زایمان به روش بریج، نکاتی که باید بدانید
وقتی جنین در وضعیت نامناسبی در شکم قرار داشته باشد و تولد او به صورت طبیعی و واژینال امکان پذیر نباشد، اصطلاح بریچ بودن را به کار می برند.
در مورد زایمان بریچ (Breech birth) چه می دانی؟ وقتی جنین در وضعیت نامناسبی در شکم قرار داشته باشد و تولد او به صورت طبیعی و واژینال امکان پذیر نباشد، اصطلاح بریچ بودن را به کار می برند و باید زایمان سزارین انجام شود. یک زایمان سزارین برنامه ریزی شده برای جنین بریچ دقیقاً مشابه سزارین های دیگر است؛ به جز اینکه پاها یا قسمت انتهایی بدن نوزاد هنگام به دنیا آمدن، پیش از سرش بیرون می آید.
آیا ممکن است با وجود بریچ بودن جنین زایمان طبیعی انجام شود؟
اگر دوست داری زایمان طبیعی انجام دهی، پزشک با توجه به شرایط زیر می تواند امکان وقوع زایمان طبیعی را بررسی کند:
پیش از این زایمان طبیعی انجام داده باشی؛
یک پزشک با تجربه در زمینه زایمان بریچ هنگام زایمان حضور داشته باشد؛
امکانات لازم برای زایمان سزارین در دسترس و آماده باشد؛
مسائل دیگری برای تو یا جنین رخ نداده باشد که زایمان طبیعی را دچار اختلال کند یا خطرناک باشد.
پزشک باید در مورد خطرات احتمالی زایمان طبیعی و مزایای زایمان سزارین در شرایط بریچ بودن جنین برای تو توضیح دهد. البته که در این مورد تو حتماً باید به توصیه پزشک متخصص در مورد نوع زایمان توجه کنی.
آیا ممکن است در شرایط بریچ بودن جنین زایمان زودرس اتفاق بیفتد؟
اگر جنین تو بریچ باشد و زایمان زودرس اتفاق بیفتد، پزشک این موضوع را بررسی می کند که زایمان طبیعی برای تو بهتر است یا زایمان سزارین. بسیاری از پزشکان معتقدند برای جنین بریچ، زایمان سزارین کم خطرتر است. اما اگر احتمال چرخش جنین حین زایمان وجود داشته باشد و مشکل دیگری برای تولد نوزاد به طور طبیعی وجود نداشته باشد، زایمان طبیعی انجام می شود. اگر پزشک زایمان تو در مورد بریچ بودن جنین و نحوه زایمان بریچ اطلاعات کافی یا تجربه زیادی نداشته باشد، با دیگر همکاران خود مشورت می کند تا برای سلامت تو و نوزاد بهترین تصمیم را بگیرد. اگر احساس می کنی پزشک تو در این مورد چندان با تجربه نیست و نگران هستی، می توانی پزشک متخصص دیگری پیدا کنی و با او در مورد نوع زایمان و شرایط جنین صحبت کنی.
اگر جنین من بریچ است، دیگر باید چه اطلاعاتی داشته باشم؟
دو نکته مهم وجود دارد که تو باید در مورد آن ها بدانی:
۱- اگر پیش از چرخش جنین کیسه آب تو پاره شود؛ این احتمال وجود دارد که بند ناف از مجرای واژینال بیرون بیاید. این مشکل در ۱% از بارداری های بریچ اتفاق می افتد؛ اما تو باید نسبت به آن آگاه باشی. اگر کیسه آب پاره شد و بند ناف را دیدی یا حس کردی، با پزشک تماس بگیر یا با آمبولانس به بیمارستان برو. تا زمانی که آمبولانس برسد، سعی کن در وضعیت سر و ته قرار بگیری تا به جنین اکسیژن برسد. به هیچ عنوان بند ناف را لمس نکن یا آن را به عقب هل نده. بعد از رسیدن آمبولانس بهتر است به سمت چپ بدن دراز بکشی. پرستار یا پزشک آمبولانس با دو انگشت به انتهای بدن جنین فشار می آورند تا از فشار آوردن وزن او به بند ناف جلوگیری کنند. در این شرایط با رسیدن به بیمارستان، برای زایمان سزارین آماده خواهی شد.
۲- همه نوزادانی که تا هفته ۳۶ بارداری در وضعیت بریچ هستند باید با اسکن اولتراساوند تحت نظارت قرار بگیرند. این موضوع برای بارداری های دو یا چند قلو ضرورت بیشتری دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼