شیردهی مادر به نوزاد، آمادگیش را دارید؟
بررسیهای انجام شده زنانی را مورد مطالعه قرار داد که شیردهی به نوزاد را در اولین روزها رها کردند، اما بیشتر آنها دوباره ترجیح دادن شیردهی را مجدداً شروع نمایند.
جهت آمادگی برای شیردهی به نوزاد راه های وجود دارد. روزها و هفتههای اول بعد از تولد نوزاد با افرادی که به شما نزدیک هستند گفت گو کنید تا اینکه آنها کاملاً از تصمیمتان را برای شیر دادن به نوزاد مطلع شوند و از آمادگی آنها برای حمایت از خودتان مطمئن شوید. کار دیگری که میتوانید انجام دهید این است که مطمئن شوید از چه کسانی یا چه مکانهایی میتوانید جهت آموختن شیوههای شیر دادن به نوزاد کمک بگیرید.
بررسیهای انجام شده زنانی را مورد مطالعه قرار داد که شیردهی به نوزاد را در اولین روزها رها کردند، اما بیشتر آنها دوباره ترجیح دادن شیردهی را مجدداً شروع نمایند. زنان شیر دادن به نوزاد را قطع کردند چرا که درست در زمانی که به یک متخصص برای کمک گرفتن نیاز داشتن از وجودش بی بهره بودند.
حمایت های خانواده
بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که دو شخص به احتمال قوی نظراتشان شما را تحت تاثیر قرار میدهد. این دو شخص همسر و مادر شما هستند. البته اگر برای مادرتان مقدور باشد که در روزهای اول بعد از تولد برای شما وقت بگذارد و در کنارتان باشد.
احتمالا همسر و مادر افرادی هستند که مادران شیرده در زمان کودکی فرزندانشان بیشتر وقتشان را با آنها می گذرانند همسر و مادرتان به خاطر شما در اولین روزهای بعد از تولد نوزاد در کنار شما خواهند بود. روزهایی که همه چیز به هم ریخته، جدید و البته کمی عجیب به نظر میرسد.
در صورتی که همسر و مادرتان دلیل شیر دادن به نوزاد را بفهمند، خودشان در وقت نیاز به شما خواهند کرد. اما اگر آنها از نیت شما آگاه نباشند ممکن است نظرات بیفایدهای بدهند که نیت شما را در شیردهی به نوزاد متزلزل کند. به خصوص ممکن است همسر و مادر را به شما پیشنهاد کنند که به نوزاد شیرخشک بدهید. توجیه آنها هم این است که کمی به خودتان استراحت بدهید یا اینکه یک بار شیر دادن به نوزاد ضرر به او نمیرساند.
در صورتی که راه های بهتری وجود دارد که آنها به شما کمک کنند تا بتوانید استراحت کنید به عنوان مثال زمانی که شما خوابیدهاید آنها نوزاد را در کالسکه بگذارند خانه ببرند. در روزهای اول بعد از تولد تنها با یک بار استفاده از شیرخشک نوزاد را آشفته و پریشان خاطر کند، چرا که سر پستانک نسبت به نوک پستان خیلی متفاوت است همچنین شیر خشک دادن به نوزاد فرآیند عرضه و تقاضا را متوقف میکند و موجب کاهش تولید شیر در بدن شما میشود.
گروه های زنان شیرده
تشکیلات گوناگونی هستند که زنان شیرده را مورد حمایت خود قرار میدهند. این تشکیلات خصوصاً حامی زنانی است که خودشان مایلند به نوزاد شیر بدهند و با زنان شیردهی که در زمانهای گذشته بودند ارتباط کمی دارند. چنانچه احساس میکنید آشنایی و ملاقات بامادران شیرده برای شما هم موثر و مفید است به این گروهها بپیوندید و قبل از اینکه وضع حمل کنید در چندین جلسه شرکت کنید. وقتی که آشنایی با گروهی از مادران، یک راه نجات اصلی برای شماست بعد از تولد نوزاد هم امکان حضور شما در این جلسات خواهد بود.
زمانی برای گفتگو با همسر
از احساستان در مورد شیردهی به نوزاد و همینطور فهمیدن احساس او در این مورد گفت گو کنید. این صحبت و گفتگو کردن بسیار مهم است سعی کنید زمانی را برای گفتگو صحبت کردن با او اختصاص دهید. امکان دارد همسر شما به این که چه احساسی در مورد شیر دادن شما به نوزاد دارد فکر نکرده باشد اما برای بسیاری از مردان احساسات و پیام های پیچیده ای برای فکر کردن وجود دارد. ممکن است همسر شما تاکنون با سینه های شما فقط در رابطه جنسی ارتباط داده باشد اما از امروز سینه ها نقش جدیدی را ایفا می کنند.
- امتیازات شیردهی برای شما و نوزاد (به همسرتان پیشنهاد کنید که این مطلب را در سایت مامی شو مطالعه کنند).
- راه هایی که همسر شما میتواند به شما کمک کند این کمک اراده و انگیزه شما را برای شیر دادن به نوزاد هم به لحاظ عملی و هم به لحاظ احساسی تقویت می کند.
- این حق شماست که بدانید زمانی که در حال شیردهی هستید همه شما خواهد بود و به شما کمک میکند.
- در مورد چگونگی نزدیک شدن به نوزاد گفتگو کنید. برای توضیح دهید که چرا شیر خشک در هفته های اول بعد از تولد نوزاد موردی نیست شیر خشک میتواند نوزادسینه پرورده را آشفته کند و فرآیند عرضه و تقاضا را به تاخیر میاندازد.
- یکی از نیازهای شما این است که با همسرتان صحبت کنید و نظر و احساسی را در مورد شیر دادن به نوزاد در اماکن عمومی و در پیش چشم دیگران جویا شوید.
با مادرتان صحبت کنید و از تجربیات استفاده کنید
مادر دومین فردی است که نظرات و افکار است خیلی ارزشمند و مهمی باشد به خصوص مادر در کنار شما و نظراتش در روزهای اول بعد از تولد نوزاد بسیار مفید می باشد مادر به سوالات شما در زمینه شیردهی پاسخ خواهد داد که خورده است. اگر چنانچه او دوره شیردهی و بستن و آسانی را پشت سر گذاشته و با تمام لذت آن را انجام داده بیشتر تکیه گاه بهانه خوبی برای شما خواهد بود. او میداند که یک روش خاص در شیردهی به نوزاد در مورد خودش کاربر داشته و این اطمینان را به شما هم خواهم داد که برای شما هم روش سودمند خواهد بود.
سوتین شیردهی
در صورت استفاده از سوتین شیردهی به صورت حرفه ای آن را پرو کنید و ببینید که آیا به راحتی میتوانید آن را باز کنید و از این بابت که آیا حفاظ خوبی برای این طرف و آن طرف کمر هست یا نه هم مطمئن شوید.
چند وسیله برای شیردهی آسانتر به نوزاد وجود دارد که شما میتوانید آنها را خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهید:
- سوتین بارداری حداقل سه عدد: وقتی در ماه هفت یا هشت بارداری هستید سوتینها را درست کرده و بعد آن را به خرید سوتین با سایز بزرگ تر بخرید زیر سینه های شما بزرگتر شده است.
- پد سینه: اگر چنانچه چند قطره از شیر مادر بیرون بیاید پد سینه باعث عدم چسبیدن لباس بر روی سینه میشود. پد سینه در بازار با دو نوع متفاوت قابل شستشو و یکبار مصرف موجود است.
- شیردوش: اگر چنانچه قصد دارید زمانی را دور از نوزاد باشید یا اگر نوک پستان های معکوس دارید از شیردوش استفاده کنید.
- یک نوع خاص بالش v یا o شکل: این نوع بالش از کمر شما در حین شیردهی از نوزاد محافظت می کند.
- یک چهارپایه یا زیر پایه کوتاه: این چهارپایه موجب میشود که شما راحت تر بتوانید نوزادتان را شیر بدهید و به شما کمک میکند تا در روزهای اول نوزاد را به طور صحیح روی سینه قرار دهید.
کلاسهای آمادگی شیردهی پیش از زایمان
حضور در این کلاسها روش مناسب جهت آمادگی برای شیردهی خواهد بود. امکان دارد کلاسهای آمادگی شیردهی پیش از زایمان به عنوان بخشی از کلاسهای آمادگی زنان باردار پیش از تولد برگزار شوند یا به صورت جلسه منعقد گردند. ممکن است این قبیل کلاسها در بخش زایمان محلی در مطب دکتر یا توسط سازمان های کارشناسی از قبیل خانههای بهداشت برگزار شوند. کلاسهای آمادگی شیردهی موارد زیر را در بر می گیرد:
- فیزیولوژی شیر دادن به نوزاد
- اهمیت صحیح قرار گرفتن نوزاد روی سینه
- گفتگوهایی در مورد خواسته ها، آرزوها و بیم و امید ها پیرامون شیردهی به نوزاد
- چگونگی دوشیدن شیر سینه و نگهداری از آن
- نقش پدران
- ممکن است فرصتی برای شما ایجاد شود تا بتوانید با مادر گفت گو کنید که او هم درحال شیردادن به نوزادی است اما چندین ماه از شما جلوتر است و هم اکنون در حال شیر دادن به نوزاد می باشد.
سیستم حمایت حرفه ای
در روزهای اول بعد از تولد نوزاد و همزمان با شروع دوره شیردهی شما تحت حمایت و مراقبت امام شهرستان قرار میگیرید به خصوص زمانی که هنوز در بیمارستان بستری هستید از توصیه کارشناسی خبره در این زمینه استفاده کنید. زنان بعد از زایمان در روزهای اول شیردهی نیاز به حمایتها و کمکهای زیادی دارند. بنابراین دیدار و ملاقات با یک متخصص قبل از تولد نوزاد مهم است. این زنان شامل گروه های زیر می شوند:
- زنانی که دوقلو یا بیشتر از آن را باردار هستند.
- زنانی که نوک پستانهای معکوس دارند.
- زنانی که ریسک بالایی برای عمل سزارین دارند.
- زنانی که با خطر به دنیا آوردن نوزاد نارس هستند.
- زنانی که پیش از این قبلا با مشکلاتی در مورد شیردهی به نوزاد مواجه بودند.
نوک پستانهای معکوس
نوک پستان های معکوس موردی عادی محسوب نمیشود نوک پستانهایی که بیرون نیامده است، معمولا بیشتر در نتیجه تغییرات هورمونی دوران بارداری برجسته می شوند. اما برخی از زنان یکی یا هر دو نوک پستان های معکوس یا صاف می باشد. با گذاشتن انگشت شست و اشاره در نزدیکی نوک پستان و فشار دادن آن نوک پستان را چک کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼