آیا جنین نور را می بیند؟
مانند سایر اندام های مسئول حواس پنج گانه ما (مثل بینی و گوش)، چشم ها توسط مغز کنترل می شوند که این اتصال از طریق سلول های عصبی انجام می گیرد.
مانند سایر اندام های مسئول حواس پنج گانه ما (مثل بینی و گوش)، چشم ها توسط مغز کنترل می شوند که این اتصال از طریق سلول های عصبی انجام می گیرد.
وقتی جنین در حال رشد است، عصب بینایی یکی از اولین قسمت های بینایی است که شروع به رشد می کند.
یک دسته ضخیم از میلیون ها سلول عصبی منحصر به فرد که اطلاعات را از چشم به مغز و برعکس منتقل می کنند.
در طول هفته 4 بارداری، سلول های در حال توسعه مغز، شروع به تشکیل دو عصب بینایی می کنند.
هر کدام در یک سمت سر. در همین زمان، سلول های دیگر شروع به تکامل برای ایجاد بخشی می کنند که در نهایت عدسی چشم خواهد شد، عدسی به نوزاد کمک می کند تا روی اجسام دور و نزدیک تمرکز کند.
حدود یک ماه بعد (حدود هفته 8 بارداری) ساختار چشم پیچیده تر می شود و شبکه چشم (لایه ای از سلول ها در پشت چشم که نور را دریافت و مشاهده می کند) تشکیل می گردد.
تا هفته ۱۶، چشم های کودک شما شروع به دریافت نور می کند و در واکنش به نور به آرامی به این طرف آن طرف حرکت می کنند، حتی اگر هنوز پلک ها باز نشده باشد.
وقتی که هفته 26 بارداری را پشت سر گذاشتید (پایان سه ماهه دوم)، چشمان کودک شما تقریباً به اندازه نهایی آن شکل گرفته است.
چشم ها نه تنها می توانند نور را حس کنند، پلک ها نیز بالاخره باز می شود و کودک زیبای شما شروع به باز نگه داشتن چشم و پلک زدن در هنگام بیداری می کند.
اگرچه چیز زیادی در رحم مشاهده نمی کند، اما حرکت چراغ های روشن در خارج از بدن شما را حس می کند. اگر از هفته 22 به بعد یک چراغ قوه را روی شکم خود روشن کنید.
ممکن است در پاسخ آن لگد یا حرکت جنین خود را احساس کنید.
چگونه می توانید مطمئن شوید که کودک شما بینایی خوبی دارد؟
در گذشته، محققان گمان می کردند که داشتن یک رژیم غذایی متعادل در طول بارداری برای پیشرفت رشد مناسب بینایی جنین کافی است.
در واقع، تعدادی از مطالعات نشان داد که مواد غذایی خاص برای شکل گیری بینایی لازم است (به خصوص ویتامین A که در سبزیجات برگ سبز، برخی میوه ها و محصولات لبنی پیدا می شود).
خوردن تنوعی از غذاها و مصرف مرتب ویتامین ها قبل از تولد نوزاد به شما اطمینان می دهد که میزان کافی از تمام این مواد مغذی را دریافت می کنید.
تاثیر نور خورشید بر رشد بینایی جنین
اما اخیراً دانشمندان دریافته اند که چیز دیگری به بینایی کودکی که باردار هستید کمک می کند: نور خورشید. با وجود اینکه داخل رحم تاریک است، اگر در مقابل خورشید قرار بگیرید.
برخی از فوتون های نور از طریق پوست می گذرند. و آن مقدار کم از نور خورشید که از بیرون می آید، یک بخش اساسی برای رشد بینایی کودک شما است.
وقتی که موش های باردار در محیطی کاملاً تاریک نگهداری می شوند، بچه موش ها بعد از تولد احتمالاً دارای مشکلات بینایی هستند.
به همین شکل، داده ها نشان می دهد که نوزادان زنانی که در عرض های شمالی زندگی می کنند و دوره بارداری آنها در طول ماه های تاریکی از سال بوده است، دچار اختلالات بینایی بیشتری هستند.
با این حال، مطمئن باشید که در طول بارداری به طور منظم در خارج از منزل نور کافی خورشید (یا در زمستان نور مناسب از یک لامپ خورشیدی) را دریافت می کنید.
مانند همیشه، اطمینان حاصل کنید که قوانین استانداری را برای مقابله با آسیب های پوستی در برابر نور آفتاب رعایت می کنید (یعنی پیش از بیرون رفتن از خانه، حتی در روزهای ابری یا خنک، 15 دقیقه قبل یا بیشتر، از یک ضد آفتاب مناسب استفاده کرده و آن را روی سطح گسترده ای از پوست اعمال کنید، و سعی کنید بین ساعات بعد از ظهر در سایه بمانید).
آیا با تولد نوزاد تکامل بینایی او پایان می یابد؟
برخلاف بعضی از قسمت های بدن، تکامل بینایی کودک شما حتی پس از تولد ادامه خواهد داشت، آنها باید با دنیای بسیار روشن تر و شلوغ تر در خارج از رحم سازگار شوند!
بنابراین اگر بنظر می رسد که چشمان نوزاد شما دارای انحراف است یا در ابتدا کودک نمی تواند روی صورت شما تمرکز کند، نگران نباشید.
صبر کنید تا نوزاد شما شش ماهه شود و سپس به پزشک مراجعه کنید تا علت انحراف یا تنبلی چشم را تشخیص داده و درمان کند.
رنگ چشم نوزاد بعد از تولد
چشمان کودک شما چه رنگی خواهد داشت و این رنگ چگونه تعیین می شود؟ در همان زمان که همه بخش های چشم نوزاد شما در حال رشد است تا اجازه دیدن را به او بدهد،
سلول هایی در چشم او ساخته می شود که رنگدانه ها را تولید می کنند.
سفید پوستان اروپایی و نوزدان بور معمولاً با چشم هایی به رنگ آبی تیره یا حتی خاکستری بدنیا می آیند که ممکن است تا تولد یکسالگی چندین بار تغییر کند،
اما آفریقایی- آمریکایی ها، اسپانیایی ها و آسیایی ها تقریباً همیشه با چشمان تیره به دنیا می آیند که تیره می ماند، اگرچه ممکن است در طول سال اول کمی تغییر کند.
به یاد داشته باشید، رنگ چشم کودک شما با توجه به ژنتیک تعیین می شود، اما رنگدانه ملانین که مسئول رنگ پوست و موی شما است، مدتی پس از تولد طول می کشد تا ساخته شود، از جمله در چشم ها.
فقط بعضی از افراد مانند نوزادان اروپایی ها ممکن است چشم آبی به نظر برسند. اما بیشتر چشم ها به رنگ سبز، خاکستری یا فندقی هستند؛ حتی بیشتر افراد چشمانی به رنگ قهوه ای ملایم تا قهوه ای تیره خواهند داشت.
در حالی که تغییرات رنگ چشم بعد از ۶ ماه کاهش می یابد، ممکن است در طی چند ماه آینده پس از تولد تغییر زیادی ایجاد شود.
با این حال، پس از مدتی عنبیه به اندازه کافی رنگدانه ای می شود و شما می تواند متوجه بشوید که رنگ نهایی چشم نوزادتان چیست.
مهم نیست که چشمان کودک شما در پایان چه رنگی دارد، یک نکته مسلم است: شما هرگز از نگاه کردن به آنها خسته نمی شوید
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼