۲۲۶۸۱۴
۴۷۵۰
۴۷۵۰

اگر از تاریخ زایمان بگذرد چه باید کرد؟

اگر چه ممکن است فکر کنید تاریخ زایمان کیفیت جادویی دارد، این تاریخ صرفا یک محاسبه‌ ی تخمینی از ۴۰ هفتگی نوزاد است.

گرچه ممکن است فکر کنید تاریخ زایمان کیفیت جادویی دارد، این تاریخ صرفا یک محاسبه‌ ی تخمینی از ۴۰ هفتگی نوزاد است. تاریخ زایمان زمان رسیدن بچه را تخمین نمی‌زند. زایمان قبل و بعد از موعد مقرر طبیعی است. درواقع، حاملگی باید دو هفته بعد از زمان زایمان ادامه داشته باشد تا زایمان با تاخیر نامیده شود.
بسه دیگه!
در شرایط زیر احتمال به تاخیر افتادن زایمان افزایش می‌یابد:
اولین باری است که صاحب فرزند می‌شوید
قبلا هم سابقه‌ی حاملگی دیرتر از موعد داشته‌اید
بچه پسر است
شاخص توده‌ی بدن ۳۰ یا بیشتر است (چاقی مفرط)
ممکن است تاریخ زایمان، احتمالا به خاطر ندانستن تاریخ دقیق شروع آخرین قاعدگی، اشتباه محاسبه شده باشد یا تاریخ زایمان براساس سونوگرافی دوماه یا سه ماه آخر بارداری است
به‌ ندرت پیش می ‌آید که تاخیر در زمان مربوط به بروز مشکل در جفت یا جنین باشد
دلیل آن هرچه باشد، احتمالا از حاملگی خسته شده‌اید و مضطرب هستید. خیالتان راحت باشد، حاملگی با تاخیر تا همیشه ادامه پیدا نمی‌کند. هر لحظه ممکن است دچار درد زایمان شوید.

خطرات به تاخیر افتادن زایمان
تحقیقات نشان می‌دهد اگر زمان حاملگی بین ۴۱ هفته و ۴۱ هفته و شش روز (زایمان با تاخیر)، همینطور ۴۲ هفته یا بیشتر (زایمان دیرتر از موعد) طول بکشد، خطر بروز مشکل در سلامت جنین افزایش می‌یابد. ازجمله:
وزن جنین هنگام زایمان بیشتر از حالت طبیعی است که خطر زایمان طبیعی، سزارین یا گیر کردن شانه پشت استخوان لگن حین زایمان (دیستوسی کتف) را بالا می‌برد.
سندرم بلوغ دیررس که با کاهش چربی زیر پوست مشخص می‌شود، کمبود پوشش چرب (vernix caseosa)، موی نرم و پرزمانند (lanugo) و لکه افتادن در مایع آمنیوتیک، پوست و بند ناف با اولین حرکت معده‌ی نوزاد (مکونیم)
کاهش مایع آمنیوتیک (oligohydramnios)، که روی ضربان قلب نوزاد تاثیر می‌گذارد و حین انقباضات به بند ناف فشار می‌آورد
زایمان همراه با تاخیر مشکلاتی در زایمان هم به وجود می‌آورد:
پارگی شدید واژن
عفونت
خونریزی بعد از زایمان

حواس ‌تان به دوران حاملگی باشد
مراقبت‌های دوران حاملگی با به تاخیر افتادن زمان زایمان ادامه پیدا می‌کند. متخصص بهداشت در هر نوبت اندازه، ضربان قلب و موقعیت جنین را بررسی می‌کند و درمورد حرکات نوزاد از شما سوال می‌پرسد.
اگر بیشتر از یک هفته از زمان زایمانتان گذشته است، متخصص می‌تواند ضربان قلب جنین را بررسی کند (تست بدون استرس) و حجم مایع آمنیوتیک را بسنجد یا تست بدون استرس را همراه با سونوگرافی انجام دهد (پروفایل بیوفیزیکی). در بعضی از موارد، پیشنهاد می‌شود از روش القای زایمان استفاده کنید. به تحریک انقباضات رحم قبل از شروع درد زایمان القای زایمان گفته می‌شود تا زایمان طبیعی انجام شود.

تحریک نوزاد
اگر شما و متخصص بر سر القای زایمان توافق کنید، دارویی برایتان تجویز می‌شود تا به باز شدن دهانه‌ی رحم کمک کند. ممکن است متخصص برای باز کردن دهانه‌ی رحم لوله‌ی کوچکی (کاتتر) به آن وارد کند که به انتهای آن بالون متصل است. پر کردن بالون با محلول نمک و قرار دادن آن داخل دهانه‌ی رحم به باز شدن آن کمک می‌کند. اگر هنوز کیسه آب پاره نشود، متخصص با یک قلاب پلاستیکی نازک مسیر را باز می‌کند.
درصورت لزوم، برای شروع انقباضات به شما دارو داده می‌شود. پیتوسین (نسخه‌ی مصنوعی اکسیتوسین، هورمونی که باعث انقباض رحم میشود) یکی از گزینه‌های رایج است.

صبور باشید
شما در مرحلهی آخر هستید! چه تصمیم به صبر بگیرید، چه برنامه‌ی القای زایمان را انتخاب کنید، باید با متخصص در تماس باشید و حتما بدانید در صورت شروع درد زایمان باید چه اقداماتی را انجام دهید. در این میان، سعی کنید از آخرین روزهای حاملگی لذت ببرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.