۲۱۷۶۷۳
۱۰۸۹
۱۰۸۹

نشانه های شروع زایمان، بدانید و آگاه باشید

درد زایمان مثل بارداری برای هر زنی منحصر به فرد است. یعنی نمی‌توان برای همه یک شدت و زمان خاص در نظر گرفت.

محققان معتقدند زایمان طبیعی بهترین و البته ایمن ترین روش برای به دنیا آوردن نوزاد است. با این وجود خیلی از زنان از زایمان طبیعی می‌ترسند و دلیل ترسشان را ساعتها درد کشیدن عنوان می‌کنند. اما درد زایمان طبیعی چگونه است و چند ساعت طول می‌کشد؟ آیا زمان درد زایمان اول با زایمان‌های بعدی فرق دارد؟

درد زایمان طبیعی چند ساعت طول می‌کشد؟
درد زایمان مثل بارداری برای هر زنی منحصر به فرد است. یعنی نمی‌توان برای همه یک شدت و زمان خاص در نظر گرفت. درد زایمان طبیعی از شروع دردهای فعال حدود ۸ تا ۱۴ ساعت طول می‌کشد. دردهای فعال یعنی همان دردهایی که به زایمان ختم می‌شوند و کاذب نیستند یعنی دهانه رحم باز می‌شود. دردهای کاذب زایمان از هفته ۳۷ بارداری شروع می‌شوند اما دهانه رحم باز نمی‌شود. البته این زمان ممکن است در زایمان اول بیشتر طول بکشد. اما در زایمان دوم و سوم این زمان خیلی کمتر می‌شود. در زایمانهای بعدی مرحله درد فعال زایمان حدود پنج ساعت طول می‌کشد و بعید است بیش از ۱۲ ساعت طول بکشد. همچنین پس از یک ساعت فشار، نوزاد متولد می‌شود، اما گاهی نیز پنج تا ۱۰ دقیقه پس از فشار نوزاد متولد می‌شود. روشهای القای زایمان طبیعی کدامند؟
چرا زایمان طبیعی همراه با درد است؟
درد زایمان به دلیل انقباضات عضلات رحم و فشار روی دهانه رحم ایجاد می‌شود.این درد با شدت زیاد در شکم، کمر، کشاله ران و لگن و به صورت یک درد مبهم احساس می‌شود. البته مدل و شدت این درد در زنان متفاوت است. ممکن است بعضی از زنان در پهلوها و دستهایشان هم احساس درد کنند.دردهای زایمان بیشتر یک درد منتشر شونده است. یعنی از شکم و کمر به پهلوها و رانها منتشر می‌شود. اما مهمترین درد زایمان مربوط به خارج شدن جنین و فشار سر جنین در کانال زایمان و واژن است.

نشانه های شروع زایمان
انقباضات رحم
انقباض ماهیچه‌های رحم به صورت متناوب و نامنظم با نزدیک شدن به زمان زایمان رخ می‌دهد، ‌اما این انقباضات فاصله کوتاهی از هم دارد و منظم هستند.
پایین آمدن برآمدگی شکم
یکی از نشانه‌های شروع زایمان پایین ‌آمدن سر جنین به سمت پایین شکم است. شکم پایین‌تر از قبل به نظر می‌رسد و تنفس راحت‌تر می‌شود، چون وزن جنین دیگر به ریه‌ها فشار نمی‌آورد. همچنین ممکن است به دلیل فشار آوردن جنین روی مثانه دچار تکرر ادرار شوید.
ترشحات صورتی
ترشح صورتی رنگ آمیخته به خون از دهانه رحم هم یکی از نشانه‌های شروع درد زایمان است. این ترشحات همان مخاط مسدودکننده رحم یا پلاگ موکوس است و تا این زمان دهانه رحم را بسته و از عفونت در امان نگاه داشته بود، ممکن است روزها قبل از درد زایمان یا همزمان با شروع آن دیده شود.
پارگی کیسه آب
یکی از مهمترین نشانه‌های شروع زایمان پاره شدن کیسه آب است که باعث ترشح یا جاری شدن مایع از واژن می‌شود. پارگی کیسۀ آب ممکن است ساعت‌ها پیش از شروع درد زایمان یا همزمان با آن اتفاق بیفتد.
اسهال
اسهال مکرر هم ممکن است یکی از نشانه‌های نزدیک شدن به زمان زایمان باشد.
درد لگنی و کمردرد
با شروع فاز‌های اولیه زایمان در ناحیه پایین کمر، لگن و مقعد احساس فشار و درد داشته حس می‌شود. شروع این درد و فشار می‌تواند نشان‌دهنده نزدیک شدن به زایمان یا شروع شدن فاز اول آن باشد.

شدت درد در مراحل زایمان طبیعی چگونه است؟
شدت درد در روند زایمان طبیعی به سه مرحله تقسیم می‌شود:
مرحله اول زایمان
مرحله اول زایمان طبیعی شامل سه فاز می شود: نهفته، فعال و انتقالی.
فاز نهفته
طولانی‌ترین فاز زایمان با شدت کم است. تعداد انقباضات در این فاز زیاد می‌شود و به باز شدن دهانه رحم کمک می‌کند. در این فاز دهانه رحم باز و نازک می‌شود. شدت درد در این فاز کم است.
فاز فعال
در این فاز باز و نازک شدن دهانۀ رحم با سرعت بیشتری ادامه پیدا می‌کند و با هر انقباض، در کمر و شکم احساس درد شدید یا فشارمی‌کنید.
فاز انتقال
در این مرحله دهانه رحم به طور کامل و به اندازه ۱۰ سانتی‌متر باز می‌شود. درد در این فاز خیلی شدیدتر و بیشتر است چون انقباضات رحمی در تعداد بیشتری هر سه تا چهار دقیقه و به مدت ۶۰ تا ۹۰ ثانیه بروز می‌کند. این دردها به مرور زمان قوی‌تر می‌شوند و بیشتر اتفاق می‌افتند.
مرحله دوم زایمان
دهانه رحم در این مرحله به صورت کامل باز می‌شود و جنین از آن خارج می‌شود. در این مرحله درد خیلی بیشتر است. پزشک از زن باردار می‌خواهد که زور بزند تا فشار ناشی از زور زدن و انقباضات رحمی نوزاد را در کانال زایمان به سمت پایین هل بدهد. در این مرحله هنگامی که سر نوزاد قابل مشاهده می‌شود، احساس سوزش در اطراف دهانه واژن خواهید داشت.وقتی سر جنین از واژن بیرون می‌آید، پزشک با مکش یا ساکشن، مایع آمنیوتیک، خون و مخاط رحم را از بینی و دهان نوزاد خارج می‌کند. بعد از سر، شانه‌ها و سپس سایر قسمت‌های بدن نوزاد از واژن خارج می‌شود. در تمام این مراحل درد و فشار ادامه دارد.

مرحله سوم زایمان
در مرحله آخر زایمان، جفت که وظیفه تغذیه و اکسیژن‌رسانی به جنین را بر عهده دارد، از دیواره رحم جدا و از واژن خارج می‌شود. این مرحله ممکن است بین پنج تا ۳۰ دقیقه طول بکشد. این مرحله نسبتا آسان است، چون انقباضات خفیف، باعث خروج جفت می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.