خوردن گیلاس در بارداری ضرر دارد؟
گیلاس غنی از مواد مغذی است و اگر به آن حساسیت ندارید خوردنش در بارداری مانعی ندارد.
رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هر چه شما توجه بیشتری به این موضوع داشته باشید کمتر دچار عوارض و ناراحتی های بارداری بخصوص در سه ماهه دوم و سوم خواهید شد. یکی از مهم ترین بخش های رژیم غذایی در بارداری میان وعده هاست که توصیه می کنیم در این میان وعده ها بیشتر از میوه جات و آجیل ها در حد اعتدال استفاده کنید. میوه ها شامل انواع مواد مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی هستند و به علاوه به شما طراوت و انرژی می دهند. گیلاس نیز از میوه های بسیار خوشمزه است که می توانید در این دوران استفاده کنید.
خوردن گیلاس در دوران بارداری
گیلاس غنی از مواد مغذی است و اگر به آن حساسیت ندارید خوردنش در بارداری مانعی ندارد. هسته تنها قسمتی از گیلاس است که نباید بخورید. هیچ گاه هسته گیلاس را نخورید زیرا باعث نفخ و گاز معده می شود. خوردن گیلاس به مقدار متوسط برای بدن خوب است و خون سازی می کند به علاوه حس خیلی خوبی در شما ایجاد می کند و بعد از خوردنش احساس آرامش می کنید که احتمالا به دلیل طبع سرد این میوه خوش طعم و آبدار می باشد.
خواص گیلاس در دوران بارداری
این میوه قرمز خوشمزه می تواند باعث سلامتی شما در دوران بارداری شود زیرا غنی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین، آهن، کلسیم و ... است. بنابراین گیلاس میان وعده ای مناسب در دوران بارداری است. در ادامه خواص گیلاس برای شما ذکر شده است:
افزایش ایمنی بدن
گیلاس حاوی ویتامین ث می باشد و خواص آنتی اکسیدانی دارد. بنابراین این ماده نقشی حیاتی در از بین بردن رادیکال های آزاد دارد که باعث بیماری های عفونی می شوند. ایمنی بدن در طول بارداری پایین است و گیلاس به طور طبیعی به افزایش ایمنی بدن کمک می کند.
افزایش سلامتی مغز جنین
آنتوسیانین موجود در گیلاس از سلول های عصبی محافظت کرده و سطح سلامت مغز جنین را ارتقاء می دهد. همچنین گیلاس از حملات فراموشی در دوران بارداری جلوگیری می کند.
کاهش تورم و التهاب
آنتوسیانین موجود در رنگدانه قرمز گیلاس در کاهش تورم، التهاب و درد مفاصل که در بارداری ایجاد می شود، بسیار موثر است.
جلوگیری از دیابت بارداری
گیلاس به کنترل قند خون کمک می کند و از دیابت بارداری جلوگیری خواهد کرد.
کاهش خستگی
گیلاس حاوی مقدار زیادی آب می باشد که مصرف منظم آن باعث افزایش انرژی و کاهش خستگی می شود.
کنترل فشار خون
پتاسیم موجود در گیلاس باعث کنترل فشار خون در بارداری و حتی در حالت عادی می شود. همچنین از پره اکلامپسی در بارداری جلوگیری می کند.
خواب بهتر
ملاتونین موجود در گیلاس که یک آنتی اکسیدان قوی است باعث خواب راحت می شود. در طول بارداری به طور طبیعی نظم خواب به هم می خورد. مصرف یک لیوان آب گیلاس هرروز باعث کاهش اختلالات خواب می شود. همچنین تارت گیلاس حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به خود گیلاس است.
قوی شدن رگ های خونی
ویتامین ث موجود در گیلاس باعث قوی شدن رگ های خونی می شود بنابراین با مصرف دائم گیلاس ( چند دانه در روز یا یک لیوان آب گیلاس) خون کافی به جنین پمپاژ خواهد شد.
خلط آور
گیلاس در درمان خلط و سرفه موثر است. این ماده باعث کاهش آسم، سرفه، سرماخوردگی و برونشیت می شود.
درمان یبوست
گیلاس غنی از فیبر است. این ماده حرکت روده را کاهش می دهد و شما را از شر یبوست در بارداری نجات می دهد و از ایجاد بواسیر در ماه های آخر جلوگیری می کند.
میوه کم کالری
اگر مراقب افزایش وزن خود در طول بارداری هستید گیلاس بخورید. گیلاس میوه ای کم کالری می باشد که به علاوه انرژی خوبی را برای شما تامین می کند و از ضعف جلوگیری خواهد کرد.
کاهش درد عضلات
گیلاس ضد التهاب است و باعث کاهش درد عضلات در بارداری می شود.
درمان سردرد میگرنی
پزشکان معتقدند نوسان هورمون استروژن و پره اکلامپسی در طول بارداری باعث سردردهای میگرنی می شود. گیلاس حاوی آنتوسیانین می باشد که به کاهش سردرد میگرنی کمک می کند.
عوارض جانبی مصرف گیلاس در بارداری
بیشتر خانم ها در بارداری از نفخ، گاز معده و درد شکم بعد از مصرف گیلاس رنج می برند. بنابراین نباید بیش از اندازه آن را مصرف کنید.خوردن گیلاس باعث واکنش های حساسیتی در برخی خانم های باردار می شود که در این صورت به طور کلی باید از مصرف آن در این دوران اجتناب کنید.
همچنین اگر پس از خوردن گیلاس مشکلی دارید و خیلی عاشق گیلاس هستید بهتر است با پزشک صحبت کنید.
ملاحظات لازم در خصوص خوردن گیلاس در بارداری
برگها، هسته و قسمتی چوبی گیلاس حاوی اسید هیدروسیانیک است که ماده ای سمی می باشد. بنابراین این قسمت ها را نخورید. اگر دیابت بارداری دارید گیلاس نخورید. درست است که برای جلوگیری از دیابت بارداری مفید است و می تواند قند خون را تنظیم کند اما این خاصیت برای افرادی است که هنوز مبتلا به دیابت نشده اند چون قند گیلاس بالا می باشد و در صورت ابتلا به دیابت به دلایل دیگر نباید گیلاس بخورید یا حداقل میزان آن را باید محدود کنید.
گیلاس را پیش از خوردن بشویید تا باکتری ها ی موجود بر روی آن به طور کامل پاک شود و خطری برایتان ایجاد نکند. از آن جایی که شرایط بارداری هر خانم کاملا منحصر به فرد است بهتر است پیش از مصرف گیلاس با پزشک مشورت کنید.
چند دستور تهیه مواد غذایی با گیلاس برای مامان های عزیز
در ادامه چند دستور غذایی با گیلاس را به شما معرفی خواهیم کرد:
تارت گیلاس
این دسر فرانسوی ترکیبی از پنکیک و کیک میوه است. این دسر بدون خارج کردن هسته گیلاس تهیه می شود. اما هسته گیلاس در بارداری ضرر دارد. بنابراین قبل از گذاشتن تارت در دهان هسته را خارج کنید.
مواد لازم:
سه فنجان گیلاس تازه بدون هسته
یک و یک چهارم فنجان شیر
دو سوم فنجان شکر
۳ عدد تخم مرغ
یک قاشق غذاخوری وانیل
یک ششم قاشق چایخوری نمک
نصف فنجان آرد
پودر قند
روش تهیه:
فر را تا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
شیر، تخم مرغ، شکر، وانیل، نمک و آرد را مخلوط کنید.
مقداری کره بیفزایید.
سپس بگذارید در مایکروفر گرم و باز شود.
گیلاس را داخل کره بریزید و شکر را به آن بیفزایید.
مخلوط را به مدت 45 تا 60 دقیقه داخل فر قرار دهید تا تارت رنگ قهوه ای بگیرد.
پودر قند را بر روی تارت بریزید و میل کنید.
بهشت گیلاس
بهشت گیلاس نیز از دسرهای بسیار خوشمزه و لذیذ در بارداری می باشد که در ادامه نحوه تهیه آن را توضیح می دهیم:
مواد لازم:
گیلاس رسیده- 12 تا 14 عدد
بلوبری- نصف فنجان
ماست- نصف فنجان
روش تهیه:
گیلاس و بلوبری را داخل همزن مخلوط کرده تا به شکل خمیر در بیاید.
ماست را به آن بیفزایید و مخلوط کنید.
مخلوط را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود و سپس نوش جان کنید.
آیا مصرف گیلاس خشک در بارداری مشکلی ایجاد نمی کند؟
گیلاس خشک در بارداری مجاز است. اما اگر به سولفیت حساسیت دارید باید به طور کلی مراقب مصرف میوه های خشک باشید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼