جلوگیری از ویروس کرونا، موقع سونوگرافی بارداری
با توجه به اینکه مقاومت بدن زنان باردار از زنان غیر باردار و نیز مردان کمتر است، باید نکات پیشگیرانه را بیشتر رعایت کنند.
فریبا الماسی، فوقتخصص بیماریهای زنان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این پرسش که «زنان باردار با توجه به انتشار ویروس کرونا در کشور چه اقداماتی باید انجام دهند؟»، اظهار داشت: با توجه به اینکه مقاومت بدن زنان باردار از زنان غیرباردار و نیز مردان کمتر است، باید نکات پیشگیرانه را بیشتر رعایت کنند؛ چراکه بارداری باعث کاهش سیستم ایمنی بدن شده و زودتر دچار عفونت میشوند.
وی ادامه داد: شستن مکرر دستها، پرهیز از روبوسی و دست دادن و خودداری از حضور در خارج از خانه و تماسهای غیرضروری باید توسط زنان باردار مورد توجه بیشتری قرار گیرد؛ ضمن اینکه احتمال سرایت ویروس کرونا در زنان باردار در زمان حضور در جامعه و ارتباط با افراد دیگر بیشتر از زنان غیرباردار است.
این فوق تخصص زنان خاطرنشان کرد: دوره کمون این ویروس یعنی از زمانی که این ویروس وارد بدن میشود تا ظاهر شدن علایم آن ۱۴ روز است و علامت این ویروس نیز تا یک ماه وجود دارد و احتمال اینکه فرد مبتلا خوب شود، ۸۰ درصد است اما در زنان باردار با توجه به پایین بودن مقاومت بدنی امکان بهبودی آنها کمتر از افراد عادی است.
الماسی اضافه کرد: زنان باردار هنگام انجام تصویربرداری و سونوگرافی باید از ماسک استفاده کرده و پزشکان مربوط نیز برای انجام این آزمایشات باید حتماً از ماسک استفاده کنند؛ ضمن اینکه زنان باردار نیز مانند افراد معمولی در چنین شرایطی باید از خوردن غذاهای فستفود و خارج از خانه خودداری کنند.
تغذیه مناسب
بدن مادر باردار به منظور سالم ماندن و رشد نوزاد به مواد مغذی نیاز دارد، بنابراین تغذیه قبل از بارداری و در طی این دوران نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی مادر و رشد و حفاظت از جنین دارد.
لبنیات از جمله خوراکی مفیدی می باشند، که خوردن آنها به ویژه مصرف روزانه پروبیوتیک ها در دوران بارداری می تواند احتمال ابتلا به بیماری های دستگاه گوارش و بیماری های روده را کاهش دهد و نیز خورن این ماده غذایی از مبتلا شدن به گلو درد میکروبی پیشگیری خواهد کرد، ضمن اینکه غذا های دارای فیبر مثل انواع میوه ها و سبزیجات نیز در تقویت سیستم ایمنی مؤثر می باشد. همچنین پروتئین ها و چربی های سالم نقش مهمی در سلامت بدن ایفا می کنند، اما لازم است مادر باردار از خوردن شکر سفید در طی این دوران پرهیز کرده و نیز از مقدار حبوبات کمتری مصرف نماید.
توصیه های کلی برای تقویت سیستم ایمنی در بارداری
متخصصان طب سنتی معتقدند به منظور آماده سازی بدن و تقویت سیستم ایمنی، لازم است، شب ها قبل از ساعت ۱۰ بخوابید و صبح ها نیز، پیش از طلوع آفتاب بیدار شوید.
همچنین آلودگی هوا نقش زیادی در ضعیف شدن بدن و در نتیجه کاهش سیستم ایمنی بدن دارد، از نظر پزشکان طب سنتی هر چقدر بدن سالم تر باشد، به مقدار کمتری در معرض عوارض ناشی از آلودگی هوا می باشد.
خانم های باردار بهتر است در این دوران، مایعاتی مثل آب، آب میوه های طبیعی و نیز دوغ مصرف نمایند و از نوشیدن چای و نوشیدنی های کافئین دار تا حد امکان پرهیز کنند.
منبع:
فارس
نظر کاربران
من باردارهستم بايدفردي که از بیرون يامدرسه اومدنزديکش نشم
من هفته ۱۸ بارداری هستم بخاطر کرونا همه جا تعطیله ،هفته اول عید هم باید انجام میدادم ،ولی هیچ کاری از دستم بر نمیاد ،خیلی استرس دارم،البته غربالگریای قبلیم همه خوب بودن ،این سونو انومالی مونده ک هیچ جایی باز نیست ،الان چکار باید بکنم؟بچه اولمه خیلی براش نگرانم
پاسخ ها
همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
https://bit.ly/31AMOqp
من هفته ۲۱بارداری هستم غربالگری اولم خوب بود به خاطر کرونا میترسم سونو غربالگری دومم رو بدم الان موندم چکار کنم هنوز وقت دارم سونو رو انجام بدم.
پاسخ ها
همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
https://bit.ly/31AMOqp