۱۶۹۲۹۶
۱۶۰۷
۱۶۰۷

کاهش شیر مادر، علت و راه های درمان

کاهش شیر مادران که گاها به شکل ناگهانی اتفاق می‌افتد از جمله مشکلات بیشتر مادران در دوران شیردهی بحساب می‌آید.

کاهش شیر مادران که گاها به شکل ناگهانی اتفاق می‌افتد از جمله مشکلات بیشتر مادران در دوران شیردهی بحساب می‌آید. فواید بی‌نظیر تغذیه نوزاد توسط شیر مادر پرتکرارترین موضوعی است که می‌شود آن را مطرح کرد. از نظر جسمی و روحی کودک با شیر خوردن از سینه مادر در بهترین شرایط خود قرار می‌گیرد، در این بین برخی مشکلات مانند نافرم بودن نوک سینه مادر، ضعف فک نوزاد و… موجب می‌شود کودک نتواند از شیر مادر به صورت کامل و یا درکنار شیرخشک استفاده نماید. در این بخش از مجله اینترنتی بیرکلیک قصد داریم شما را با دلایل کاهش شیر مادران و راه‌‌های درمان آن آشنا نماییم. با ماهمراه باشید.

بافت سینه مادر
سینه بعضی از خانم‌ها به شکل صحیحی برای تولید شیر آماده نمی‌شوند و کانال‌های لازم شیر جهت سیر کردن نوزاد را ندارند. این کانال‌ها در دوران بارداری شکل می‌گیرند و شیردهی توسعه کانال‌ها و بافت‌ها را تحریک نموده و در فرزندهای بعدی مشکل کم بودن شیر کمتر می‌شود

مشکلات روحی و روانی
بررسی مطالعات نشان می‌دهد که افسردگی‌های بعد از زایمان، ناراحتی و عصبانیت مادر می‌تواند بر روی مقدار شیر به شدت تاثیرگذار باشد. مشکلات اقتصادی و زناشویی، مسافرت‌های کاری یا تغییر محل زندگی و یا بیماری فرزندهای دیگر احتمال دارد شرایطی را ایجاد کند که تولید شیر را کم کند.

مشکلات هورمونی
مشکلاتی مانند سندرم پلی‌کیستیک تخمدان، دیابت، تیروئید بالا یا پایین، فشار خون بالا و… هر کدام می‌تواند موجب کم شدن شیر مادر شود، زیراکه که تولید شیر به سیگنال‌های هورمونی فرستاده شده به سینه وابسته است!

بیماری مادر
تاثیر بسیاری از داروها بر کیفیت و مقدار شیر به شدت تاثیرگذار است، به همین جهت حتما باید مادر درصورت هر بیماری و استفاده ساده ترین داروها هم با پزشک متخصص مشورت کند و شرایط شیردهی خودش را شرح دهد!

عوامل تأثیر گذار عام
-استفاده از همه فراورده‌های انرژی‌زا اعم از داروها، نوشابه ها
-سیگار کشیدن
-مصرف الکل
-کافئین

راه های افزایش شیردهی
مادران توجه داشته باشند که درصورتی‌که کودکشان زردی دارد و به این خاطر خواب بیشتری دارد و تمایل کمتری هم به شیر خوردن دارد، حتما شیر خودشان را توسط دستگاه‌های شیردوش بدوشند و آن را دورریز کنند. توجه داشته باشید که میک نزدن بلندمدت نوزاد روند تولید شیر در سینه مادر را کند می‌کند. به همین جهت هرگز اجازه ندهید که شیر در سینه شما بماند!
این نکته را از یاد نبرید که جهت داشتن شیر حتما نباید اضافه وزن داشته باشید و غذاهای پرکالری استفاده نمایید، زیر نظر یک دکتر تغذیه مناسب، تنها کافیه که وعده‌های غذایی‌تان را افزایش داده و تا می‌توانید سبزیجات و میوه مصرف کنید و حتما تحرک لازم را داشته باشید، به این صورت می توانید هم شیر زیاد و هم اندامی مناسب داشته باشید!

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.