۲۱۸۳۲۵
۷۰۳
۷۰۳

ویروس کرونا جدید، احتمال زایمان زودرس هست

ابتلا به کرونا در زنان باردار نسبت به اقشار دیگر شدیدتر است، پس این گروه به ویژه در دوران سه ماهگی اول باید بیشتر مراقبت داشته باشند.

کرونا ویروس از خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که هفتمین رده جدید آن در شهر ووهان چین پیدا شده است؛ مرکز طغیان آن در اثر حضور یا کار در بازار عمده فروش ماهی و غذاهای دریایی در ووهان چین بوده است که علائم این ویروس تب، سرفه و کوتاهی تنفس و علائم گوارش به همراه اسهال و یا عفونت ریه و سندرم حاد شدید و نارسایی کلیه است.
این ویروس از راه‌های انتشار در هوا، تماس نزدیک با انسان مبتلا و دست زدن به وسایل آلوده منتقل می‌شود که با توصیه‌های بهداشتی مانند شستن دائم دست‌ها، اجتناب از روبوسی و دست دادن و رعایت فاصله یک و نیم متری با فرد بیمار و خود مراقبتی می‌توان با این ویروس مبارزه و مقابله کرد.
اما در این میان افرادی هستند که بیشتر از دیگر افراد جامعه در معرض انتقال این ویروس هستند، مانند بیماران دیابتی، قلبی و عروقی و یا افراد سالمند و هم‌چنین زنان باردار که دارای سیستم دفاعی ضعیف‌تری هستند که این افراد باید در این روزها که این ویروس در جامعه در حال انتشار است بیشتر در خانه مانده و به توصیه‌های بهداشتی بیشتر از دیگر افراد توجه کنند.
به دلیل تغییراتی که در شرایط جسمی و سیستم ایمنی زنان باردار به وجود می‌آید همان‌طور که در مورد سایر ویروس‌های خطرناک دیگر مانند آنفلوآنزا دیده می‌شود زنان باردار نسبت به اقشار دیگر نوع ابتلاء شدیدتر بوده به ویژه در دوران سه ماهگی اول باید بیشتر مراقبت داشته باشند.
پیشگیری و توجه به توصیه‌های بهداشتی برای زنان باردار
یک متخصص بیماری‌های زنان می‌گوید: آنفولانزا یکی از بیماری‌هایی است که از دیرباز باعث ایجاد نگرانی و بروز مشکلاتی برای زنان باردار بوده و طی سال‌های اخیر در پی شیوع انواع ویروس‌های ایجاد کننده آنفولانزا، انجام واکسیناسیون برای خانم‌هایی که در هر سنی از بارداری هستند اجباری شده است زیرا این بیماری ممکن است جنین را و سلامتی او را تحت الشعاع قرار دهد.
عاطفه گلستانی می‌افزاید: ویروس کرونا یا کوید ۱۹ ویروس جدیدی از خانواده ویروس‌های ایجاد کننده آنفولانزا است و در نتیجه هنوز واکسنی هم برای این ویروس وجود ندارد و باید به درستی در جهت پیشگیری آن اقدام کرد؛ زنان باردار به دلیل تغییراتی که در جسم و سیستم ایمنی آن‌ها ایجاد می‌شود بیشتر در معرض این ویروس هستند.
وجود تب بالا در افراد مبتلا به ویروس کرونا در زنانی که در سه ماهه اول بارداری هستند ممکن است خطرساز باشد
وی ادامه داد: به دلیل وجود تب بالا در این نوع ویروس در زنانی که در سه ماهه اول بارداری هستند ممکن است خطرساز باشد و در مواردی مرده زایی، سقط و زایمان زودرس دیده می‌شود اما نکته مهم اینکه در مورد این ویروس این است که کشندگی آن نسبت به سایر ویروس‌ها بسیار کم است و در حد ۵۰ درصد با پیشگیری می‌توان از ابتلاء به آن در امان بود.
این متخصص بیماری‌های زنان در بخش دیگری از سخنان خود بیان می‌کند: به زنان باردار توصیه می‌شود به دلیل اینکه با رعایت توصیه‌های بهداشتی جان خود و جنین را نجات می‌دهند باید بیشتر توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.
وی تأکید کرد: شستن مکرر دست‌ها و پرهیز از روبوسی و دست دادن و خروج از خانه و تماس‌های غیرضروری را باید توسط زنان باردار مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
گلستانی می‌افزاید: ضمن اینکه احتمال سرایت ویروس کرونا در زنان باردار در زمان حضور در جامعه و ارتباط با افراد دیگر بیشتر از زنان غیر باردار است لذا زنان باردار هنگام انجام تصویربرداری و سونوگرافی از ماسک استفاده کنند؛ زنان باردار مانند افراد معمولی در چنین شرایطی باید از خوردن غذاهای فست فودی و خارج از خانه خودداری کنند.
این متخصص بیماری‌های زنان عنوان می‌کند: به دلیل مشکلات ریوی و تنفسی که از علائم بیماری کرونا ویروس است به دنبال وجود سرفه‌های متعدد و تنگی نفس در زنان باردار خطر زایمان زودرس و پارگی کیسه آب را افزایش می‌دهد لذا باید زنان باردار آرامش خود را حفظ و از استرس و ترس دوری کنند و توصیه می‌شود مواد غذایی سرشار از ویتامین آ مانند آب هویج، توت فرنگی و آب کرفس را در سبد غذایی خود اضافه کنند.
گفتنی است، در این شرایط باید زنان باردار از هرگونه شایعات و ترس از ابتلاء به ویروس کرونا بر حذر داشت و حتی‌الامکان به آن‌ها آرامش و اطمینان داد که با رعایت موارد بهداشتی فردی می‌توان با این ویروس مقابله کرد؛ هم‌چنین تا جایی که ممکن است این زنان در اماکن عمومی کم‌تر ظاهر و در خانه استراحت کنند.
منبع: مهر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.