در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که بند ناف تک شریانی در غربالگری چه اهمیتی دارد ؟
سوال: بند ناف تک شریانی در غربالگری چه اهمیتی دارد ؟
پاسخ: احتمال همراهی بند ناف تک شریانی با اختلالات قلب و عروق، اسکلتی، روده ای و کلیوی در جنین بیشتر است، بدین دلیل جهت اطمینان بیشتر از سلامت جنین، بررسی تخصصی قلب با اکوکاردیوگرافی جنین توصیه می شود. همینطور برای رد ناهنجاری های کلیه، روده و اسکلت باید یک سونوگرافی آنومالی اسکن دقیق انجام شود.
علت تک شریانی بودن بند ناف چیست؟
گرچه هنوز علت ایجاد کننده بند ناف تک شریانی به درستی مشخص نشده است اما محققان منشأ آن را به دو تئوری زیر نسبت می دهند:
تئوری اول می گوید که در مراحل ابتدایی رشد، هر دو شریان تشکیل شده اند اما بعد از مدتی یکی از آنها رشد نکرده و از بین رفته است.
تئوری دوم می گوید که تک شریانه بودن بند ناف ناشی از تقسیمات نادرست سلولی از همان ابتدای تشکیل آن است.
به هر حال بند ناف تک شریانی گرچه در کمتر از یک درصد از بارداری ها رخ می دهد، اما ممکن است بارداری را در معرض خطر قرار دهد.
تعداد شریان و ورید بند ناف
بند ناف در هفته 16 تکامل و یک ساختار واحد پیدا کرده و به مرور بیشتر تکامل مییابد. در پایان بارداری طول بند ناف بین 20 تا 50 سانتیمتر است. این راه ارتباطی حاوی دو شریان و یک ورید بوده، بنابراین حاوی 3 رگ است. این سه عروق توسط مادهی ژله مانندی به نام ژله وارتون احاطه شدهاند که این ماده علاوه بر محافظت از عروق، مانع از پیچ خوردگی و گره خوردگی آن میشود.
جریان خون موجود در ورید بند ناف از سمت مادر به جنین است، بنابراین اکسیژن و مواد غذایی را به جنین میرساند.
جریان خون موجود در شریانهای بند ناف از سمت جنین به مادر است، بنابراین مواد زاید همچون دی اکسیدکربن را وارد خون مادر میکند.
یکی از ناهنجاریهای ساختاری در بند ناف تغییر در تعداد عروق آن است. از میان این قبیل ناهنجاریها میتوان به دو رگ بودن بند ناف یا بند ناف تک شریانی اشاره کرد.
خطرات و مشکلات بند ناف تک شریانی برای جنین
تک شریانی بودن بند ناف الزاماً مشکلی برای جنین ایجاد نخواهد کرد، اما در مواردی نیز احتمال ابتلا به انواع عارضههای جنین و نوزادی را افزایش میدهد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼