۲۲۳۶۱۶
۹۸۲
۹۸۲

یوگا در دوران بارداری، ورزشی که آرامتان می کند

تحقیق جدید نشان می دهد یوگا به تسکین انواع مزمن و بسیار شدید اضطراب کمک می کند.

تحقیق جدید نشان می دهد یوگا به تسکین انواع مزمن و بسیار شدید اضطراب کمک می کند.
در این مطالعه، یوگا، رفتاردرمانی شناختی و مدیریت استرس برای درمان افراد مبتلا به اختلال اضطراب مقایسه شد. درحالیکه رفتاردرمانی شناختی همچنان درمان ارجح برای اضطراب است، یوگا- به طور خاص یوگا کوندالینی- از شیوه مدیریت استرس در طی ۱۲ هفته اولیه مطالعه به مراتب بهتر بود.
زمانیکه محققان ۶ ماه بعد وضعیت افراد را پیگیری کردند، رفتاردرمانی شناختی در بین سه شیوه درمان مقایسه شده دارای مؤثرترین تاثیر درمانی بود.
دکتر «نائومی سیمون»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز سلامت لاگون نیویورک، در این باره می‌گوید: «اختلال اضطراب یک مشکل مزمن و مختل کننده است. بسیاری از افراد درصدد درمان آن برنمی آیند. درحالیکه راهکارهای درمانی خوبی برای این مشکل وجود دارد.»
وی در ادامه می‌افزاید: «افرادی که به استاندارد طلایی رفتاردرمانی شناختی دسترسی ندارند یوگا بهترین گزینه است. و تأثیر کوتاه مدت خوبی بر اضطراب دارد.»
رفتاردرمانی شناختی یک نوع درمان روانشناختی است. این درمان به افراد در شناسایی و تغییر شیوه‌های منفی فکر کردن کمک می‌کند.
این مطالعه شامل بیش از ۲۲۵ داوطلب با اختلال اضطراب و میانگین سنی ۳۳ سال بود. افراد داوطلب به طور تصادفی به یکی از سه گروه درمانی اختصاص یافتند: رفتاردرمانی شناختی؛ یوگا؛ و آموزش کنترل استرس.
بعد از ۱۲ هفته، محققان متوجه شدند یوگا و رفتاردرمانی شناختی به آموزش کنترل استرس ارجحیت دارند. اما یوگا همبه اندازه رفتاردرمانی شناختی مؤثر نبود.
شروع یوگا در دوران بارداری
بهترین زمان برای شروع یوگا اگر قبلاً آن را انجام نداده اید، در سه ماهه دوم بارداری و پس از حدود هفته ۱۴ است. راهنماهای یوگا توصیه می کنند که اگر قبلاً یوگا انجام نداده اید، آن را در سه ماه اول امتحان نکنید. متاسفانه متداولترین زمان سقط جنین، در سه ماهه اول است. هیچ شواهدی مبنی بر اینکه انجام یوگا یا هر ورزش دیگری در سه ماهه اول بارداری به شما آسیب بزند وجود ندارد. اما برای اینکه ایمنی را حفظ کنید؛ توصیه می شود در سه ماهه اول یوگا نکنید.
در سه ماهه دوم نیز احتمال دارد در طی یک کلاس طولانی، احساس خستگی یا بی حالی کنید. برخی از معلمان یوگا توصیه می کنند که اگر بارداری شما با روش IVF است، باید از زمان شروع بارداری تا قبل از کلاس یوگا رفتن، 20 هفته صبر کنید. دلیل این مسئله این است که برای رسیدن به این بارداری تلاش کرده اید. همچنین در صورت بارداری با روش IVF، احتمال دو یا چند قلو زایی بیشتر می شود. حاملگی های چند قلویی خطر سقط جنین بیشتری دارند، بنابراین بهتر است محتاط باشید. اگر تصمیم دارید در سه ماهه اول یوگا تمرین کنید، به تمرینات ریلکسیشن و تنفس ادامه دهید. در صورتی که قبل از بارداری یوگا انجام داده اید، ممکن است بخواهید آن را آرام کنید و درباره تغییرات بدن خود آگاه تر باشید.
حالت های خطرناک یوگا در بارداری
های بدنی زیر در دوران بارداری توصیه نمی شوند:
دراز کشیدن به پشت بعد از ۱۶ هفتگی.
تمرینات تنفسی که شامل نگه داشتن نفس یا تنفس های کوتاه و با فشار است.
کشش های شدید یا وضعیت های بدنی دشوار که شما را تحت فشار قرار می دهد.
دراز کشیدن روی شکم.
حالت هایی که با وارونگی همراه است.
خم شدن های به پشت.
پیچ و تاب های شدید.
منبع: مهر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.