۲۰۸۶۴۰
۹۴۵
۹۴۵

اولین پریود در شیردهی، نکات دانستنی

خونریزی که بلافاصله پس از زایمان دیده می‌شود مشابه پریودی است.

پریودی با باروری، بارداری و حتی شیردهی ارتباط دارد. پریود نشدن اولین نشانه حاملگی است و در زمان حاملگی، ترشح هورمون‌ها در بدن باعث می‌شود که پریودی اتفاق نیفتد. اگر شما تصمیم بگیرید که به کودک خود شیردهید ممکن است پریودی شما هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی بیشتر به تأخیر بیفتد. خوب! چه موقع باید انتظار داشت که پریودی به شرایط قبلی بازگردد و پریودی و قاعدگی چگونه بر نوزاد و شیردهی او تأثیر می‌گذارد؟ ممکن است شما در زمانی که منتظر تولد فرزند خود هستید سؤالات زیادی از این دست داشته باشید. در این مقاله اطلاعاتی که لازم است شما در مورد شیردهی و پریودی داشته باشید ارائه می‌شود.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورت مشاهده علائم زیر در زمان پریودی در شیردهی به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
خونی به رنگ قرمز روشن از بدن خارج شده و بیش از یک هفته خونریزی ادامه داشته باشد.
گاهی اوقات، ممکن است شما لخته‌های بزرگ خونی را ببینید که خارج می‌شوند. این کاملاً طبیعی و عادی است که در چند روز اول لخته‌های خون را ببینید اما اگر این لخته‌های خون خیلی بزرگ بود یا اگر خونریزی به این شکل چندین مرتبه ادامه یافت باید با پزشک در مورد آن صحبت کنید.
اگر رنگ خون تغییر یافت و از رنگ قرمز روشن به رنگ‌های دیگر و رنگ روشن‌تر تبدیل شد و دوباره به طور ناگهانی رنگ خون به رنگ قرمز روشن تغییر یافت
بوی تند و زیاد خون خارج شده طبیعی است اما اگر این بو بسیار بد یا متعفن بود باید بلافاصله با پزشک صحبت کنید
اگر در رحم یا اطراف آن درد یا حساسیتی را احساس کردید باید آن را به پزشک گزارش دهید.

خونریزی پس از زایمان
خونریزی که بلافاصله پس از زایمان دیده می‌شود مشابه پریودی است اما واقعاً مربوط به قاعدگی نیست. به این خونریزی نفاس گفته می‌شود و ترکیبی از خون، مخاط و بافت‌های پوشش رحم است. نفاس ابتدا به رنگ قرمز روشن همراه با خونریزی شدید و حاوی لخته‌های خون است. پس از چند روز شدت آن کاهش یافته و به رنگ صورتی یا قرمز روشن‌تر تبدیل می‌شود. با گذشت چند روز، رنگ آن به تدریج قهوه‌ای و در نهایت زرد یا سفید می‌شود. نفاس و لکه‌های خونی ممکن است تا ۶ هفته ادامه یابد.

اولین پریودی پس از زایمان
اولین پریودی پس از زایماناحتمالاً اولین پریودی پس از زایمان حدود شش هفته پس از وضع حمل اتفاق می‌افتد. اگر شما به نوزاد شیر ندهید پس از سه ماه دوباره پریودی شما آغاز می‌شود. به هر حال، افراد با هم تفاوت دارند بنابراین این زمان ممکن است برای هر خانمی متفاوت باشد. شیردهی باعث تأخیر بیشتر در پریودی می‌شود. به هر حال، حتی اگر شما به نوزاد هم شیر می‌دهید ممکن است بلافاصله پریود شوید. در موارد زیر پریودی زودتر اتفاق می‌افتد:
به نوزاد شیر ندهید
به نوزاد خود شیر بدهید اما نه به طور کامل (هر دو تا ۳ ساعت)
از شیر خشک در برخی وعده‌ها استفاده کنید
کودک در هنگام شب بخوابد
زمانی که شروع می‌کنید به کودک خود غذای جامد بدهید
زمانی که می‌خواهید نوزاد خود را از شیر بگیرید.

آیا در هنگام پریودی می‌توان به نوزاد شیر داد؟
با بازگشت پریودی لازم نیست کودک خود از شیر بگیرید. شیر دادن به نوزاد در زمان پریودی کاملاً بی‌خطر است و هیچ خطری برای شما یا نوزاد شما نخواهد داشت. شیر شما در این حالت نیز برای کودک سالم و مغذی است. به هر حال، تغییرات هورمونی در زمان پریودی بر شیر شما تأثیر داشته و ممکن است چند روز الگوی شیردهی شما تغییر یابد.

آیا پریودی بر شیردهی تأثیر دارد؟
آیا پریودی بر شیردهی تأثیر داردزمانی که پریودی شما دوباره شروع می‌شود ممکن است تغییراتی در شیردهی ایجاد شود و حتی اگر برخی تغییرات وجود داشته باشد، نوزاد شما متوجه آن نمی‌شود و همانند قبل به شیر خوردن ادامه خواهد داد. به هر حال، ممکن است در زمانی پریودی دوباره پس از زایمان موارد زیر اتفاق بیفتد:
حساس شدن نوک سینه
کم شدن میزان شیر
تغییر در طعم و مزه شیر
تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیب شیر مادر در دوران تخمک‌گذاری (میانه سیکل) تغییر می‌کند. میزان سدیم و کلرید موجود در شیر افزایش می‌یابد در حالی که لاکتوز (قند شیر) و پتاسیم آن کاهش می‌یابد؛ بنابراین، شیر مادر شورتر شده و شیرینی آن در این مدت کاهش می‌یابد. همچنین در دوران تخمک‌گذاری و درست قبل از شروع پریودی، میزان استروژن و پروژسترون بدن تغییر می‌یابد که بر سینه‌ها و شیر تأثیر می‌گذارد. زمانی که میزان استروژن و پروژسترون در بدن افزایش می‌یابد، سینه‌ها پر به نظر رسیده و حساس می‌شوند. افزایش میزان استروژن در میزان تولید شیر نیز اختلال ایجاد می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که پس از تخمک‌گذاری میزان کلسیم خون نیز کاهش می‌یابد. با کاهش سطح کلسیم در خون، نوک سینه‌ها دردناک شده و شیر نیز کمتر تولید می‌شود.

کمک به کاهش حساس شدن نوک سینه‌ها
درد نوک سینه در زمان پریود شدن غیرعادی نیست؛ بنابراین، ممکن است از چند روز قبل از شروع پریودی شما در هنگام شیر دادن به نوزاد خود احساس درد داشته باشید. در اینجا به برخی اقدامات که به شما در مقابله با حساس شدن نوک سینه‌ها کمک می‌کنند اشاره می‌کنیم:
در صورت امکان، سعی کنید درد مانع شیردهی شما نشود.
ادامه شیر خوردن نوزاد باعث می‌شود که تولید شیر قطع نشود و از بروز مشکلات دیگر برای سینه شما نظیر جذب سینه، تاول زدن نوک سینه، بسته شدن مجاری شیر و ورم پستان جلوگیری می‌کند.
از کرم‌های بی‌حس کننده برای کاهش درد استفاده نکنید. این محصولات ممکن است دهان نوزاد را بی‌حس کرده و در کاهش شیر مادر اخلال ایجاد کنند.
در مورد استفاده از مسکن‌های بدون نیاز به نسخه پزشک با پزشک خود مشورت کنید.
اگر شما درد زیادی دارید و نمی‌توانید به نوزاد خود شیر بدهید می‌توانید شیر را بدوشید. دوشیدن شیر باعث می‌شود که شیر شما تا پایان دوران حساس بودن نوک سینه تمام نشود. همچنین از این طریق می‌توانید از شیر خود به فرزندتان بدهید.

کاهش میزان شیر مادر در دوران پریودی
کاهش میزان شیر مادر در دوران پریودیکاهش شیر مادر که به پریودی مربوط می‌شود معمولاً موقتی است. ممکن است از چند روز قبل از شروع پریودی شیر شما کاهش یابد. پس از پریودی و با متعادل شدن سطح هورمون‌های بدن، شیر شما دوباره افزایش می‌یابد. برای مقابله با کاهش شیر در دروان پریودی می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
سعی کنید به طور طبیعی شیر خود را افزایش دهید
از چای گیاهی شیردهی یا داروهای دیگر افزایش‌دهنده شیر مادر استفاده کنید.
از یک رژیم متعادل غذایی پیروی کرده و غذاهای سرشار از آهن (گوشت قرمز و سبزیجات) و غذاهای افزایش‌دهنده شیر (بلغور جو دو سر، بادام، رازیانه) مصرف کنید.
مقدار زیادی مایعات بنوشید
سعی کنید ترکیبی از مکمل‌های منیزیم و کلسیم مانند ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم و ۵۰۰ میلی‌گرم منیزیم قبل و حین دوران پریودی مصرف کنید.

پریودی و نوزاد شما
پریود شدن دوباره شما هیچ تأثیری بر فرزند و میزان شیر شما ندارد. برخی نوزادان به شیر خوردن ادامه می‌دهند و هیچ مشکلی ندارند؛ به عبارت دیگر برخی نوزادان ممکن است طعم شیر را در این دوران دوست نداشته باشند یا ممکن است میزان شیر شما در دوران پریودی کاهش یابد. نوزاد ممکن است واکنش‌های زیر را نشان دهد:
بهانه‌گیری کرده و گریه کند
بیشتر بمکد زیرا میزان شیر کم شده است
به دلیل کاهش مقدار شیر و تغییر در طعم آن، شیر کمتری بخورد.
این تغییرات در رفتار نوزاد فقط به مدت چند روز دیده می‌شود. سپس نوزاد باید به حالت قبل بازگشته و مانند گذشته به شیر خوردن خود ادامه دهد. اگر پس از گذشت چند روز این اتفاق نیفتاد باید به پزشک خود مراجعه کنید.

نوارهای بهداشتی برای پریودی در دوران شیردهی
زمانی که پریود هستید و به کودک خود شیر می‌دهید ممکن است تمایل داشته باشید که راحت‌تر این موضوع را مدیریت کرده و زمان کمتری صرف آن کنید. در حالی که به طور معمول شما می‌توانید در دوره پریودی خود از نوارهای بهداشتی استفاده کنید باید به یاد داشته باشید که می‌توانید به جای آنها از پدهای بهداشتی نیز استفاده کنید.
استفاده از تامپون­ها مانع جریان یافتن خون می‌شود و ممکن است باعث افزایش رشد باکتری‌ها شود.
اگر شما به تازگی عمل جراحی انجام داده‌اید و بهبود یافته‌اید یا هنوز دچار زخم‌های زایمان هستید، بدن شما مستعد ابتلا به عفونت‌های مختلف بوده و سیستم ایمنی بدن شما پس از زایمان هنوز ضعیف است.
باکتری‌هایی که ممکن است شروع به رشد کنند که احتمال ابتلا به عفونت و بیماری‌های دیگر را افزایش می‌دهد.
به جای استفاده از تامپون، توصیه می‌شود که از پدهای بهداشتی استفاده کنید. حتماً باید پد خود را هر چهار ساعت یک مرتبه تعویض کنید و در صورتی که خونریزی شما شدید است این کار را زودتر انجام دهید. در ماه‌های اول پریودی و زمانی که هنوز به نوزاد خود شیر می‌دهید، احتمال تکثیر باکتری‌ها بسیار زیاد است. همچنین زمانی که خونریزی‌های متفاوت واژینال دارید که به آن نفاس گفته می‌شود باید بیشتر مراقب باشید.
اگر احساس می‌کنید با استفاده از پدهای بهداشتی راحت نیستید، می‌توانید از پد مادرانه ضخیم‌تر استفاده کنید. پدهای مادرانه ضخیم‌تر بوده و در مقایسه با پدهای بهداشتی معمولی، لایه‌های بیشتری دارند که باعث می‌شوند شما برای مدت زمان بیشتری احساس راحتی و خشکی داشته باشید.
پزشک یا ماما می‌تواند به شما بگوید که چه چیزی برای شما مناسب‌تر است. بسیاری از بیمارستان‌ها نیز به مادران در مورد استفاده از پدهای بهداشتی در اولین دوره‌های پریودی و در زمان شیردهی به شما مشاوره می‌دهند.

پریود نشدن در دوران شیردهی
شیردهی می‌تواند پریودی را ماه‌ها، سال‌ها یا حتی بیشتر به تأخیر بیندازد. این موضوع به بدن شما و تناوب و مدت زمانی که تمایل دارید به فرزندتان شیر بدهید بستگی دارد. در موارد زیر ممکن است تأخیر در پریودی شما افزایش یابد:
تغذیه با شیر مادر به طور انحصاری
شیر دادن هم در روز و هم در شب
بغل کردن بچه با استفاده از آغوش و همچنین خوابیدن کنار نوزاد
اجتناب از دادن شیشه شیر یا پستانک به نوزاد
عدم استفاده از شیر خشک یا آب
به تعویق انداختن تغذیه کودک با غذاهای جامد تا زمانی که کودک شما ۴ تا ۶ ماهه شود.
زمان‌هایی که شما کمتر به فرزند خود شیر می‌دهید مانند زمان‌هایی که او در هنگام شب خوابیده یا زمانی که می‌خواهید او را از شیر بگیرید، احتمالاً پریودی شما آغاز می‌شود. با این حال، برخی از زنان تا ماه‌ها پس از پایان شیردهی پریود نمی‌شوند. زمانی که در نهایت شما پریود شدید، شیردهی باعث توقف دوباره آن نمی‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.