چگونه بر ترس از زایمان غلبه کنیم؟
تحقیقات نشان داده زنان بیش از هر زمان دیگری در مورد وضع حمل خود نگران هستند.
تحقیقات نشان داده زنان بیش از هر زمان دیگری در مورد وضع حمل خود نگران هستند. افزایش اضطراب در زنان به حدی است که بیشتر تمایل به عمل سزارین دارند.موارد ناشناخته همیشه با ترس همراه خواهند بود اما در صورت شناخت درست و انجام اقدامات صحیح میتوان ترس را کاهش داد.
اگر اولین بار است که باردار شده اید، بدون شک هیچ تصوری از زایمان ندارید و حتی ممکن است احساس کنید اعتماد به نفس لازم را برای به پایان رساندن این کار ندارید. اما راه هایی وجود دارد که می توانید بر این ترس غلبه کنید.
راه هایی برای غلبه بر ترس زایمان
ترس ها را کم کنید
تولد یک رویداد بسیار احساسی و غیرقابل کنترل است. بنابراین مهم است که درباره ترس هایتان حرف بزنید. صریح و بی پرده با پزشکتان در این باره صحبت کنید تا بتوانید خوش بینانه و با نگرش مثبت و البته با احساس درد کمتر به سمت زایمان بروید. بدون شک او می تواند شما را در مورد فرایند زایمان روشن کند و نگاه واقع بینانه ای به شما بدهد.
ترس از سزارین
بهتر است بدانید که تعداد زیادی از مادران به ویژه در ایران ممکن است زایمان سزارین انجام دهند و حتی آن را ترجیح دهند. بهتر است حتی اگر برای زایمان طبیعی برنامه ریزی کرده اید خودتان را برای زایمان سزارین هم آماده کنید. در این باره با پزشک مشورت کنید و تمام سؤال های لازم را از او بپرسید.
ترسی که از دیگران منتقل می شود
گاهی ترس از زایمان ممکن است نتیجه تجربه ناخوشایند مادران باشد. وقتی مادری از تجربه و نگرش خود در مورد زایمان می گوید شما هم ممکن است تحت تاثیر قرا بگیرید. این مهم است که بدانید هیچ ارتباطی بین تجربه مادرتان و شما در مورد زایمان وجود ندارد. اگر تولد فرزند برای مادرتان دشوار بوده به این معنا نیست که برای شما هم دشوار خواهد بود. ترس از زایمان و دوران بارد اری در 2 درصد زنان به این دلیل است که اولین بار است صاحب فرزند می شوند. در 13درصد از زنان ترس به دلیل تاخیر در بارداری و زایمان است.
ترس از زایمان زودرس
دلیل حساس بودن بسیاری از مادران افزایش آمار زایمان های زودرس است. باید بدانید که 70 درصد نوزادان زودرس بین هفته های 34 تا 38 بارداری به دنیا می آیند و این مدت بارداری آن قدر کم نیست که جنین دچار نقص جدی شود. چکاپ های منظم، استفاده از غذاهای سالم و مکمل ها می تواند از زایمان زودرس جلوگیری کند.
ترس از بروز مشکل در زایمان
بیشتر زنان باردار از این می ترسند که هنگام زایمان نتوانند به اندازه کافی تلاش کنند و اگر جنین نچرخد و اگر مشکلی در لگن داشته باشند نتوانند زایمان طبیعی انجام دهند. خیلی از خانم ها به انجام سزارین تمایل دارند، چون فکر می کنند زایمان طبیعی خطرناک است. متخصص زنان حین زایمان وضعیت جنین را لحظه به لحظه کاملا بررسی می کند و در صورتی که کوچک ترین مشکلی مشاهده کند، برای نجات جان مادر و جنین عمل سزارین را پیشنهاد می دهد. دلیل سختی زایمان طبیعی، ورزش نکردن کافی خانم ها و ضعیف بودن عضلاتشان است. این ترس به خصوص برای کسانی که تا به حال زایمان نداشته اند، طبیعی است اما در خانم هایی که برای دومین بار زایمان می کنند، این ترس فقط زمانی به وجود می آید که زایمان اول شان زایمان سختی بوده باشد. باید به متخصص زنان اطمینان کافی داشت.
یوگا کنید
اگر ترس از زایمان در شما خیلی حاد نیست، ورزش های تنفسی و یوگا را حتما انجام دهید. یوگا ترس را در شما کم می کند و کنترل ذهن را بالا می برد. یوگا نه تنها برای مقابله از ترس مفید است بلکه در هر زمینه ای از نظر فکری کنترل ذهن را بالا می برد. اما اگر مشکل شما حاد باشد و تمام مدت به این فکر کنید که مشکلی برای شما یا جنینتان پیش می آید باید حتما به روان شناس و مشاور مراجعه کنید تا زودتر ریشه این ترس شناخته شده و برطرف شود، چون بدون شک ترس و اضطراب دائمی شما بر جنینتان هم اثر میگذارد و حتی ممکن است آن را به ارث ببرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼