۱۲۹۶۳۲
۲۲۲۸
۲۲۲۸

بعد از بچه دار شدن، چگونه مثل قبل شویم؟

به خاطر داشته باشید که باید پیش از آنکه دوباره به فعالیت‌های سابقتان بازگردید، بسته به نوزاد و زایمان و نیز میزان فعالیت‌تان در گذشته، صبر داشته باشید.

حالا که در جریان کارهای روزمره در ارتباط با مراقبت از نوزاد زیبای تازه به دنیا آمده‌تان قرار گرفته‌اید، بازگشتن به کارهایی که قبلا انجام می‌دادید ممکن است موجب تعجب و حیرت‌تان شود. در حالی که انجام دوباره آن کارها موحب ذوق و شوق زیادی در شما شده است، باید سعی کنید به بدن‌تان فرصت بازیابی یا ریکاوری بعد از بارداری و زایمان را بدهید. به خاطر داشته باشید که باید پیش از آنکه دوباره به فعالیت‌های سابقتان بازگردید، بسته به نوزاد و زایمان و نیز میزان فعالیت‌تان در گذشته، صبر داشته باشید. برای آنکه بدانید بدن‌تان پس از زایمان برای چه چیزهایی آمادگی دارد، به نکات زیر توجه کنید.

۱.ورزش
اگر سزارین انجام داده‌اید، بهتر است حداقل چهار تا شش هفته پیش از شروع ورزش صبر کرده و از انجام هر کاری که باعث وارد آوردن فشار به عضلات شکمی‌تان می‌شود حداقل تا چند ماه پرهیز کنید. اگر زایمان‌تان واژنی و بدون هیچ مشکلی بوده است، باید بتوانید به محض آنکه کمی انرژی‌تان را به دست آوردید، پیاده‌روی را مجددا آغاز کنید. از آنجایی که بدن‌تان در این شرایط میزان بالایی ریلاکسین دارد - هورمونی که بدن شما در دوران بارداری برای نرم کردن بافت‌های غضروفی و آماده‌سازی خود برای زایمان می‌سازد - باید حداقل دو تا چهار هفته بعد از زایمان و پیش از انجام هر نوع ورزش سخت و شدید صبر کنید.

۲.رابطه جنسی
وقتی بحث رابطه جنسی بعد از زایمان مطرح می‌شود، نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که قابلیت‌های خود را در نظر بگیرید. در شرایطی که بسیاری از زنان چند هفته بعد از زایمان آمادگی کافی برای رابطه جنسی دارند، سایر زن‌ها به زمان بیشتری برای این کار نیاز خواهند داشت. به لحاظ جسمی، حداقل باید چهار تا شش هفته بگذرد تا بدن بازیابی شده و التیام یابد - خصوصا اگر سزارین انجام داده باشید. حواستان باشد که اگر به بچه شیر می‌دهید، تغییرات هورمونی باعث کاهش میزان نرمی واژن خواهد شد.

۳.بلند کردن اجسام سنگین
سعی کنید هرچه سنگین‌تر از بچه یا جعبه پوشک آن است در چند هفته اول بعد از زایمان بلند نکنید - اگر سزارین انجام داده‌اید بهتر است حدود یک ماه برای انجام چنین کارهایی صبر کنید. اگر نیاز بود چیزی را بلند کنید، به جای کمر روی زانوهایتان خم شوید. اگر می‌خواهید بچه را از زمین بلند کنید، اول بنشینید و بگذارید خودش به آغوشتان بیاید.

۴.حمام کردن
هیچ‌چیز به اندازه یک حمام آب گرم باعث تسکین روح و جسمتان نخواهد شد، اما سعی کنید هیچ چیزی به آب حمام‌تان اضافه نکنید، چرا که ممکن است باعث تحریک یا ایجاد حساسیت در زخم‌ها یا بریدگی‌های ناحیه واژن شود. ترجیحا از روغن‌های ضروری و یا شامپو بدن هم استفاده نکنید و حتما از این مسئله مطمئن شوید که وان حمام پاکِ پاک است تا مبادا سبب انتقال عفونت به شما شود.

۵.رانندگی
اگر سزارین انجام داده‌اید، بهتر است حداقل سه تا چهار هفته پیش از آنکه پشت فرمان بنشینید به خودتان استراحت بدهید. ترمزهای ناگهانی و یا سایر حرکاتی از این دست بر التیام زخم‌های بدن تأثیر می‌گذارد. همچنین هر نوع داروی مسکنی که مصرف می‌کنید باعث می‌شود سطح تمرکزتان کمتر از حد طبیعی شود. سوای این مسئله، تمام مادرانی که به تازگی زایمان کرده‌اند بیشتر تمرکزشان در این دوران روی بچه است. اگر باید رانندگی کنید و زایمان واژنی انجام داده‌اید، بهتر است یک هفته بعد از زایمان کارهای خرد و ریز و مختصر انجام دهید.

۶.رژیم غذایی
بعد از زایمان، به طور طبیعی مقداری از وزن بدن و مایعات بدن‌تان کم خواهد شد. از آنجایی که شیر دادن به بچه یکی از بهترین راه‌ها برای سوزاندن کالری است، باید بدانید که پرستاری و مراقبت از او هم باعث می‌شود وزن‌تان کم شود. از رژیم‌های سخت به عنوان راهکاری برای کاهش وزنی معادل وزن نوزادتان خودداری کنید - چون این کار باعث کند شدن فرآیند التیام شده و بر منبع شیر بدن‌تان تأثیر می‌گذارد. بهترین روش برای بازگشت به اندام متعادل، داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم است.

۷.کارهای خانه
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که وقتی حجم رخت‌ها زیاد شده و یا زمین احتیاج به جارو دارد، به هر طریقی که شده باید کمی از کارهای خانه را انجام دهند توصیه می‌شود که زیاد به خودتان فشار وارد نکنید. به منظور پیشگیری از آسیب، بهتر است کارها را به چیزهای خرده‌ریز تقسیم کنید: مثلا رخت‌های کمی را بردارید و در لباسشویی بریزید و به هیچ وجه سبد پر از لباس را بلند نکنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.