۲۲۳۲۸۹
۲۶۹۸
۲۶۹۸

برای درمان تب در بارداری چه کنیم؟

در طول بارداری، به طور طبیعی سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود زیرا باید کار اضافی برای محافظت از شما و کودک انجام دهد.

متوسط درجه حرارت دهانی ۳۶-۳۷ درجه سانتیگراد (۹۶.۸-۹۸.۶ درجه فارنهایت) است. اما زمانی که دما به بیش از ۳۸.۳ درجه سانتی گراد می رسد (۱۰۰.۹۴ درجه فارنهایت)، می گوییم فرد دچار تب شده است. تب همراه با علائم خاصی مانند لرز، عرق، سردرد، کم آبی، درد عضلانی و خستگی خود را نشان می دهد که در شرایط بارداری می تواند سخت تر باشد. در این مقاله می خواهیم درباره علت تب و درمان آن در بارداری برای شما مامان های عزیز صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
علت تب در حین بارداری
در طول بارداری، به طور طبیعی سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود زیرا باید کار اضافی برای محافظت از شما و کودک انجام دهد. بنابراین، در حین بارداری شما نسبت به عفونت، تب و لرز و انواع بیماری ها حساس هستید و باید بیشتر از حالت معمولی مراقب خود باشید. دلایلی که می تواند باعث ایجاد تب شود عبارتند از:
۱. سرماخوردگی
سرماخوردگی اغلب همراه با تب است. علائم سرماخوردگی شبیه به آنفولانزا است و شامل آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و مشکل تنفس می باشد. این علائم معمولا طی سه تا ۱۵ روز کاهش می یابد. اگر پس از این دوره همچنان سرماخوردگی شما ادامه پیدا کرد، باید به پزشک مراجعه کنید.
برای جلوگیری از آن: خانه و محل کار خود را مرتب نگه دارید، دستان خود را بشویید و از تماس با کسانی که دچار سرماخوردگی شده اند اجتناب کنید (سرما خوردگی و بارداری).
۲. آنفلوانزای بسیار مسری
آنفلوآنزا یکی دیگر از علل عمده تب در دوران بارداری است. علائم مرتبط با حمله آنفلوانزا شامل درد، تب، سرفه، استفراغ و تهوع است. اگر نشانه ها بعد از یک هفته الی ده روز همچنان ادامه داشته باشند، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین در این شرایط مقدار زیادی مایعات بنوشید و به اندازه کافی استراحت کنید.
۳. عفونت مجاری ادراری (UTI)
حدودا ۱۰٪ زنان باردار در طول حاملگی خود عفونت ادراری (UTI) را تجربه می کنند. UTI زمانی اتفاق می افتد که باکتری از رکتوم یا واژن به مجرای ادرار تا مثانه انتقال یابد. این مسلئه باعث ایجاد ادرار مات یا خونریزی، تب، لرز و احساس سوزش در هنگام ادرار می شود.
برای درمان این عارضه: مقدار زیادی آب بنوشید و آنتی بیوتیک های تجویز شده را به موقع و به طور کامل مصرف کنید. اگر درمان نشوید، UTI ها ممکن است خطر ابتلا به عفونت کلیه را ایجاد کنند و همچنین به عوارض مختلف بارداری منجر خواهد شد. آزمایش ادرار به طور منظم می تواند به نظارت بر وضعیت شما کمک کند.
۴. تهاجم ویروس دستگاه گوارش
هنگامی که نوعی ویروس به بدن شما حمله می کند، با علائمی مانند تب، استفراغ، اسهال، و کم آبی همراه است. همه این علائم اگر به موقع درمان نشود ممکن است باعث ایجاد زایمان زودرس شوند.
برای درمان آن : برای تسکین موقت، یک رژیم سالم سس سیب، نان، برنج و موز می تواند مفید باشد. همچنین، خوب است که مقدار زیادی آب بنوشید. همراه با درجه حرارت بالا (بیش از ۱۰۱ درجه فارنهایت)، اگر از خونریزی و کم آبی بدن رنج می برید، بلافاصله باید به دکتر مراجعه کنید.
۵. کوریو آمنیونیت، ترشحات با بوی نامطبوع
کوریو آمنیونیت در یک تا دو درصد حاملگی ها رخ می دهد. این عفونت یک عفونت باکتریایی از مایع آمنیوتیک اطراف نوزاد است و نشانه های رایج آن، ضربان قلب سریع، رحم حساس، ترشحات واژن، عرق کردن، تب بالا و لرز است. اگر کوریو آمنیونیت در مراحل پیشرفته بارداری رخ دهد، پزشک ممکن است سزارین فوری را برای جلوگیری از هر گونه عفونت و ایجاد خطر برای شما و نوزادتان توصیه کند. در این شرایط پزشک شما آنتی بیوتیک ها را تجویز می کند که حتی پس از زایمان برای جلوگیری از عفونت بیشتر ادامه خواهد یافت.
۶. بیماری پنجم یا پاروویروس B۱۹
با توجه به نظر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ایالات متحده، تنها ۵ درصد از زنان باردار دچار این عفونت های مکرر می شوند. علائم معمول این بیماری شامل بثورات، درد در مفاصل، سردرد، گلودرد و تب می باشند. پاروویروس می تواند به عوارضی مانند سقط جنین، کم خونی جنین، التهاب نوزادان و التهاب قلب در جنین منجر شود.
7. لیستریا (لیسترئیوز)
اگر از آب و غذای آلوده استفاده کرده باشید، ممکن است لیستریوز اتفاق بیفتد. علائم معمول این بیماری شامل تب بالا، حالت تهوع، درد عضلانی، اسهال، سردرد، سفت شدن گرفت و یا تشنج می باشند. اگر به موقع درمان نشوید، می تواند منجر به عوارض جدی مانند زایمان زودرس، تولد فرزند مرده و سقط جنین شود. برای جلوگیری از این بیماری از مصرف گوشت خام و شیر غیرپاستوریزه و غذاهای دریایی دودی در بارداری پرهیز کنید. همچنین همه مواد غذایی را به طور کامل بپزید.
آیا تب در دوران بارداری به کودک شما آسیب می رساند؟
تب کم در حاملگی در سه ماهه اول هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد، اما دمای بالا می تواند برای نوزاد شما خطرناک باشد. این به این دلیل است که رشد جنین در مراحل اولیه بسیار وابسته به فعالیت پروتئینی است که حساس به درجه حرارت است. اگر درجه حرارت زیاد شود مانع از عملکرد پروتئین ها شده و می تواند منجر به سقط جنین شود.
با توجه به مطالعات انجام شده، تب در دوران بارداری اولیه خطر ابتلا به شکاف دهانی (شکاف کام | لب شکری ) در نوزادان را نیز افزایش می دهد. با این حال، استفاده از داروهای ضد پریتیک (دارو برای کاهش تب) می تواند اثرات زیان آور تب در بارداری را کاهش دهد. تب در طول سه ماهه سوم هیچ مشکلی برای کودک شما ایجاد نمی کند، مگر اینکه مربوط به پوشش رحم باشد.
14 درمان برای مقابله با تب در حین بارداری
هنگامی که پزشک تایید می کند که درجه حرارت شما نگران کننده نیست، اما به هر حال تب شما را اذیت می کند می توانید روش های ساده ای برای کاهش تب را امتحان کنید که عبارتند از:
۱. محیط خانه یا اتاق را سرد کنید. در یک مکان آرام باقی بمانید. فن یا پنکه را روشن کنید.
۲. لباس های راحت و گشاد بپوشید. خیلی لباس نپوشید. لباس های پنبه ای برای گردش هوا مناسب تر است. اگر احساس می کنید سرد است، خود را با ملافه ای نازک بپوشانید.
۳. حمام گرم یا اسفنجی بگیرید. این کار به کاهش دمای شما کمک می کند. از آب سرد برای کاهش تب استفاده نکنید.
۴. مایعات زیاد مصرف کنید. آبمیوه هایی مانند لیموناد در کاهش دمای بدن و بازدهی گلوکز و الکترولیت ها کمک می کنند.
۵. استراحت کنید. بودن در حالت غیر فعال، بدن شما را خنک نگه می دارد و خطر سرگیجه را کاهش می دهد.
۶. از پک های گرم و یا سرد برای پایین آوردن تب استفاده کنید. شما می توانید پک های گرم و سرد آماده موجود در فروشگاه ها را خریداری کنید. برای تهیه یک پک گرم در خانه، یک حوله را برای ۵۵ ثانیه گرم کنید. قبل از استفاده برای جلوگیری از سوزش، حوله را بررسی کنید. پک کوچک نخود یخ زده نیز می تواند به عنوان یک پک سرد عمل کند. همچنین می توانید یخ را در پارچه یا فویل بپیچید و آن را به طور مستقیم روی پیشانی خود قرار دهید تا تب را کاهش دهید.
۷. بینی خود را خالی کنید. خالی کردن بینی به کاهش تب در بینی کمک می کند.
۸. آب نمک گرفتگی بینی را برطرف می کند. این روش کمک می کند تا ویروس و ذرات باکتریایی از بینی به راحتی خارج شوند. یک چهارم قاشق چای خوری نمک را با پکینگ پودر و یک فنجان متوسط آب گرم مخلوط کنید. آب را داخل بینی بریزید. یک سوراخ بینی را بگیرید و آب را به طرف دیگر بکشید و آن را از بینی خارج کنید. این کار را دو یا سه بار در روز برای هر سوراخ بینی تکرار کنید.
۹. غرغره کردن گلو درد را تحریک می کند و باعث تسکین موقتی می شود. یک فنجان آب گرم را با نصف قاشق چای خوری نمک مخلوط کنید. این مخلوط را چهار بار در روز غرغره کنید.
۱۰. نوشیدنی گیاهی. نوشیدنی های گرم مانند چای زنجبیل و چای گیاهی مصرف کنید. نوشیدنی های گرم باعث تضعیف پوشش غشاء التهابی در بینی، کاهش تراکم بینی و جلوگیری از کم آبی بدن می شود. با این وجود، از مصرف چای بابونه در این زمان اجتناب کنید زیرا خواصی دارد که می تواند منجر به خونریزی شود.
۱۱. یک دوش بخار بگیرید. دوش بخار بینی را مرطوب کرده و به شما کمک می کند آرام شوید. اگر احساس سرگیجه می کنید، دوش بخار را امتحان کنید.
۱۲. بالش های اضافی می توانند تراکم بینی را کاهش دهند. خواب با بالش های اضافی به دلیل بالاتر قرار دادن سر مانع از پر شدن بینی می شود.
۱۳. در حین بارداری با هواپیما مسافرت نکنید. مخصوصا اگر تب، سرماخوردگی و آنفلوآنزا دارید جدا از انجام این کار اجتناب کنید. زیرا فشار هوا می تواند باعث ایجاد استرس در کانال بینی شود. پرواز با سرماخوردگی و آنفولانزا می تواند به علت تغییرات فشار در هنگام فرود به طور موقت سبب آسیب شود. اگر مجبور به سفر هستید، یک اسپری بینی و ضد انعقاد داشته باشید. همچنین جویدن آدامس قبل از نشستن هواپیما به کاهش فشار کمک می کند.
۱۴. غذاهایی را که با عفونت مبارزه می کنند، بخورید.
اگر علاوه بر تب اسهال هم دارید غذاهای ضد عفونی کننده مانند موز و برنج بخورید. به علاوه نکات زیر را در رژیم غذایی خود رعایت کنید:
مواد غذایی حاوی ویتامین C باعث تقویت ایمنی شما برای مبارزه با تب می شود.
زغال اخته به منظور جلوگیری از تب و اسهال به عنوان آسپرین عمل می کند.
فلفل چیلی سینوس ها را باز می کند و مخاط را در ریه ها می شکند.
خردل مخاط را در کانال های هوا دفع می کند.
پیاز حاوی مواد فیتو شیمیایی است که از برونشیت و پنومونی جلوگیری می کند.
چای سیاه و سبز دارای کیتچین و مواد فیتوشیمیایی است که یک آنتی بیوتیک طبیعی محسوب می شود و از اسهال جلوگیری می کند (۲۲ درمان خانگی اسهال به روش آسان).
درمان های طبیعی ساده برای کاهش تب در حین بارداری
نصف فنجان سرکه را به حمام ولرم اضافه کنید و پنج تا ده دقیقه در آن بمانید.
یک قاشق چایخوری ریحان را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه بماند. سپس آن را سه بار یا چهار بار در روز بخورید. گیاهان دیگری که به عرق کردن و کاهش تب کمک می کنند شامل نعناع ، گلبرگ و بومادران می باشند.
قطعه ای از پیاز خام را در انتهای هر پا قرار دهید و پاهای خود را با یک پتو گرم کنید.
در یک کاسه آب گرم مخلوط شده با یک فنجان سرکه، حوله ای قرار دهید. سپس حوله را خارج کرده و فشار داده تا آب اضافی خارج شود و برای پیشگیری از تب بالا، روی پیشانی قرار دهید.
یک قاشق چای خوری دانه های خردل را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه بماند و سپس بنوشید.
سیب زمینی را برش بزنید، برش ها را در سرکه خیس کنید و روی پیشانی قرار دهید و بر روی برش های سیب زمینی حوله قرار دهید. این کار تب را در عرض ۲۰ دقیقه کاهش می دهد.
لیمو را در پایین پا قرار دهید و آن را با یک جوراب پنبه ای مرطوب بپوشانید. سپس جوراب پنبه مرطوب را با جوراب پشمی پوشش دهید.
مخلوطی از دو قاشق غذاخوری روغن زیتون و دو فنجان سیر خرد شده بزرگ را گرم کنید. این مخلوط را به کف پا بزنید و آن را با پلاستیک بپوشانید. روغن زیتون و سیر باعث کاهش تب می شوند.
۲۵ کشمش را در آب خیس کنید و سپس آب آن ها را بگیرید. آب کشمش و نصف لیمو را با آب معمولی مخلوط کنید و این نوشیدنی مقوی را دو بار در روز بخورید.
اگر پس از استفاده از این داروهای خانگی، تب کاهش نیافت به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است آزمایش ادرار و خون را برای تشخیص علت تب انجام دهد.
داروهای تب در حین بارداری
معمولا پزشک ممکن است پاراستامول و استامینوفن (تیلنول) تجویز کند. از داروهای ضد التهابی مانند آسپیرین و غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن در بارداری اجتناب کنید. همچنین از داروهای هومیوپاتی مانند اکیناسه اجتناب کنید.
آنتی بیوتیک ها را به صورت تصادفی مصرف نکنید زیرا می توانند رشد جنین را تحت تاثیر قرار دهند.
چگونه می توانید از تب در بارداری جلوگیری کنید؟
واکسیناسیون در برابر آنفولانزای فصلی و آنفولانزای H۱N۱ را انجام دهید.
دست ها را با ضد عفونی کننده بشویید.
از افراد بیمار دور بمانید.
از شیر غیر پاستوریزه اجتناب کنید.
از سونا و حمام های آفتاب اجتناب کنید.
از درمان خود با دارو اجتناب کنید.
درمان تب و لرز در بارداری
۱. اولین روش درمان زکام بهاره در دوران بارداری چیست؟
تب یونجه یا زکام بهاره که به عنوان رینیت آلرژیک فصلی نیز شناخته شده است، به علت آلرژی نسبت به موادی مانند گرده، گرد و غبار و خز طبیعی ایجاد می شود. علائم آن نیز مشابه سرماخوردگی، خارش، و آبریزش بینی هستند. در طول بارداری، این بیماری می تواند بدتر شود زیرا سیستم ایمنی ضعیف می شود. علاوه بر این، تغییرات هورمونی باعث می شود که شما دچار آسیب جدی ناشی از این آلرژی شوید.
۲. آیا تب زرد در دوران بارداری مضر است؟
تب اسکارلت بوسیله باکتری های گروه استروژن ایجاد می شود و باعث گلودرد نیز خواهد شد. این تب در اثر سرفه و یا عطسه فرد آلوده منتقل می شود. تب اسکارلت در ابتدای بارداری یک خطر جدی برای مادر و جنین نیست. اما اگر در طول زمان زایمان آلوده شوید، عفونت به نوزاد منتقل می شود.
۳. خطر تب دنگی در دوران بارداری چیست؟
حمله دنگی در طول بارداری می تواند به دلیل سیستم ایمنی بسیار ضعیف شما ایجاد شود. این حمله باعث ایجاد خطراتی از قبیل زایمان زودرس، پره اکلامپسی و وزن کم هنگام تولد نوزاد می شود. همچنین می تواند منجر به سزارین شود.
۴. آیا تب گلودرد در طول بارداری خطرناک است؟
تب گلودرد عفونت واگیردار ناشی از ویروس اپشتاین بار (EBV) است که از طریق بزاق یک فرد آلوده گسترش می یابد. این تب احتمالا باعث افزایش درجه حرارت و خستگی در طول حاملگی می شود. با این حال، این تب بر کودک شما تاثیر نمی گذارد. اگر از علائم مرتبط با آن رنج می برید، با متخصص مشورت کنید.
سخن آخر
به طور کلی تب خفیف در دوران بارداری خطرناک نیست و می تواند با برخی از درمان های خانگی بهبود یابد. با این حال، اگر درجه حرارت بدنتان خیلی بالا است و حتی پس از تمام تلاش های خود در خانه برطرف نشد باید به پزشک مراجعه کنید تا از ایجاد خطرات ناشی از تب بالا در بارداری به موقع جلوگیری شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.