مادر بعد از زایمان، چگونه بهبود میابد؟
مهم نیست چگونه زایمان کرده باشید حدودا شش هفته اول پس از زایمان یک دوره «بهبودی» محسوب می شود.
بالاخره بعد از ۴۰ هفته یا بیشتر پشت سر گذاشتن دوران بارداری و ساعات طولانی عمل زایمان، شما به طور رسمی مادر شدید. اکنون باید دوران نقاهت پس از زایمان را بگذرانید در حالی که نوزادی در خانه دارید که نیاز به مراقبت دارد. در ادامه پیرامون این موضوعات مطالعه خواهید کرد: بهبودی پس از زایمان چه قدر طول می کشد؟، خونریزی واژن پس از زایمان، برای بهبودی پس از زایمان چه باید کرد؟.
بهبودی پس از زایمان چه قدر طول می کشد؟
مهم نیست چگونه زایمان کرده باشید حدودا شش هفته اول پس از زایمان یک دوره «بهبودی» محسوب می شود. حتی اگر رویایی ترین دوران بارداری را پشت سر گذاشته اید و راحت ترین زایمان را در تاریخ ثبت کرده باشید باز هم بدن شما نیاز به استراحت و تجدید نیروی خود دارد. فراموش نکنید که دوران بهبودی برای هر کسی متفاوت است. اکثر علائم پس از زایمان در عرض یک هفته تسکین می یابد در حالی که برخی دیگر (مانند درد نوک پستان، سر درد و گاهی اوقات درد در ناحیه شکم) ممکن است برای هفته ها ادامه یابد.
اگر زایمان شما طبیعی بوده باشد و دچار پارگی در ناحیه پرینه نشده باشید ممکن است پس از سه هفته کاملا بهبود یابید. اگر شما سزارین شده اید احتمالا سه تا چهار روز اول پس از زایمان را در بیمارستان سپری کنید. چهار تا شش هفته طول خواهد کشید تا به حالت اول باز گردید و این مدت بسته به فشاری که به شما وارد شده ممکن است طولانی تر شود.
خونریزی واژن پس از زایمان
بعد از زایمان شما دچار خونریزی می شوید که ممکن است تا شش هفته ادامه یابد. خونریزی پس از زایمان مانند یک دوره پریود سنگین است که متشکل از خون باقی مانده در رحم، بافت های رحم و مخاط شما می باشد. خونریزی برای سه تا ده روز اول شدید است و به مرور کم می شود. رنگ آن از قرمز تا صورتی به قهوه ای تا زرد مایل به سفید در می آید.
دکتر را خبر کنید
اگر لخته های بزرگ مشاهده می کنید یا در هر ساعت بیش از یک پد خونریزی می کنید حتما با پزشک خود تماس بگیرید.
برای بهبودی پس از زایمان چه باید کرد؟
نکات زیر می تواند به شما در تسریع سرعت بهبودی کمک کند:
- به واژن و ناحیه پرینه خود کمک کنید تا زودتر بهبود یابد. در 24 ساعت اول پس از زایمان هر دو ساعت یک بار کمپرس یخ انجام دهید. قبل و بعد از ادرار واژن خود را با آب گرم بشویید تا از کشیده شدن پوست جلوگیری کنید. چند بار در روز به مدت 20 دقیقه در آب گرم بنشینید تا درد کاهش یابد.
- از بخیه های زایمان سزارین محافظت کنید. بخیه ها را هر روز با آب و صابون تمیز کنید و با یک حوله تمیز خشک کنید سپس پماد آنتی بیوتیک بزنید. در مورد این که زخم را بپوشانید و یا در معرض هوای آزاد قرار دهید با پزشک خود مشورت کنید. از بلند کردن هر چیزی سنگین تر از فرزندتان خودداری کنید. از ورزش شدید بپرهیزید. اگر درد شما شدید است می توانید از استامینوفن استفاده کنید. یک دوش آب گرم یا یک کیسه آب گرم شاید بتواند درد شما را کاهش دهد.
- اولین مدفوع شما پس از زایمان ممکن است کمی زمان ببرد. سعی کنید غذاهای سرشار از فیبر (غلات کامل، میوه و سبزیجات) مصرف نمایید، پیاده روی کنید و به مقدار فراوان آب بنوشید.
- ورزش کگل را انجام دهید. یکی از بهترین راه ها برای تنگ شدن مجدد واژن و افزایش لذت در رابطه جنسی و برطرف کردن بی اختیاری ادرار پس از زایمان انجام ورزش کگل است. هر روز سه ست ۲۰ تایی ورزش کگل را انجام دهید.
- با سینه های خود مهربان باشید یک سوتین راحت بپوشید و علاوه بر کمپرس گرم سینه های خود را به آرامی ماساژ دهید. اگر خودتان به نوزاد شیر می دهید پس از هر بار شیردهی اجازه دهید سینه های شما در معرض هوا قرار بگیرد و خشک شود. می توانید با استفاده از کرم لانولین از ترک خوردن نوک سینه های تان پیشگیری کنید.
- قرار ملاقات های خود را با پزشک فراموش نکنید. برای این که مطمئن شوید همه چیز طبق روال طبیعی طی می شود مراجعه به پزشک ضروری است. سوالات خود را از قبل یادداشت کنید تا چیزی فراموش نشود.
- برای رفع خستگی و مبارزه با یبوست تغذیه سالم داشته باشید. دقیقا مانند دوران بارداری سعی کنید تعداد وعده های غذایی را افزایش داده و حجم هر وعده را کم کنید. برای جلوگیری از بواسیر مصرف پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده را فراموش نکنید. مصرف فیبر را افزایش دهید و روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید.
- اگر زایمان شما سزارین بوده است حداقل در چند هفته اول ورزش را محدود کنید و اگر هم زایمان طبیعی داشته اید فورا با برنامه های تمرینی سخت شروع نکنید. حتما درباره این که چه زمانی می توانید ورزش را شروع کنید با پزشک تان صحبت کنید. بهتر است از پیاده روی آغاز کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼