۱۸۱۵۸۰
۹۳۲
۹۳۲

افسردگی بعد از زایمان، توصیه‌هایی برای رفع مشکل

افسردگی پس از زایمان بسیار شایع است، به نحوی که از هر ۶ زنی که نوزاد به دنیا می‌آورند، یک زن دچار افسردگی پس از زایمان می‌شود.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: افسردگی پس از زایمان بسیار شایع است، به نحوی که از هر ۶ زنی که نوزاد به دنیا می‌آورند، یک زن دچار افسردگی پس از زایمان می‌شود.
علی باصری طولانی شدن احساس غمگینی مداوم و بی علاقگی به انجام اموری که فرد پیش از این به راحتی انجام می‌داده است بیش از دو هفته، به نحوی که در عملکرد روزانه فرد اختلال ایجاد کند را «افسردگی اساسی» می توان خواند و افزود: نشانه‌های دیگری نیز ممکن است در مبتلایان به افسردگی مانند کاهش سطح انرژی، کاهش یا افزایش اشتها، کاهش یا افزایش میزان خواب، احساس اضطراب و بی قراری، تحریک پذیری و زود از کوره در رفتن، کاهش توان تمرکز، کاهش قدرت تصمیم گیری، احساس بی ارزشی یا پوچی، احساس نا امیدی، احساس گناه و افکار خودکشی و آسیب به خود، دیده شود.
او ادامه داد: نشانه‌های افسردگی پس از زایمان ممکن است به شکل احساس درماندگی، گریه‌های طولانی و بی دلیل، احساس عدم دلبستگی به نوزاد، احساس ناتوانی در مراقبت و حمایت از نوزاد و حتی احساس خشم و تنفر از همه نیز ظاهر شود؛ البته این قبیل احساسات اغلب زیاد طول نمی‌کشد، اما اگر بیشتر از یک ماه ادامه پیدا کردند، فرد ممکن است دچار افسردگی پس از زایمان شده باشد.
مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه تاکید کرد: مادران افسرده فرزندداری را دشوارتر از سایر مادران می‌دانند و در ارتباط برقرار کردن و ابراز محبت به بچه مشکل دارند و حتی ممکن است نوزاد را طرد کنند.
باصری گفت: افسردگی پس از زایمان، قابل درمان است و این درمان ممکن با تجویز داروی پزشک، درمان‌های روانشناختی و یا ترکیبی از این دو روش صورت گیرد و همچنین بسیاری از دارو‌های ضد افسردگی را می‌توان در دوران شیردهی نیز با تجویز روانپزشک مصرف کرد .
مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه ضمن تاکید بر این موضوع که اگر افسردگی پس از زایمان درمان نشود، ممکن است ماه‌ها و حتی سال‌ها طول بکشد و بر سلامت فرد و رشد و تکامل فرزند تأثیر منفی بگذارد، یادآور شد: یکی از راهکار‌های موثر در کاهش عوارض افسردگی پس از زایمان، صحبت کردن مادر افسرده با مادران دیگری است که شرایط مشابه او را داشته یا دارند .
او تاکید کرد: خانواده‌ها باید هوشیار باشند که چنانچه مادر افکار خودکشی و آسیب به خود و یا آسیب به نوزاد دارد، به صورت فوری به پزشک مراجعه کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.