمینی یا اسموتی غلیظ و ... دریافت کنید. تنها مراقب باشید که مصرف زیاد تنقلات باعث نشود از وعد‌ه‌های اصلی غذایی وا بمانید.
چربی‌های مصرفی را افزایش دهید: از چربی‌‌ها مفید و مغذی مثل روغن زیتون، روغن بذر کتان، آجیل‌‌ها و روغن انواع دانه‌‌ها استفاده کنید.

ورزش کنید: ورزش شدید باعث کالری سوزی‌‌ می‌شود اما ورزش متوسط رو به خفیف‌‌ می‌تواند سبب افزایش اشتها و تنظیم متابولیسم شود. بجای دویدن پیاده روی کنید و بجای ایروبیک ورزش‌های آبی را در برنامه هفتگی داشته باشید و فراموش نکنید باید به اندازه و سالم غذا بخورید.

آرام غذا بخورید: سریع غذا خوردن مانع از جذب مواد غذایی توسط بدن مادر و جنین‌‌ می‌شود. سعی کنید سرعت غذاخوردن‌تان را پایین بیاورید و اگر نمی‌توانید، برای مصرف مواد غذایی همانطور که برای جلسات برنامه دارید، برنامه ریزی کنید.

کمک بخواهید: اگر فکر‌‌ می‌کنید مشکلی با تصویر بدنی خود دارید یا دچار اختلالات تغذیه‌ای هستید با یک پزشک مشورت کنید.

مراقب اضافه وزن باشید: وقتی که مشکل کم وزن گرفتن در بارداری را حل کردید لازم است بدانید که اضافه وزن نیز در دوران بارداری به اندازه کم وزنی خطرناک است. بنابراین در مصرف مواد غذایی زیاده روی نکنید و سعی کنید خود را در وزن متعادل نگه دارید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.