۱۲۴۹۶۰
۴۲۵۹
۴۲۵۹

کاهش درد زایمان، روش‌های طبیعی

آروماتراپی یا عطردرمانی نیز یکی دیگر از روشهای کاهش درد است که در آن از اسانس استخراج شده از گلها، گیاهان، درختان و میوه ها استفاده می شود.

اگر تمایل دارید زایمانی کاملاً طبیعی داشته باشید، میتوانید از روشهای طب مکمل و جایگزین کمک بگیرید. اغلب خانمها تمایل دارند از داروهای ضددرد استفاده کنند و ترجیح میدهند همه چیز به صورت طبیعی پیش برود و حتی در دوران نقاهت خود نیز از داروهای مخدر و مسکن و آرامبخش استفاده نکنند. آنها می خواهند بدون استفاده از هر نوع روش غیرطبیعی، زایمانی راحت داشته باشند.

طب مکمل و جایگزین چیست؟
طب مکمل و جایگزین (CAM)، دخالت پزشکان در بدن، ذهن و روح و روان، به منظور کاهش درد است. از آنجا که زایمان و بارداری از شرایط پزشکی نیست و بیماری به حساب نمیآید، پزشکان به این روش اعتقادی ندارند. حتی بسیاری از پزشکان علم سنتی نیز همینگونه تصور میکنند. طب مکمل، روشهای بسیاری برای کاهش درد، پیشنهاد میکند و آنها را جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی و مسکنها میداند. در برخی کشورها، حتی کلاسهای آموزشی نیز در این زمینه وجود دارند؛ ولی به یاد داشته باشید که حتماً نزد پزشکانی بروید که دارای مجوز باشند و از طرف بیمارستانها و مراکز بهداشتی تأیید شده باشند.

طب فشاری و طب سوزنی
هزاران سال است که چینی ها برای کاهش درد به طب سوزنی متوسل میشوند؛ ولی به تازگی در سایر نقاط جهان همچون جامعه پزشکی سنتی نیز، از این روش برای کاهش درد استفاده میشود. مطالعات علمی جدید به علم باستان رسیده است و با اینکه عملکرد طب سوزنی به طور دقیق مشخص نیست، ولی پژوهشگران دریافتهاند که طب سوزنی موجب آزاد شدن مواد شیمیایی مختلفی از مغز میشود که در این میان میتوان به اندورفینها اشاره کرد که سیگنالهای درد را مسدود میکند. در طب سوزنی دهها سوزن نازک در امتداد مسیرهای نامرئی و کانالهای انرژی بدن وارد میشود. براساس طب باستانی، این مسیرها همان «چی» و یا «نیروی زندگی» هستند. و وقتی سوزنها وارد این مسیر میشوند، اعصاب را فعال و تحریک میکنند و اندورفین آزاد شده و درد تسکین مییابد. در طب فشاری نیز همانند طب سوزنی عمل میشود و تنها تفاوت در این است که پزشک به جای استفاده از سوزن به منظور تحریک اعصاب، از انگشتان خود استفاده میکند و با استفاده از انگشتان شست خود روی بدن فرد فشار میآورد. حتی برخی از پزشکان بر این باورند که فشار درمانی در دوران بارداری میتواند حالت تهوع را کاهش دهد. در طب بازتاب شناسی هم که تقریباً شبیه طب فشاری است، از شیوههای کاهش درد به روش طبیعی استفاده میشود و تنها تفاوت آن با طب فشاری این است که در این روش فشار فقط بر روی پاها و گاهی دست و گوش اعمال میشود. متخصصان این روش بر این باورند که اندامهای داخلی، از جمله رحم را میتوان به قسمتی از پاها مرتبط دانست و معتقدند که برخی از این نقاط فشار آنقدر قدرتمند هستند که باید از تحریک آنها خودداری شود؛ چرا که ممکن است موجب آغاز انقباضات رحمی شوند.

درمان فیزیکی
برای بسیاری از زنان مبتلا به انقباضات رحمی، ماساژ کمر با دست (توسط همسر و یا یک فرد حرفه ای) میتواند بسیار آرامبخش باشد و درد را کاهش دهد. فقط در هنگام ماساژ دقت کنید که از ماساژ دادن شدید رحم خودداری کنید. گاهی کمپرس گرم و یا سرد نیز مؤثر خواهد بود. رفتن به درون آب و یا جکوزی نیز بسیار کمککننده خواهد بود. به این روش هیدروتراپی میگویند و امروزه در برخی از بیمارستانها برای کاهش درد زایمان، از این روش استفاده میشود. فقط به این موضوع دقت کنید که جهت آب باید به دور از مبهل باشد تا آب با فشار وارد بدن نشود.

آروماتراپی یا عطردرمانی
آروماتراپی یا عطردرمانی نیز یکی دیگر از روشهای کاهش درد است که در آن از اسانس استخراج شده از گلها، گیاهان، درختان و میوه ها استفاده میشود. بسیاری از فروشگاههای مواد غذائی و آرایشی بهداشتی، این اسانسها را عرضه میکنند. اسطوخودوس، بابونه، ملیسا، گل شمعدانی، گل رز، اسانس پرتقال بسیار آرامبخش و باطراوت هستند. اگرچه دیدن شعله شمع نیز آرامبخش است، ولی ممکن است اجازه نداشته باشید آن را به اتاق زایمان ببرید؛ اما میتوانید از این اسانسها برای ماساژ و یا کمپرس استفاده کنید. قبل از زمان اصلی زایمان، گاهی از این اسانسها استفاده کنید تا اولاً مطمئن شوید به آنها آلرژی ندارید و ثانیاً مقدار مناسب آن را برای رسیدن به آرامش دریابید. برخی از اسانسها بوی بسیار قوی دارند که میتوانند موجب سردرد شوند. ۶ قطره اسانس در یک وان حمام کافی است و نصف این مقدار برای یک کمپرس خوب مناسب است.

انحراف فکر
انحراف فکر نیز یکی دیگر از شیوه های کاهش درد است که ایده آن از هیپنوتیزم گرفته شده است. در این روش، از هر نوع شیوهای برای انحراف فکر از ناراحتی و درد استفاده میشود که رایجترین آنها، شیوه های آرامبخشی همچون مدیتیشن، تجسمگرایی، تماشای تلویزیون و بازیهای ویدئویی و حتی موسیقی است. در تجسمگرایی به مادر توصیه میشود که تصور کند، گردن رحمش کاملاً گشاد شده است. مثبتگرایی و تصور اینکه درد ناشی از انقباضات شما را به کودکتان نزدیکتر میکند نیز به ایجاد آرامش کمک میکند. تمرین آرامش قبل از شروع درد زایمان، به آرام ماندن در طی انقباضات کمک میکند. روی یک صندلی راحت دراز بکشد و زیر تمام مفاصل خود یک بالش نرم قرار دهید و تمام نقاط بدنتان را شل کنید و در وضعیت آرام قرار بگیرید. تکرار این تمرین به حفظ آرامش کمک میکند. تنفس از تمدد اعصاب جداییناپذیر است. اکسیژن بیشتر موجب آرامش میشود و برای سلامت جنین نیز مفید میباشد. برخی از زنان با شرکت در کلاسهای یوگا و با استفاده از کتاب، نوار و فیلم سرود، سعی میکنند به آرامش برسند. آرامش در محیط زایمان نیز بسیار مهم است، یک موسیقی تسکیندهنده انتخاب کنید و آن را با خود به بیمارستان ببرید. نور و دمای محیط نیز در تسکین درد مؤثر است.

لباس راحت بپوشید و هنگام شروع انقباضات از اطرافیان خود بخواهید سکوت کنند. بجز مواردی که نیاز به نظارت مداوم الکترونیکی جنین وجود دارد، سعی کنید هنگام زایمان در شرایطی قرار بگیرید که بتوانید حرکت کنید. از دراز کشیدن بر روی پشت خودداری ورزید؛ زیرا در جریان خون به جنین تداخل ایجاد شده ، از یک بالش برای حمایت بدن استفاده کرده و سعی کنید همانطور که روی تخت دراز کشیدهاید، دستها و زانوان خود را بر روی زمین قرار بدهید؛ به گونهای که گویا قصد خزیدن روی زمین دارید و هرازگاهی موقعیت خود را تغییر دهید. در برخی از بیمارستانها برای راحتی زنان در طی زایمان از توپهای بزرگ لاستیکی استفاده میکنند که میتوانید آن را در منحنی شکم خود قرار دهید و به آن تکیه بزنید تا موقعیت شما در هنگام زایمان راحتتر باشد. در واقع این توپها، با توپهای لاستیکی موجود در کلاسهای ورزشی و یا بازی کودکان است. برخی از زنان گرما و برخی دیگر سرما را کاهش دهنده درد خود میدانند و گاهی نیز استفاده متناوب از هر دوی آنها مفید خواهد بود.
منبع: ایرنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.