طرح ترویج زایمان طبیعی، چه نتیجهای داشته؟
اجرای طرح تشویقی افزایش زایمان طبیعی سبب افزایش خطاهای پزشکی به ویژه هنگام زایمان شد و به تعداد نوزادانی که در بخش NICU بستری شدند، اضافه شد.
رئیس جمعیت مامایی اصفهان گفت: اجرای طرح تشویقی افزایش زایمان طبیعی سبب افزایش خطاهای پزشکی به ویژه هنگام زایمان شد و به تعداد نوزادانی که در بخش NICU بستری شدند، اضافه شد.
محبوبه والیانی با تاکید بر اینکه باید زایمان های طبیعی به طور کامل به ماماها واگذار شود و تاکنون این اقدام از سوی وزارت بهداشت صورت نگرفته است، اظهار داشت: یک زایمان طبیعی به طور طبیعی بین هشت تا ۲۴ ساعت به طول می انجامد و با توجه به اینکه متخصصان زنان و زایمان فرصت کافی برای وقت گذاشتن برای زایمان طبیعی را ندارد و در بسیاری این موارد زایمان طبیعی در شرایطی صورت می گیرد که مادر آماده نیست، همین مسئله مادر و نوزاد را در شرایط آسیب پذیری قرار داده است که باید زایمان طبیعی به طور کامل به ماما واگذار شود که در شرایط کاملا آماده این اقدام صورت بگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش آیا با اجرای طرح تشویقی برای افزایش زایمان طبیعی که سبب شده بسیاری از بیمارستانها به منظور بالا بردن رتبه بیمارستان خود، گاها به اجبار مادر را مجبور به زایمان طبیعی کنند، شاهد افزایش خطاهای پزشکی بودیم یا خیر، گفت: بله این واقعیت دارد و در بررسی کلی متوجه شدیم به دنبال افزایش و رونق زایمان طبیعی به هر ترتیبی در بیمارستان ها نتیجه عکس داده و به جای بهبود اوضاع شاهد افزایش خطاهای پزشکی شدیم. زایمان طبیعی با همان شرایط و سرعت بالا را در دستور کار قرار دادند و این در حالی است که زایمان طبیعی باید در مدت زمانی مشخص با توجه به وضعیت و آناتومی بدن مادر باردار، صورت گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه زایمان طبیعی یک پروسه طولانی مدت است و لازم است، متخصصان زنان و زایمان به عنوان زائو مدت کافی برای مادر باردار بگذارند تا عمل زایمان در زمان خودش صورت بگیرد، گفت: اما این در حالی است که متخصصان زنان و زایمان هزار و یک تکلیف دارند و عمل زایمان یکی از این کارها است و همین مسئله سبب شده که در برخی از موارد مادر به دلیل بستری طولانی مدت در شرایط روحی و وضعی بسیار اسفبار قرار گیرد و در این شرایط خطراتی مادر و نوزاد را تهدید خواهد کرد.
افزایش بستری نوزادان در بخش NICU
وی در این خصوص افزود: به طور مثال متخصص زنان و زایمانی که باید سر ساعتی خاص در بیمارستان و بر بالین مادرباردار حضور داشته باشد به ماما دستور زدن سرم به مادر را می دهد تا خود بعد از اتمام کارش در مطب به بیمارستان مراجعه کند که در این فاصله زمانی مادر باردار متحمل شرایط نه چندان مطلوبی می شود.
والیانی با بیان اینکه وضعیت نگران کننده به دلیل افزایش سزارین همچنان وجود دارد و اگر چه آمار آن چند درصد کاهش داشته اما هنوز با آمار جهانی بسیار فاصله داریم، تصریح کرد: در بسیاری از موارد شاهدیم که عدم تشخیص درست باعث شده مادری نیاز به سزارین داشته باشد اما زایمان طبیعی برای وی تجویز شود و برای اینکه زمان کافی برای زایمان طبیعی وجود داشته باشد مداخلاتی انجام شده که در نهایت بعد از زجر نوزاد و مادر، به جای زایمان طبیعی، سزارین انجام شده است.
وی گفت: امروز شاهد افزایش تعداد بستری نوزادان در بخش های مراقبت های ویژه یا NICU هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین در پاسخ به این سوال که در بسیاری از موارد حتی متخصص زنان و زایمانی که مادر باردار ۹ ماه تمام به وی مراجعه کرده و پرونده تشکیل داده است، به هنگام زایمان بر سر بیمار نیست و این عمده شکایت بیماران بوده است آیا این مسئله همچنان در سیستم درمانی وجود دارد، اضافه کرد: بله این موضوع واقعیت دارد. با وجود اینکه پزشک به خاطر تعدد کار نمی تواند به هنگام زایمان بر سر بالین بیمار حاضر شود اما ماما هم باید بنا به دستور پزشک متخصص رفتار کند و مختار نیست با توجه به شرایط مادر بیمار تصمیم گیری و خود وارد عمل شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼