۲۳۰۰۵۳
۵۱۹۹
۵۱۹۹

رادیو گرافی تخصصی با تزریق

رادیو گرافی تخصصی با تزریق چیست؟ رادیوگرافی یکی از روش های تصویربرداری است که در این روش میتوان بیماری ها را توسط آن تشخیص داد. این روش غیر تهاجمی و بدون درد می باشد که بوسیله تابش اشعه X به ناحیه مورد نظر انجام می گیرد ومی تواند تصویر داخلی بدن را نمایش می دهد و از وجود بسیاری از بیماری ها مطلع شد. که این روش شایع ترین روش تصویربرداری در علم پزشکی می باشد.

رادیو گرافی تخصصی با تزریق چیست؟ رادیوگرافی یکی از روش های تصویربرداری است که در این روش میتوان بیماری ها را توسط آن تشخیص داد. این روش غیر تهاجمی و بدون درد می باشد که بوسیله تابش اشعه X به ناحیه مورد نظر انجام می گیرد ومی تواند تصویر داخلی بدن را نمایش می دهد و از وجود بسیاری از بیماری ها مطلع شد . که این روش شایع ترین روش تصویربرداری در علم پزشکی می باشد.

به کمک وسیله اشعه X می توان بیماری ها و مشکلات بیماران را بررسی نمود ، با کمک این اشعه می توان از درون بدن تصاویر را تهیه نمود ، از ارگان های محرک بدن با روش فلوروسکوپی می توان عکس تهیه نمود . اگر از باریم خوراکی استفاده شود برای بررسی عملکرد معده ، مری ، آناتومی و… مسیر دستگاه گوارش را می پوشانند ، با تصاویر دریافتی است که رادیولوژیست بررسی و تفسیر را انجام می دهد.

کاربردهای رادیوگرافی


رادیوگرافی استخوان ها : با رادیوگرافی استخوان می توان بسیاری از شکستگی های ، در رفتگی ها را ملاحظه نمود .

رادیوگرافی مجاری ادراری : تصاویر از مثانه و حالب و کلیه ها با کمک این رادیوگرافی گرفته می شود .

رادیوگرافی دستگاه گوارش تحتانی : جهت دیده شدن دیواره روده از باریم و محلولهای ید دار استفاده می شود.

رادیوگرافی دستگاه گوارش فوقانی : با اشعه ایکس از بخش مری ، معده ، و روده کوچک تصاویر تهیه می شود.

عکس برداری قفسه سینه

رادیوگرافی لوبوساکرال : از بخش های ستون مهره ها و بخش های کمر از این رادیولوژی استفاده می شود.

انواع رادیوگرافی

رادیو گرافی تخصصی با تزریق


رادیوگرافی ساده


اولین نوع تصویربرداری را رادیوگرافی ساده می‌نامند که تصویر یا فیلم رادیولوژی را به صورت سیاه و سفید و ورقه پلاستیکی نازک مانند سلفون ایجاد می‌کند.

رادیوگرافی دیجیتال


این نوع تصویر برداری از نوع ساده پیشرفته تر بوده و تصاویر گرفته شده به صفحه مانیتور پزشک منتقل شده و از این طریق نمایش داده می‌شوند. این تصاویر علاوه بر نوع نمایش گفته شده نیز به صورت فیلم نیز تبدیل می‌شوند. شاید در نظرتان باشد که این نوع تصویربرداری با رادیولوژی ساده چه تفاوتی دارد اما باید یادآور شد که حتی دوربین های قدیمی ساده هم با دوربین های دیجیتال امروزی متفاوت هستند. در ادامه تفاوت شایان این دو نوع رادیولوژی را برای شما توضیح خواهیم داد.

رادیوگرافی رنگی


نوع دیگری از رادیوگرافی، رادیوگرافی رنگی می باشد که برای تشخیص بهتر ضایعات مواد خاصی به بیمار تزریق می شود.

رادیوگرافی پانورکس


نوع دیگری از رادیوگرافی ، رادیوگرافی پانورکس می باشد که با استفاده از آن می توان کل دندان ها و استخوان های هر دو فک بالا و پایین را مشاهده کرد. این دستگاه با تنظیم پوزیشن های مختلف و با استفاده از اشعه گاما می توان تصویر برداری نمود. با استفاده از این رادیوگرافی می توان در طول مدت کمی یک تصویر کلی از دندان ها مشاده کرد و بلافاصله می توان تصویر را به روی مانتیتور تماشا کرد ومیزان پرت فیلم توسط این نوع رادیوگرافی بسیار کم می باشد. قدرت تصویر در این نوع رادیوگرافی به اندازه ای بالا می باشد که می توان طول ریشه تک تک دندان ها را با وضوح کامل مشاهده نمود.

نکات مهم قبل از انجام رادیوگرافی


قبل از انجام رادیوگرافی بایستی هرگونه اشیا فلزی را از بدن خارج کرد. باید توجه کرد که رادیوگرافی را نباید در هنگام بارداری استفاده کرد مگر با مجوز پزشک معالج در مواقع ضروری، بنابراین خانم ها باید کارشناس رادیولوژیست را از احتمال بارداری خود مطلع کنند. به جهت عکس برداری قسمت مورد مورد نظر را توسط اشعه ایکس روی فیلم قرار می دهند و اشعه بعد از عبور از پوست به بخش مورد نظر تابیده شده و به صفحه حساس برخورد کرده و رنگ این قسمت بعد چاپ به صورت سیاه دیده می شود ولی قسمت هایی که استخوان دارد اشعه عبور نمیکند و به صورت رنگ سفید دیده می شود مانند افتادن سایه روی دیوار. بنابراین در یک عکس رادیوگرافی استخوان های محکم تر سفیدتر و آن ها که کمتر هستند کمرنگ تر می باشند. در واقع قسمت هایی که اشعه ایکس کاملا عبور می کند کاملا سیاه می باشند و بخش هایی که جزئی عبور می کنند خاکستری می شود مانند عضلات.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.