۱۱۶۷۳۱
۱۲۴۰۲
۱۲۴۰۲

شیر مادر حاوی چه موادی است؟

شیر انسان حاوی دو نوع پروتئین اصلی به نام‌های کازئین و وِی (Whey) است که ۴۰ درصد آن را کازئین و ۶۰ درصد مابقی را «وی» تشکیل می‌دهد.

پروتئین:
شیر انسان حاوی دو نوع پروتئین اصلی به نام‌های کازئین و وِی (Whey) است که ۴۰ درصد آن را کازئین و ۶۰ درصد مابقی را «وی» تشکیل می‌دهد. تعادل میزان این دو نوع پروتئین به هضم سریع و آسان شیر کمک می‌کند. اگر میزان کازئین شیر مادر از این مقدار بیشتر باشد، هضم آن برای نوزاد مشکل می‌شود. پروتئین «وی» خاصیت حفاظتی دارد و از بدن نوزاد در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند.

لاکتوفرین:
این پروتئین رشد باکتری‌ها را در دستگاه گوارش متوقف می‌کند.

ال‌جی‌آ:
این پروتئین نیز نوزاد را از ویروس و باکتری‌محافظت کرده (به‌ویژه باکتری‌هایی که نوزاد و مادر، در معرض آنها قرار دارند) و همچنین میزان ابتلا به بیماری ایکولای و آلرژی را کاهش می‌دهد.

ایمونوگلوبولین‌های دیگری از جمله Lgm و LgB نیز در شیر مادر وجود دارند که نوزاد را از ابتلا به عفونت‌های باکتریایی و ویروسی حفظ می‌کنند. مصرف ماهی و گنجاندن آن در وعده‌های غذایی مادر، میزان این پروتئین را در شیر افزایش می‌دهد.

لیسوزیم «lysozyme»:
این آنزیم، نوزاد را در برابر ابتلا به بیماری ایکولای و سالمونلا مصون می‌کند و خاصیت ضدالتهابی دارد.

عامل Bifidus:
این عامل، رشد لاکتوباسیلوس را افزایش می‌دهد. لاکتوباسیلوس باکتری مفیدی است که از نوزاد در برابر، باکتری‌های مضر محافظت می‌کند و با ایجاد محیط اسیدی به هیچ‌ باکتری اجازه رشد نمی‌دهد و هیچ باکتری در این محیط اسیدی زنده نمی‌ماند.

چربی‌ها:
شیر مادر حاوی چربی‌هایی است که برای سلامت و رشد نوزاد مفید هستند. این چربی‌ها منبع بزرگی از کالری می‌باشند و برای رشد مغز بسیار مفیدند.
نوزاد با جذب ویتامین‌های محلول در چربی‌ها رشد بهتری خواهد داشت. رشد مغز و سیستم عصبی به زنجیره طولانی از اسیدهای چرب نیاز دارد که این اسیدهای چرب در طول سه ماه آخر بارداری در شیر مادر تشکیل می‌شوند.

ویتامین‌ها:
مقدار و نوع ویتامین‌های موجود در شیر مادر، با مقدار و نوع ویتامین مصرفی او ارتباط مستقیم دارد و به همین دلیل تغذیه مادر در دوران شیردهی بسیار مهم است.

ویتامین‌های محلول در چربی، از جمله ویتامین‌ D، E و K برای سلامت نوزاد حیاتی هستند و ویتامین‌های ضروری محلول در آب نیز عبارتند از: ویتامین C، ریبوفلاوین، نیاسین و اسیدپانتئوتنیک. از آنجا که نیاز کودک به این ویتامین‌ها بسیار لازم است، زنان بعد از زایمان هم باید تحت مراقبت پزشک باشند تا با راهنمایی آنها و استفاده از یک رژیم صحیح غذایی، تمامی ویتامین‌های مورد نیاز نوزاد را دریافت کرده و از طریق شیر به کودک برسانند.

کربوهیدرات‌ها:
لاکتوز، اصلی‌ترین قندی است که در شیر مادر وجود دارد و حدوداً ۴۰ درصد از کل کالری شیر را تشکیل می‌دهد. لاکتوز، باکتری‌های مضر معده نوزاد را کاهش داده و همین امر موجب بهبود جذب کلسیم، فسفر و منیزیم می‌شود. لاکتوز به کاهش بیماری‌های معده و رشد باکتری سالم در معده کمک می‌کند.

لکوسیت:
سلول‌های زنده‌ای هستند که فقط در شیر مادر یافت می‌شوند، وظیفه آنها مبارزه با عفونت است و آنها را نمی‌توان در هیچ نوع شیر خشکی یافت. شیر مادر با ترکیب کاملی از پروتئین‌ها، چربی‌ها، ویتامین‌ها‌، کربوهیدرات ‌و بهترین غذا برای کودک است. در بعضی از کشور‌ها، برای مادرانی که به هر دلیل قادر به شیر دادن نیستند، بانک شیر وجود دارد که با مراجعه به این مکان‌ها می‌توان شیر مادر را تهیه و خریداری کرد.

این شیر را می‌توان با شیردوش گرفت و آن را با بطری و یا فنجان، قاشق و یا شیشه شیر به نوزاد داد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.