۱۶۶۲۳۷
۱۳۶۴
۱۳۶۴

شیردهی مادران شاغل، یک سر دارید و هزار سودا

مادران شاغل، معمولاً بعد از گذشت مرخصی زایمانشان به محل کار خود بازمی‌گردند.

مادران شاغل، معمولاً بعد از گذشت مرخصی زایمانشان به محل کار خود بازمی‌گردند. درست است که گاهی ممکن است بعد از اتمام مرخصی زایمان، نوزادتان خوردن برخی از غذاهای جامد را با اجازۀ پزشک اطفال شروع کرده باشد، اما شیر مادر هنوز هم به طور قطع یک غذای اصلی برای اوست. برای راحتی بیشتر شیردهی به نوزاد برای مادران شاغل، شما نیاز به یک برنامه‌ریزی از پیش تعیین‌شده دارید که لازم است از تمام جوانب آن اطلاع کافی داشته باشید. در این مطلب می‌توانید با راه‌حل‌هایی برای برطرف کردن مشکل شیردهی به نوزاد در زمان کار کردن بیرون از خانه برای مادران شاغل آشنا شوید.

برنامه‌ریزی قبلی
قبل از پایان مرخصی زایمان و بازگشت به محل کار، در روزها و ساعت‌های خاصی شروع به پمپ و دوشیدن شیر از سینه‌هایتان کنید. این کار را به اندازه‌ای انجام دهید که باعث خالی شدن سینه و گرسنه ماندن نوزادتان نشود. با این کار، همسر شما، پرستار یا هر شخصی که قرار است هنگام نبودن شما مراقب فرزندتان باشد، بتواند در طول روز و تا زمانی که شما هنگام عصر به خانه برمی‌گردید، شیر پمپ‌شده را در شیشه‌شیر بریزد و به کودکتان بدهد. بهتر است از قبل برای عادت دادن کودک به شیشه‌شیر برنامه‌ریزی کنید و به مراقبت کودکتان نیز نحوۀ درست گرفتن شیشه‌شیر را یاد بدهید.

دوشیدن شیر در محل کار
شما می‌توانید بعد از بازگشت به کار، با کارفرما یا مدیر منابع انسانی در مورد لزوم دوشیدن شیر در برخی ساعات کاری صحبت کنید. او می‌تواند با اختصاص دادن یکی از اتاق‌های شرکت برای مدت زمان مشخصی به شما، این مشکل را حل کند، یا اجازه دهد که یک بار در روز برای پمپ کردن شیر به محلی که خودتان می‌خواهید بروید. شما می‌توانید در طول ساعت‌های کاری با استفاده از یک شیردوش دستی یا برقی مناسب، شیر خود را پمپ کنید و درون ظروف نگهداری مخصوص شیر مادر یا یک بطری شیشه‌ای با یک در بسیار محکم بریزید و حتماً در یخچال محل کارتان بگذارید. استفاده از درهای سفت و بدون درز بطری، شیر را تا زمان رفتن شما به خانه تازه نگه می‌دارد. بهتر است برای بردن بطری شیر از محل کار به خانه از ظرف‌هایی پر از یخ استفاده کنید.
پمپ کردن و دوشیدن شیر در محل کار، همچنین باعث تحریک تولید شیر در بدن می‌شود. در نتیجه هنگام شیر دادن به نوزاد، باز هم مقدار زیادی شیر خواهید داشت و کودک شما از مزایای سلامت و تغذیه با شیر مادر بهره‌مند خواهد شد، حتی زمانی که خودتان در دسترس نباشید. علاوه بر این، دوشیدن شیر می‌تواند راهی برای احساس اتصال و پیوند با کودک در طول یک روز کاری باشد.

شیردهی در صبح‌ها و عصرها
اگر حجم کار شما در این زمان بیش از حد زیاد است یا محیط کار شما امکان پمپ کردن شیر را نمی‌دهد و هیچ راه‌حل سادۀ دیگری هم وجود ندارد، ممکن است تصمیم بگیرید شیردهی را تنها در صبح که به سر کار می‌آیید و عصرها که به خانه می‌روید انجام دهید و برای بقیۀ روز، از شیر دوشیده‌شدۀ خودتان در روزهای قبل استفاده کنید. بدن شما هم کم‌کم می‌تواند با این برنامه تطبیق پیدا کند. همچنین ممکن است شما به هر دلیلی نخواهید شیرتان را در محل کار پمپ کنید، در این صورت می‌توانید تا وقتی هنوز در مرخصی زایمان هستید، گاهی در طول روز شیر خشک به نوزاد بدهید، اما همچنان به شیردهی در شب‌ها و صبح‌ها ادامه دهید و به یاد داشته باشید که اگر در طول روز شیردهی نداشته باشید و شیرتان را هم پمپ نکنید، تولید شیر در بدن شما کاهش خواهد یافت.

استفاده از ساعت مرخصی شیردهی
بر اساس قوانین کاری، مادرانی که به کودکشان شیر می‌دهند، می‌توانند روزانه از یک ساعت مرخصی برای شیردهی استفاده کنند. این قانون مشمول مادرانی است که طبق تأیید پزشک یا مراکز بهداشتی، نوزاد شیرخوار خود را با شیر مادر تغذیه می‌کنند. اگر خانۀ شما به محل کارتان نزدیک است، می‌توانید از کارفرمای خود اجازه بگیرید و در تنفس‌های بین کار یا زمان نهار از این زمان استفاده کنید. اگر خانۀ شما نزدیک نیست و مهدکودک مناسبی نزدیک محل کار شما وجود دارد، می‌توانید کودکتان را آنجا ثبت‌نام کنید تا بتوانید برای شیر دادن به کودک به آنجا بروید. همچنین شما می‌توانید این مرخصی یک ‌ساعته را طی چند نوبت در طول ساعت کاری استفاده کنید، البته درصورتی‌که مجموع مرخصی استفاده‌شده در هر روز بیشتر از یک ساعت نشود. غیر از این موارد، شما می‌توانید با توافق کارفرما، یک ساعت زودتر محل کار خود را ترک کنید.
به این نکته هم توجه کنید که احتمال بیمار شدن نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند در سال اول زندگی‌شان، نصف آنهایی است که با شیر خشک تغذیه می‌شوند. پس بهتر است قبل از پایان مرخصی زایمان و برای زمان‌هایی که در خانه نیستید، برنامه‌‌ریزی درست و مناسبی داشته باشید تا کودکتان گرسنه نماند و بیمار هم نشود.
منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.