نزدیک بودن زایمان، زمان آن فرارسیده است؟
زایمان حساس ترین قسمت بارداریه و فرارسیدن زمان این کار موجب افزایش استرس مادران باردار میشه بخصوص مادرانی که تجربه اولشونه.
زایمان حساس ترین قسمت بارداریه و فرارسیدن زمان این کار موجب افزایش استرس مادران باردار میشه بخصوص مادرانی که تجربه اولشونه. در ذهن مادران همیشه سوالات زیادی در مورد اتفاقاتی که ممکنه در هنگام زایمان رخ بده و یا اینکه اصلا زایمان چه موقع رخ میده و چه حالی به من دست میده و چقدر طول میکشه، به وجود میاد که طبیعیه. در این مطلب قصد داریم که نشانه های فرارسیدن زمان زایمان که ممکنه برای شما رخ بده رو به شما ارائه بدیم.
پایین تر آمدن نوزاد به سمت لگن
چند هفته قبل از زایمان نوزاد شما شروع به پایین آمدن میکنه که در اولین تجربه بارداری مادران زیاد اتفاق میفته، اما در تجربه های بعدی بارداری این اتفاق خفیف تره و نزدیک به زایمان اتفاق میفته. این اتفاق در اولین تجربه بارداری چند هفته قبل از زایمان شروع میشه و نوزاد در این وضعیت قرار میگیره. سر نوزاد رو به پایین قرار میگیره و خیلی پایین میاد. همین موضوع باعث میشه که شما در راه رفتن بیشتر مشکل پیدا کنین و بیشتر از قبل دستشویی برین، چون که نوزاد الان بیشتر از قبل مثانه رو تحت فشار قرار میده. اما در مقابل شما راحت تر میتونین نفس بکشین چون که نوزاد از ریه های شما فاصله گرفته.
گرفتگی عضلات و کمردرد قبل از زایمان
با نزدیکتر شدن زمان زایمان گرفتگی عضلات و کمردرد شما بدتر میشه. با گذشت زمان در کشاله ران و ناحیه پایینی کمر این احساس رو خواهید داشت. ماهیچه ها و مفاصل شما به آرامی کش میان و جابجا میشن تا بدن شما برای به دنیا آوردن نوزاد آماده بشه.
اسهال قبل از زایمان
این اتفاق معمولا در این برهه زمانی خیلی آزار دهنده هست. قسمت های مختلف بدن شما (اینجا روده ها) مانند ماهیچه های رحم شما در حال استراحت هستن که همین موضوع باعث به وجود اومدن مسائلی مثل این میشه. این نشونه خوبیه اما شما باید سطح آب بدن خودتون رو کاملا تامین و حفظ کنین.
کم شدن وزن قبل از زایمان
در این دوره زمانی افزایش وزن زنان متوقف میشه و در بعضی از زنان وزن هم مقداری کاهش پیدا میکنه. این اتفاق عادیه و تاثیری روی نوزاد شما نداره. دلیل این امر احتمال از دست دادن مایع آمنیوتیک در این دوره زمانیه.
احساس خستگی قبل از زایمان
در این زمان شما احساس خستگی میکنین و خیلی زود خسته میشین و دوست دارین که استراحت کنین اما به خاطر داشتن شکم بزرگ خوابیدن برای شما خیلی سخته و احساس میکنین که تمام علائم سه ماهه اول بارداری شما برگشتن. علاوه بر خواب شب، سعی کنین هر وقت که تونستین مقداری چرت بزنین. البته در این بین زنانی هم هستن که با نزدیکتر شدن به زمان زایمان احساس انرژی بیشتری میکنن که البته طبیعیه و نیازی یه نگرانی نیست.
علائم زمان بسیار نزدیک به زایمان
در اینجا منظور نشانه هایی هست که چند ساعت قبل از زایمان رخ میدن:
تخلیه واژنی
در مواقع نزدیک به زایمان، رنگ و غلظت مایعاتی که از اندام زنانه بیرون میاد تغییر پیدا میکنه و مقدار مایعات هم افزایش پیدا میکنه. همچنین ممکنه که شاهد خروج ماده لزجی باشین که در واقع همانند پوسته ای، دهانه رحم رو به خوبی میبنده. این اتفاق به شکل مقدار زیادی ماده لزجه که همراه با لکه هایی از خون از اندام زنانه شما بیرون میاد. معمولا این اتفاق چند ساعت قبل از زایمان رخ میده اما گاهی اوقات هم چند روز قبل از زایمان.
انقباض های زیاد و قویتر
انقباض های رحم نزدیک به زمان زایمان معمولا قوی تر و بیشتر از دیگر دوران های بارداریه. از نشونه های خاص انقباض بدن در زمانهای نزدیک به بارداری، میشه به موارد زیر اشاره کرد:
- اگه از لحاظ فیزیکی فرد فعالی هستین، انقباض ها قوی تر میشن اما هیچ وقت شل نمیشن.
- انقباض ها حتی اگه وضعیت خودتون رو عوض کنین از بین نمیرن.
- درد ابتدا از پایین کمر شروع میشه و سپس به پایین شکم میرسه و بعد از اون به سمت پاها میره.
- شما انقباض های بیشتر و قوی تری خواهید داشت و گاهی اوقات دارای الگوی خاصی هستن.
خروج آب
این مورد آخرین نشانه زایمان شما هست و بسیاری از زنان اون رو تجربه میکنن. بعضی افراد فکر میکنن که این مورد تنها نشانه زایمانه که مسلما درست نیست. کمتر از ۱۵ درصد از زنان این مورد رو تجربه نمیکنن. اگه هنوز در مورد این مطمئن نیستین مامای شما میتونه شما رو از این مسئله باخبر کنه. فقط باید به صورت مرتب بهش مراجعه کنین.
در هنگام نزدیک شدن به زایمان چیکار باید کنیم؟
دکتر یا مامای شما باید به اندازه کافی به شما اطلاعات بدن که قبل از زایمان چیکار باید بکنین. با توجه به فاصله شما از بیمارستان باید خودتون رو سریع به بیمارستان برسونین. اما اگه از نشونه های زایمان مطمئن نیستین با پزشک یا مامای خودتون تماس بگیرین و تمام علائم و نشانه هایی که دارین رو به اطلاع اونها برسونین. توصیه های بعدی رو اونها در اختیار شما قرار میدن.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼