راههای کاهش درد زایمان از راه نفس! (۵)
پنجمین مطلب از بسته زایمان طبیعی بدون درد، تکنیک های تنفسی را به شما می آموزد که باعث می شود در هنگام زایمان آرامش بیشتر و درد کمتری را تجربه کنید.
نی نی بان: پنجمین مطلب از بسته زایمان طبیعی بدون درد ، تکنیک های تنفسی را به شما می آموزد که باعث می شود در هنگام زایمان آرامش بیشتر و درد کمتری را تجربه کنید.
امروزه روش های مختلفی برای کاهش درد در حین زایمان طبیعی به مادران پیشنهاد می شود. یکی از این روش ها که جزو مؤثرترین ها هم محسوب می شود، تکنیک های تنفسی که یادگیری و انجامشان به سه دلیل می تواند در حین زایمان طبیعی به مادر کمک کند:
۱. تکنیک های تنفسی در مراحل مختلف زایمان به شما کمک می کند تا راحت تر بتوانید موقعیت خود را کنترل کرده و درد کمتری احساس کنید.
۲. تکنیک های تنفسی در هنگام فرا رسیدن زمان اصلی زایمان که دهانه رحم مادر به بازترین حد ممکن رسیده است، باعث می شود انقباضات رحمی شما حالت مؤثرتری پیدا کرده و به خروج ساده و بی دردسر نوزاد کمک می کند.
۳. انجام تکنیک های تنفسی خاص در طی زایمان باعث می شود اکسیژن کافی در تمام طول زایمان به جنین برسد. همچنین انجام این تنفس ها در آن شرایط اکسیژن مورد نیاز خود مادر را نیز تأمین می کند تا کمتر خسته شود و راحت تر بتواند زور بزند.
تکنیک های تنفسی در مراحل اولیه زایمان
در مراحل ابتدایی زایمان باید روی دم و بازدم های آرام همزمان با انقباضات رحمی تمرکز کنید. در این مرحله باید جوری تنفس کنید که به راحتی بتوانید تعداد انقباض ها را با ریتم نفس کشیدنتان حساب کنید.
وقتی انقباضات رحمی شدیدتر می شود، باید تکنیک تنفسی تان را عوض کنید تا هم درد کمتری را احساس کنید و هم بتوانید اکسیژن مورد نیاز جنین را تأمین نمایید.
تکنیک تنفسی مرحله فعال
با شروع هر کدام از انقباض ها باید شروع به انجام این تکنیک کنید؛ سعی کنید از طریق بینی نفس کشیده و بازدم را از طریق دهان خارج کنید.
وقتی دردها شدیدتر می شود، باید عمیق تر و سریع تر نفس بکشید و وقتی درد به اوج می رسد باید هم دم و هم باز دم را با دهان باز (درست مثل اینکه قصد خر خر کردن دارید) انجام دهید. با کم شدن مجدد شدت درد و در فاصله ای که تا انقباض بعدی وجود دارد، مجددا از طریق بینی نفس را به درون کشیده و بازدم را از طریق دهان انجام دهید.
در طی فرایند زایمان معمولا زمانی پیش می آید که مادر به شدت میل دارد زور بزند و نوزاد را خارج کند، اما دهانه رحمش هنوز به اندازه کافی باز نشده است. در این حالت بهتر است روی چهار دست و پا قرار بگیرید و لگن تان به سمت بالا باشد. همچنان به دم از طریق بینی و بازدم از طریق دهان ادامه دهید تا این مرحله بگذرد.
تکنیک های تنفسی در مراحل دوم زایمان
هنگامی که دهانه رحم به طور کامل باز شد، دکترتان از شما می خواهد که شروع به زور زدن کنید. در این مرحله باید تکنیک های تنفسی زیر را امتحان کنید.
وقتی انقباض ها شروع می شود و باید زور بزنید، اصلا سعی نکنید که نفستان را در سینه حبس کنید. در مقابل باید یک دم بزرگ داشته باشید و بعد به آرامی نفستان را بیرون بدهید. همزمان با بیرون دادن نفس روی زور زدن و هل دادن جنین به سمت پایین تمرکز کنید. وقتی بازدم تان به پایان رسید، چند تا نفس عمیق بکشید و دوباره همین کار را تکرار کرده و مجددا زور بزنید. آنقدر به این کار ادامه دهید تا انقابض ها فروکش کند.
از کی این تمرین ها را شروع کنید؟
هر چه قدر زودتر بهتر! شما باید این تکنیک ها را در تمام طول بارداری خود تمرین کنید تا به صورت ناخودآگاه در بیایند و به بخشی از شیوه معمول تنفس شما تبدیل شوند. اگر بخواهید این تکنیک ها را فقط در هنگام زایمان اجرا کنید بدون اینکه از قبل هیچ تمرینی کرده باشید مسلما موفق نمی شوید و باید درد و خستگی بیشتری را تحمل کنید.
اگر می خواهید درباره روش های کاهش درد زایمان بیشتر بدانید، ادامه مطالب این بسته را در این صفحه ببینید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼