زایمان زودتر از موعد، چه تاثیری بر مادر دارد؟
والدین بهتر است صبر کنند تا فرزند به شرایط طبیعی برسد. وقتی وزن بدن نوزاد به ۵ / ۲ کیلوگرم برسد پزشک اجازه مرخصی او را میدهد.
مادر زمانی که متوجه شود دچار زایمان زود هنگام شده است مراحلی را از نظر روانی طی میکند که در زیر به آن پرداخته شده است:
۱- شوک:
به اندازهای بهتزده میشود که حتی نمیتواند به آن فکر کند. بهتر است در این مواقع یکی از بستگان یا دوستان را در کنار داشته باشد تا از او کسب اطلاع کند.
۲- انکار:
نمیخواهد بپذیرد که چنین اتفاقی افتاده است. ممکن است بگوید پزشکان اشتباه میکنند. اما وقتی نوزاد را در بخش مراقبتهای ویژه میبیند این حقیقت را قبول میکند.
۳- اندوه:
به سبب نداشتن زایمان عادی و تولد کودک نرمال اندوهگین میشود.
۴- خشم:
از خود میپرسد: چرا باید این اتفاق برای ما بیفتد؟ حتی ممکن است احساس گناه کند.
۴- پذیرفتن:
به این نتیجه میرسد که زندگی باید ادامه یابد، متوجه میشود که چیزهایی را میتواند کنترل کند و چیزهایی را نمیتواند.
نکته: مهم نیست چه اتفاقی میافتد، مهم این است که والدین با این اتفاق چگونه برخورد میکنند.
چگونه با نوزاد نارس کنار بیاییم؟
والدین بهتر است صبر کنند تا فرزند به شرایط طبیعی برسد. وقتی وزن بدن نوزاد به ۵ / ۲ کیلوگرم برسد پزشک اجازه مرخصی او را میدهد.
پدر و مادر باید توجه داشته باشند که نوزاد در این زمان هنوز قرار بوده در شکم مادر باشد. پس بایستی هوای داخل اتاق را در حد ۷۲ درجه فارنهایت (۲۲ درجه سانتیگراد) نگه دارند.
در بخش مراقبتهای ویژه برای اینکه کودکان بیش از حد تحریک نشوند روی چشمانشان را میپوشانند، پس لازم است والدین در منزل نیز، در این زمان، کودک را در معرض اسباب بازی های سیاه و سفید قرار ندهند. مغز کودک هنوز شکل نگرفته است و نباید بمباران شود.
مادر میتواند به جای شیر خود، یا در کنار شیرش، از شیر خشک هم استفاده کند. تا زمانی که وزن نوزاد به ۵ / ۲ کیلوگرم نرسیده، کمّ و کیف تغذیه او با متخصص و پزشک کودکان است. اما وقتی کودک به منزل میآید، این وظیفه به والدین انتقال مییابد. البته در این مرحله هم نکتهای که باید به آن توجه داشته شود افزایش وزن کودک است. باید درباره چگونگی تغذیه کودک خود با پزشک متخصص اطفال مشورت کرد. اما تأکید بر شیر دادن با بطری برای این است که مادر، متوجه میشود چهقدر به او شیر داده است. از آن گذشته، بعضی از نوزادان در کار شیر خوردن از مادرانشان با مشکلاتی مواجه هستند. البته توانایی مکیدن شیر بستگی به آن دارد که نوزاد چه مدتی قبل از موعد مقرر به دنیا آمده است. مکیدن در حدود هفته ۳۲ امکانپذیر میشود. شیر مادر و نزاد نارس را نیز بخوانید.
مادر میتواند اضطراب خود را وارسی کند و راهی برای خلاص شدن از آن بیابد. بسیاری از مادران نوزاد نارس ، نگران و مضطرب میشوند. ممکن است وقتی کودک آنها به خواب میرود از آن بترسند که دیگر از خواب بیدار نشود. این نگرانی و بسیاری از نگرانیهای دیگر ناشی از آن است که مادر، دوران به خصوصی را پشت سر گذاشته است. اما باید بداند که اضطراب او به نوزاد کمکی نمیکند. باید برای خلاص شدن از این نگرانی با دیگران مشورت کرد. با آنها حرف بزند و هراسش را در میان بگذارد.
ورزش کردن هم تا حدود زیاد از شدت اضطراب مادر میکاهد. مراقبه هم روش مناسبی برای تخفیف اضطراب است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼