۱۱۳۵۸۷
۳۷۰۳
۳۷۰۳

مادران در دوران شیردهی، نیازهای غذایی

مادران در این دوران به انرژی، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی بیش از هر زمان دیگر نیاز دارند.

بزرگترین نگران مادرانی که نوزادشان را خودشان شیر می دهند، کم بودن میزان شیرشان است.

اما داشتن برنامه صحیح غذایی به آنها کمک می کند که علاوه بر اینکه نیاز خودشان به مواد مغذی تامین شود، مقدار شیرشان آنقدر کافی باشد که فرزندشان گرسنه نماند و در عین حال از طریق شیر، مواد غذایی مورد نیازش را به دست آورد.
نیازهای غذایی مادران هنگام شیردهی
مادران در این دوران به انرژی، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی بیش از هر زمان دیگر نیاز دارند.

کالری
مقدار تولید روزانه شیر مادر تقریبا 800 تا 850 میلی لیتر است و مادر شیرده به منظور تولید آن به حدود 550 کالری انرژی بیشتر نیاز دارد و باید با مصرف غذای بیشتر این مقدار کالری اضافی را به بدن خود برساند.

پروتئین
شیر مادر به طور متوسط حاوی 1.2 گرم پروتئین در 100 میلی لیتر است و روزانه حدود 10 گرم پروتئین توسط شیر از بدن مادر خارج می شود.

بنابراین آنها برای تامین این مقدار پروتئین باید هر روز حدود 17 گرم پروتئین، بیشتر مصرف کنند.

ویتامین
نیاز روزانه به ویتامین ها در دوران شیردهی افزایش می یابد. به طور کلی برای تامین ویتامین ها مصرف میوه ها و سبزی ها به مراتب بهتر از مکمل های موجود در داروخانه هاست.

در مورد تامین ویتامین D هم بهترین راه، استفاده از نور مستقیم آفتاب است.

کلسیم
در دوران شیردهی مقدار کلسیم مورد نیاز روزانه مادر افزایش می یابد و در حدود 1200 میلی گرم می شود.

این مقدار دو برابر توصیه شده برای زنان در شرایط عادی است. بنابراین آنها در دوران شیردهی باید به اندازه کافی کلسیم به بدن خود برسانند.

مایعات
مقدار مایعات مصرفی روزانه مادران دردوران شیردهی، حدود سه لیتر می باشد که باید از طریق نوشیدنی هایی چون شیر، دوغ، آب میوه، چای و آب تامین کنند.

البته شیر می تواند نیازهای دیگر مادر، از جمله کلسیم، ویتامین و پروتئین را برطرف سازد. اگر هم با خوردن شیر مشکل دارند، می توانند از فرآورده های لبنی دیگر مانند پنیر، ماست و کشک استفاده کنند.

باید و نبایدها
برنامه غذایی روزانه مادر در دوران شیردهی، باید حاوی سبزی ها، میوه ها و مواد گوشتی باشد. همچنین مصرف حبوبات، تخم مرغ، غلات نیز توصیه می شود.

چنانچه وزن مادر در این دوران رو به افزایش باشد، بهتر است از شیر بدون چربی استفاده کند.

مصرف برخی از مواد غذایی مانند پیاز، سیر، کلم و غذاهای تند باعث ناراحتی های گوارشی و بی قراری کودکان می شود و یا به علت نامطبوع شدن طعم شیر بر اثر مصرف این مواد، کودک از خوردن شیر امتناع می کند.

بهتر است مادران در این دوران در مصرف این نوع مواد غذایی احتیاط کنند.

گاهی اوقات مادران شیرده مجبور به استفاده از دارو می شوند که باید گفت، مقداری از دارو وارد شیر شده و می تواند به کودک صدمه بزند. بنابراین بهتر است هرگز بدون مشورت پزشک هیچ دارویی مصرف نکنند.

مصرف برخی از گیاهان برای افزایش شیر مادر مفید است. از یکی از این گیاهان می توان به شنبلیله اشاره کرد که در بسیاری از غذاها کاربرد دارد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.