۹۳۴۹۷
۳۳۵۱
۳۳۵۱

رفع جوش در دوران حاملگی

دوران بارداری یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین دوران‌های زندگی هر زن است که صد البته با تغییرات گوناگونی در جسم و روان او همراه می‌باشد.

دوران بارداری یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین دوران‌های زندگی هر زن است که صد البته با تغییرات گوناگونی در جسم و روان او همراه می‌باشد. این تغییرات برای بسیاری از زنان، به خصوص در اوایل بارداری خوشایند نیست و یکی از علل آن ناآگاهی از تغییراتی است که در این دوران به وجود می‌آید و مادر را نگران و مضطرب می‌کند؛ به طوری که حتی ممکن است فکر کند سلامتی‌‌اش به خطر افتاده و اتفاقات خطرناکی در انتظار اوست. یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های زنان باردار تغییرات ظاهری، به خصوص در پوست‌شان است. در اینجا درباره تحولات شایع پوست در دوران بارداری، به خصوص پوست صورت، خواهید خواند و اگر باردارید و یا قصد باردار شدن دارید، دانسته‌های مفیدی به دست خواهید آورد.

آکنه در دوران بارداری
یکی از شایع‌ترین تغییراتی که در پوست زنان باردار پدیدار می‌شود، جوش‌ها یا همان آکنه هستند. این جوش‌ها برای هیچ کس خوشایند نیستند و همه سعی دارند با انواع و اقسام روش‌ها از شر آنها خلاص شوند؛ به خصوص برای زنان باردار که ناچارند تغییرات اجتناب‌ناپذیری را تحمل کنند و طبعاً تحت فشار عصبی قرار خواهند گرفت. در واقع همانطور که تغییرات هورمونی در دوران بلوغ باعث بروز آکنه می‌شود، به همین دلیل هم این اتفاق در دوران بارداری روی می‌دهد و اگر فرد در حالت طبیعی هم دچار آکنه بزرگسالان بوده است، این جوش‌ها در دوران بارداری تشدید خواهند یافت. خوشبختانه متخصصان پوست می‌توانند برای تعدیل این حالت اقداماتی انجام دهند. داروها و کرم‌هایی وجود دارند که مصرف آنها در این دوران بی‌خطر است و می‌توانند از شدت جوش‌ها بکاهند. البته جوش‌های طبیعی ناشی از بارداری نیاز به درمان خاصی ندارند و چند ماه پس از شروع بارداری به مرور از شدت آنها کاسته خواهد شد.

پوستی خشک
مشکلات این زنان به مراتب بیشتر از آنهایی است که پوست چرب دارند. در هنگام بارداری برای رسیدن مواد لازم به جنین، جریان خون بیشتر می‌شود و همین نیاز به حجم بالای مایعات، رطوبت پوست را می‌گیرد و صرف برآوردن نیاز‌های حیاتی جنین می‌کند. این فرایند موجب خشکی پوست می‌شود که معمولا با خارش همراه است.
از پماد‌های ضد خارشی که دارای «کورتیزون» یا «هیدروکورتیزون» هستند، به هیچ وجه استفاده نکنید. با اینکه تحقیقات کاملی درباره مضر بودن این ترکیبات برای جنین و امکان بروز نقایص جنینی انجام نشده، بی‌خطر بودن آنها هم ثابت نشده است. از این رو پزشکان مصرف این داروها را در دوران بارداری توصیه نمی‌کنند.
هرچه می‌توانید آب بنوشید. این اولین و ساده‌ترین اقدام برای مرطوب نگه داشتن پوست و جلوگیری از کمبود آب بدن است.
صورت خود را روزی دو بار با یک پاک‌کننده ملایم مخصوص پوست‌های خشک بشویید.
از یک نرم‌کننده و مرطوب‌کننده ملایم و کرم ضدآفتاب قوی استفاده کنید (با مشورت پزشک متخصص).
یک بار در هفته از یک ماسک مرطوب‌کننده استفاده کنید و اتاق‌ها را به قدر کافی مرطوب نگه دارید.
زیاد حمام نکنید و در حمام بدن‌تان را با آب ولرم و در کوتاه‌ترین مدت بشویید. برای بدن‌ از یک صابون ملایم مرطوب‌کننده استفاده کنید.

چگونه می‌توان از شدت آکنه در بارداری کاست؟
خوشبختانه راه‌هایی وجود دارد که شما می‌توانید با بکارگیری آنها کیفیت پوست صورت‌تان را بهتر کنید. در اصل با شروع بارداری و افزایش میزان ترشح آندروژن، پوست چرب‌تر شده و همین موضوع باعث بسته شدن منافذ پوست و بروز آکنه می‌شود. واقعیت این است که نمی‌توان کاملاً از شر این جوش‌ها خلاص شد، ولی می‌توان آنها را تعدیل کرد. در این زمینه به نکات زیر توجه کنید:
همیشه خوب و به اندازه کافی بخوابید. داشتن خواب کافی، به خصوص خواب شبانه، باعث می‌شود که روز‌ها سرحال‌تر باشید و پوست سالم‌تری داشته باشید. چنین پوستی کمتر مستعد جوش زدن خواهد بود.
به طور مرتب از کرم ضد آفتاب استفاده کنید (البته با رعایت ملاحظات و احتیاط‌هایی که در بالا گفته شد). حتی اگر دچار ملاسما (تغییر رنگ پوست در بارداری) هم نشده‌اید، به خاطر حساس‌تر بودن پوست در این دوران، همیشه باید از کرم ضدآفتابی با SPF 30 یا بیشتر استفاده کنید. مرطوب‌کننده‌ها هم برای پوست شما مفید هستند. صورت و گردن خود را مرتب بشویید. اگر منافذ پوست شما به خاطر چربی و آلودگی‌های هوا بسته شوند، آکنه‌ به مراتب شدید‌تر خواهد شد. حتما صورت‌تان را با یک ماده پاک‌کننده ملایم بشویید و سپس کرم مرطوب‌کننده ملایم استفاده کنید.
دستورالعمل ماساژ صحیح صورت را در دوران بارداری از پزشک متخصص پوست بپرسید و آن را انجام دهید. این کار سرعت جریان خون را در زیر پوست افزایش می‌دهد و به چهره شمادرخشندگی و شادابی می‌بخشد.
هرروز به پوست‌تان کرم مرطوب‌کننده بمالید. این کار برای پوست‌های چرب هم مفید است و پوست را نرم و انعطاف‌پذیر می‌کند.
هرگز برای درمان آکنه‌، خودسر از داروها و فرآورده‌های رایج که می‌توان بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد، استفاده نکنید؛ چرا که ممکن است مواد شیمیایی موجود در این محصولات باعث ایجاد نقایص جنینی شوند. حتما هنگام مراجعه به پزشک برای درمان جوش‌ها او را از بارداری یا تصمیم به بارداری آگاه کنید تا با توجه به شرایط خاص شما دارو، رژیم غذایی خاص یا کرم‌های بی‌خطر تجویز کند.
از مصرف داروهایی که شامل ترکیبات ویتامین A‌ هستند، مانند دارویی با نام تجاری «رآکوتان» یا «آکوتان» و نام علمی «ایزوترتینوئین» به شدت بپرهیزید. تحقیقات بسیاری نشان داده است که مصرف رآکوتان در بارداری به طور قطع باعث بروز نقایص و مشکلات غیر قابل حل جنینی خواهد شد. حتی اگر این دارو را پیش از باردار شدن مصرف می‌کرده‌اید و حالا قصد باردار شدن دارید، باید حداقل شش ماه از قطع آن گذشته باشد. همچنین از مصرف کرم‌هایی که حاوی رتینول یا آنتی بیوتیک‌ها هستند و بدون نسخه به فروش می‌رسند، اجتناب کنید.
در سه‌ماهه نخست بارداری فرآورده‌های مخصوص پاکسازی پوست، مواد آرایشی و مرطوب‌کننده‌هایی را که ترکیبات شیمیایی لایه‌بردار دارند، کنار بگذارید. این محصولات حاوی سالیسیلیک اسید، گلیکولیک اسید و آلفا و بتا هیدروکسیل اسید‌ها هستند. پس اگر قصد خرید چنین محصولاتی را دارید، حتما برچسب روی بسته را که ترکیبات موجود در محصول روی آن درج شده به دقت بخوانید. در کل بسیاری از محصولات مشهور و پرطرفدار چنین موادی در خود دارند که ممکن است برای مادر و جنین، به‌خصوص در سه‌ماهه اول، مضر باشند؛ بنابراین هرگز مشورت با پزشک را فراموش نکنید.
مرطوب‌کننده‌ها، مواد آرایشی، کرم‌های ضدآفتاب و پاک‌کننده‌هایی که روی آنها کلمات «noncomedogenic» یا «nonacnegenic» نوشته شده است، برای تعدیل آکنه در دوران بارداری مفیدند. آنها طوری ساخته شده‌اند که منافذ پوست را تمیز و باز نگه می‌دارند و امکان بروز آکنه را به حداقل رسانده و یا از تشدید آنها جلوگیری می‌کنند.
استفاده از ماسک‌های پاک‌کننده هم مفید است. اگر برای انجام این کار به سالن آرایشی می‌روید، حتما به آنها بگویید که باردار هستید و محصولات حاوی ترکیبات ویتامین A‌ و لایه‌بردار‌های شیمیایی نباید روی پوست شما به کار روند.
کرم‌های ضد آفتابی که پزشک مصرف آنها را برای شما مجاز دانسته باید بر پایه آب «water besed» و فاقد چربی باشند.

ماسک بارداری (ملاسما)
یکی از تغییرات شایعی که زنان باردار دچار آن می‌شوند، «ملاسما» نام دارد که به آن «ماسک بارداری» هم می‌گویند. به زبان ساده ملاسما همان تغییر رنگ پوست است که بیشتر در پوست صورت، به خصوص پیشانی، بینی و لب بالایی ایجاد می‌شود. علت بروز این حالت هم بی‌نظمی‌های هورمونی در این دوران حساس است. برخی از زنان باردار احساس می‌کنند پوست آنها برنزه شده و ماسکی روی صورت‌شان گذاشته شده است. ملاسما در زنانی که پوست‌شان تیره‌تر است، بیشتر روی می‌دهد. به طور معمول این حالت در سه‌ماهه دوم یا سوم بارداری خودش را نشان می‌دهد.

با ملاسما چه باید کرد؟
با اینکه این حالت نیاز به درمان پزشکی ندارد، ولی توصیه می‌شود هنگامی که از خانه بیرون می‌روید و در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید حتما یک لایه ضخیم کرم ضدآفتاب روی صورت‌تان بمالید. قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید این حالت را تشدید و پوست‌ را تیره‌تر می‌کند. دقت کنید که پیش از انتخاب کرم ضد آفتاب حتما با پزشک خود و یک متخصص پوست مجرب که درباره آن دسته از فرآورده‌های پوستی که مصرف‌شان در دوران بارداری مجاز است دانش کافی دارد مشورت کنید؛ زیرا برخی از کرم‌ها یا لوسیون‌ها جذب سیستمیک دارند و روی جنین تاثیر منفی می‌گذارند یا حساسیت پوستی برای خودتان ایجاد می‌کنند. در بیشتر زنان این ماسک پس از زایمان به مرور از بین خواهد رفت.
منبع: خبر نو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.