مصرف قرص آهن در بارداری، آسیبی به جنین نمیزند؟
نیاز زنان به آهن در دوران بارداری تا دو برابر قبل از بارداری افزایش پیدا میکند. این افزایش نیاز به آهن برای رشد جفت و جنین به حدی است که به هیچ وجه از طریق مصرف مواد غذایی تامین نمیشود.
پرسش: از یک دکتر متخصص زنان شنیدم مصرف قرص آهن در سه ماه اول بارداری برای جنین مضر است آیا صحت دارد؟ من در هفته ۸ بارداری ام و کم خونم(هموگلوبین ۱۲) آیا باید آهن مصرف کنم؟
پاسخ: نیاز زنان به آهن در دوران بارداری تا دو برابر قبل از بارداری افزایش پیدا میکند. این افزایش نیاز به اهن برای رشد جفت و جنین به حدی است که به هیچ وجه از طریق مصرف مواد غذایی تامین نمیشود.
مصرف قرص اهن (سولفات فرو) در زنان باردار برای پیشگیری از کمخونی، فقر اهن، عوارض ناشی از کمبود شدید و متوسط ان بر رشد، تکامل جنین و سلامت مادر از جمله مرگ و میر مادران، زایمان زودرس، رشد ناکافی جنین و افزایش خطر مرگ و میر جنین ضروری است.
مصرف قرص اهن ممکن است عوارضی مانند تهوع، درد معده، اسهال و یبوست داشته باشد به همین دلیل توصیه میشود که قرص اهن بعد از غذا مصرف شود و عوارض مصرف ان کمتر میشود.
بهترین زمان برای مصرف مکمل اهن شب قبل از خواب است. زنان باردار نباید مصرف قرص اهن را قطع کند زیرا بعد از گذشت چند روز معمولاً این عوارض قابل تحمل شده و یا کلاً برطرف خواهند شد.
از مصرف همزمان شیر، فراوردههای لبنی و قرص اهن خودداری شود، زیرا کلسیم موجود در لبنیات در جذب اهن بدن اختلال ایجاد میکند.
نیاز به اسید فولیک در دوران بارداری افزایش مییابد. به دلیل نقش اسید فولیک در پیشگیری از نقص مادرزادی لوله عصبی، بهتر است مصرف این مکمل از سه ماه یا حداقل یک ماه قبل از بارداری شروع شود.
منبع:
تبیان
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼