۸۰۷۳۴
۱۳۵۳۸
۱۳۵۳۸

استرس دوران بارداری را چگونه کنترل کنیم؟

دوران بارداری یکی از زمانهایی است که زنان باردار را دستخوش تغییرات زیادی می کند.

دوران بارداری یکی از زمانهایی است که زنان باردار را دستخوش تغییرات زیادی می کند. یکی از این تغییرات ،تغییرات خلق و خو ، بروز افسردگی و استرس در دوران بارداری میباشد . تمامی این تغییرات ناشی از بالا رفتن سطح هورمونهای بارداری در بدن زنان باردار میباشد . استرس در دوران بارداری امری طبیعی است و وجود آن تا اندازه ای به ذات طبیعت بازمیگردد زیرا باعث میشود مادر باردار به حمایت از وجود خود و وجود جنین درون شکم خود بپردازد و مراقبتهای بیشتری از خود بنماید . اما میزان آن از حدی بگذرد میتواند مخرب و تاثیر گذار بر سلامت مادر و جنین نیز شود.
امروزه بدلیل آنکه مادران در دوران بارداری خود بیشتر تحت نظر هستنذد و اطلاعات بیشتری را از رسانه های عمومی دریافت میکنند همین امر باعث استرس هرچه بیشتر آنها میگردد.

استرس دوران بارداری را چگونه کنترل کنیم؟

یکی دیگر از عواملی که باعث بروز استرس در شخص باردار میشود وجود انسانهای منفی که با دادن اطلاعات غلط و غیر علمی باعث بوجود آوردن ترس و اضطراب در شخص حامله میگردند حتی ممکن است این اطلاعات از طریق سایتهای غیر علمی نیز به اشخاص داده شود که آن هم نیز باعث بروز استرس در شخص میگردد.
ماه های ابتدایی بارداری و همینطور روزهای آخر بارداری بیشترین زمانی است که زنان باردار تحت تاثیر استرس قرار میگیرند سه ماهه اول) شخص باردار استرس بیشتری را تحمل میکند .استرس در زمان بارداری اول شخص بیشتر دیده میشود .

عواملی که باعث تشدید استرس در دوران بارداری میگردد :
ـ استرس و نگرانى درباره سلامت جنین
ـ فوت یکی از نزدیکان ،
ـ مشکلات خانوادگی با خانواده همسر ،
ـ وجود مشکلات معیشتی ،
ـ مسایل مربوط به فرزند اول و نگهداری از آن.
ـ مسائل و مشکلات مربوط به تحصیل و شغل زن باردار.
تاثیر استرس در دوران بارداری
- استرس و ناهنجاریهای رفتاری در کودک:کودکانی که مادر آنها در دوران بارداری دچار اضطراب و استرس بوده معمولا دچار مشکلات رفتاری دارد و اضطرب و ترس میگردد
- مادران باردار که دچار استرس بیش از حد هستند کودکان آنها نیز در دوران نوجوانی افردای مضطرب خواهند بود
- کودکان خانمهایی که در دوران بارداری استرس شدیدی را تجره کرده اند معولا دچار مشکلات رفتاری و روانی مانند مشکل بیش فعالی و کم توجهی (ADHD) خواهند شد .
- همچنین استرس میتواند تاثیر مستقیمی بر روی هوش کودکان در آینده بگذارد .
- استرس دردوران بارداری باعث میشود که با تأثیر روى آنزیمها و تولید مواد سمى و عبور آنها از جفت، مشکلات مشکلاتى مانند مغزى، قلبى، کلیوى را در جنین تولید نماید .
- استرس میتواند باعث ایجاد افسردگی در مادر گردد .
- استرس در دوران بارداری میتواند باعث تولد نوزاد با وزن کم یا حتی زایمان زودرس گردد .

راههایی برای کاهش استرس در دوران بارداری
-در کلاسهای بارداری و زایمان شرکت کنید : در کلاس ها ی مخصوص دوران بارداری و آمادگی برای زایمان هرآنچه زنان بایستی درزمینه بارداری، زایمان و سلامت جنین و روزهای اولیه مراقبت از نوزاد بدانند و راههای آرامش یافتن به زنان باردار آموزش داده می‌شود.در ضمن زن باردار میتواند با افراد باردار دیگر در ارتباط باشد و از تجربیات آنها استفاده کند و با آنها همدردی مینماید .
-بامشورت پزشک خود حتما تمرینات ورزشی مناسب دوران بارداری را انجام دهید . معمولا در کلاسهای زایمان تکنیکهای یوگا بارداری نیز آموز داده میشود .
-کمبود خواب و تغذیه مناسب باعث ایجاد استرس در شخص باردار میگردد . بهتر است تغذیه مناسب بارداری را در پیش بگیرید و پیش از خواب مطالعه نمایید .
-برای انجام دادن کارهای خانه وسواس به خرج ندهید و تا میتوانید در این زمینه از دیگران کمک بگیرید.
-از آنجا که شوهر رکن اصلى در خانواده است، بنابراین بسیارى از زنان اگر بتوانند به شوهر خود اعتماد کرده و به وى تکیه کنند، تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصد استرس هاى آنها کاهش پیدا مى کند.
- ساعاتی را برای وقت گذرانی با دوستان و آشنایانی که به شما انرژی مثبت میدهند قرار دهید .
- برای خود و همسرتان وقت بگذارید. از فرصتهای دونفره تان استفاده کنید و برای گردش خرید و پیاده روی برنامه ریزی کنید .
- در مورد عوامل استرس زا با همسر خود حرف بزنید و به حرف های او نیز گوش کنید.
- از افرادی که به شما انرژی منفی احساسات ناخوشایند و اطلاعات غلط میدهند دوری کنید و حتی الامکان از مصاحبت با آنها خودداری نمایید.
-تکنیک های تنفسی عمیق را بیاموزید این تکنیکها در زمان زایمان هم به شما کمک خواهند کرد.
-سعی کنید اطلاعات صحیح درمورد نگهداری از جنین و خوردن غذای سالم را از منابع و مراجع معتبر و یا پزشک خود کسب کنید . گرفتن اطلاعات اضافی در این زمینه باعث بوجود آمدن استرس در وجود شما میگردد پس اصراری مبنی بر گرفتن اطلاعات اضافی نداشته باشید .
- پیش از بارداری به بررسی مسایل شغلی پس از زایمان خود بپردازید تا در زمان بارداری نیاز به بررسی این موضوعات نداشته باشید .
-اگر دانشجو هستید بهتر است از مرخصی تحصیلی خود استفاده کنید تا استرس اضافی به شما جنینتان وارد نگردد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.