مشکلات بعد از زایمان، التهاب غده تیروئید چیست؟
در طول دوران بعد از زایمان از هر ۱۵ نفر زن ، یک نفر دچار ورم و التهاب غده تیروئید (یک نوع التهاب خود ایمنی گذرا در غده تیروئید) می شود. این حالت با تجمع و انباشتگی سلولهای سفید خونی در این غده قابل تشخیص است.
سلامت نیو: در طول دوران بعد از زایمان از هر ۱۵ نفر زن ، یک نفر دچار ورم و التهاب غده تیروئید (یک نوع التهاب خود ایمنی گذرا در غده تیروئید) می شود .
این حالت با تجمع و انباشتگی سلولهای سفید خونی در این غده قابل تشخیص است.لازم به ذکر است که سیستم ایمنی به طور نرمال و در وضعیت سالم تنها علیه ملکول های بیگانه و میکروب ها مقابله می کند ولی در اختلال خود ایمنی، وضعیت بر عکس شده و سلول های ایمنی علیه سلول های سالم خود بدن مقابله و حمله می کند. در حدود یک چهارم از زنان، اختلال مزبور 1 تا 4 ماه بعد از زایمان شروع می شود. علائم نه چندان بارز آن با فعالیت شدید غده تیروئید آغاز شده و 2 تا 8 هفته طول می کشد. سپس علائم کم کاری غده تیروئید شروع شده و 2 تا چند ماه به طول می انجامد.بیش از نیمی از زنانی که دچار التهاب تیروئید می شوند تنها علائم پر کاری تیروئید را نشان می دهند که 2 تا 6 هفته بعد از زایمان شروع می شود. در اغلب زنان این علائم یک سال بعد از زایمان و حتی کمتر از این مدت از بین می رود. ولی یک سوم آنها دچار پر کاری تیروئید به صورت ثابت می شوند که نیاز به درمان دارند . زنان در فاز پرکاری تیروئید دارای علائم ضعیفی از تندخویی ، اضطراب ، ضعف ماهیچه ای ، لرزه و افزایش ضربان قلب می باشند. علائم پر کاری تیروئید نظیر خستگی ، خشکی پوست و تنبلی نیز مشاهده می شود. بعضی
مطالعات ثابت کرده است که افسردگی بعد از زایمان در نتیجه پر کاری تیروئید وخیم تر خواهد شد. تشخیص التهاب غده تیروئید بعد از زایمان می تواند سخت باشد و ممکن است نیاز به معاینات عمیق تری داشته باشد. اگر چه بیشتر زنان دچار این اختلال نیاز به درمان ویژه ای ندارند اما اگر علائم دردسر ساز بروز کرد می توان کنترل نمود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼