۱۴۶۵۹۰
۳۷۶۸
۳۷۶۸

پریود پس از زایمان، چه زمانی طبیعی می‌شود؟

اکثر مادرهای شیرده شش ماه اول پس از زایمان پریود نمی شوند.

اکثر مادرهای شیرده شش ماه اول پس از زایمان پریود نمی شوند. این پدیده آمنوره شیردهی نامیده می شود. در واقع شیردهی منظم نوزاد از ترشح هورمون های ضروری که باعث بارداری مجدد می شود جلوگیری می کند. ترشح نشدن هورمون ها به معنی توقف تخمک گذاری و پریودی می باشد.
اما از آن جایی که آمنوره در مادرهای شیرده مختلف متفاوت می باشد، این توقف پریودی پس از زایمان ممکن است از چند ماه تا چند سال به طول بینجامد. فاکتورهای زیادی بر اولین پریودی بعد از زایمان تاثیر می گذارد.

این فاکتورها عبارتند از:
تعداد دفعات شیردهی
تاثیر مکمل های داده شده به نوزاد
استفاده از پستانک توسط نوزاد
میزان خواب نوزاد در طول شب
مصرف مواد غذایی جامد توسط نوزاد
شیمی بدن مادر و حساسیت آن به نوسانات هورمونی وابسته به شیردهی
اگر در طول شیردهی پریودی شما آغاز شود، لکه بینی و پریودی نامنظم را تجربه می کنید. چرخه ناپیوسته پریودی در طول شیردهی امری طبیعی است و احتمالا به خاطر هورمون هایی است که باعث آمنوره می شود.

آیا در طول شیردهی پریودی متفاوت است؟
پریودی در طول شیردهی مانند پریودی شما پیش از بارداری است اما ممکن است نظم و تداوم آن متفاوت باشد.
اگر پریودی شما پیش از زایمان ناپیوسته هم باشد، در طول شیردهی پریودی ممکن است کوتاه تر یا طولانی تر باشد. همچنین ممکن است چند ماه پریود نشوید. پیش از شروع پریودی حالت روحی شما تحریک پذیر و مودی است. احتمالا در طول تخمک گذاری و چند روز پیش از پریودی نوک سینه ها حساس می شود.
پیوستگی پریودی و علائم مربوط به آن به تعداد دفعات شیردهی و تاثیر آن بر هورمون ها بستگی دارد.

پریودی و تاثیر آن بر تولید شیر
پریودی به معنی تمام شدن زمان شیردهی نیست. پزشکان توصیه می کنند شیردهی با شروع پریودی باید ادامه پیدا کند. در نزدیکی زمان پریودی، نوزاد بهانه گیر می شود. این مسئله به معنی بد شدن طعم شیر نیست. شیر شما در طول پریودی مانند قبل از آن مقوی و مناسب حال نوزاد است.
بهانه جویی نوزاد به خاطر کم شدن تولید شیر مادر چند روز پیش از شروع پریودی و پس از اتمام پریودی می باشد.
هنگامی که مقدار هورمون ها به حد نرمال می رسد تولید شیر نیز به حد طبیعی برمی گردد. کاهش تولید شیر در طول پریودی را باید با افزایش تعداد دفعات شیردهی جبران کنید.

ملاحظات در خصوص لکه بینی در دوران شیردهی
برگشت پریودی و لکه بینی، حتی در طول شیردهی، به معنی بارور شدن دوباره شما می باشد بنابراین دوباره می توانید باردار شوید. پزشکان معتقدند شیردهی به عنوان روش جلوگیری از بارداری (روش آمنوره شیردهی) در شرایطی خاص موثر است. این شرایط عبارتند از:
نوزاد کوچکتر از شش ماه باشد.
پریودی هنوز شروع نشده باشد.
نوزاد به مقدار زیاد شیر می خورد و از پستانک و مکمل استفاده نمی کند.
شیردهی به نوزاد به مقدار مناسب در طول روز و شب.
هنگامی که این شرایط وجود داشته باشد احتمال باردار شدن دو درصد می باشد. در این صورت روش آمنوره شیردهی به عنوان روشی برای جلوگیری از بارداری مانند کاندوم موثر است.

روش های جلوگیری از بارداری در دوران شیردهی
هنگامی که پریودی شما بعد از زایمان دوباره آغاز می شود، برای جلوگیری از بارداری باید از روش های جایگزین استفاده کنید.
برای جلوگیری از تاثیر روش های جلوگیری از بارداری بر شیردهی باید از روش های غیر هورمونی استفاده کنید. این روش ها شامل استفاده از کاندوم و دیافراگم و اسپرم کش می باشد. استفاده از دستگاه IUD نیز روشی مناسب برای جلوگیری از بارداری در دوران شیردهی می باشد.
روش های جلوگیری طبیعی نیز مناسب هستند اما گاهی با شکست روبرو می شوند. این روش ها شامل ترکیب ردیابی چیزهایی مانند مخاط دهانه رحم، دمای بدن، لکه بینی، پریودی و حالت نزدیکی جنسی و سفتی دهانه رحم می باشد.
اگر می خواهید در طول شیردهی از روش های هورمونی جلوگیری از بارداری استفاده کنید بهتر است در مصرف قرص های حاوی پروژستین دقت کنید زیرا تاثیر منفی بر شیر می گذارند. بیشتر خانم هایی که در طول شیردهی قرص های جلوگیری از بارداری پروژستین استفاده می کنند، تاثیر چشم گیر آن بر تولید شیر را ملاحظه می کنند.
بهتر است این قرص های جلوگیری را پس از اتمام دوره شیردهی مصرف کنید. همچنین از قرص های حاوی استروژن نیز در طول شیردهی اجتناب کنید. بهتر است در خصوص تاثیر قرص های هورمونی بر تولید شیر با پزشک صحبت کنید. بعضی پزشکان معتقدند بهتر است این قرص ها را به طور کلی در طول شیردهی مصرف نکنید اما برخی دیگر معتقدند می توانید پس از شش ماهگی نوزاد از این قرص ها استفاده کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.