راهکارهایی برای پایداری رابطه زن و شوهری
بسیاری از ما با رویاهای شیرین وارد زندگی مشترک میشویم، اما واقعیت این است که موفقیت در این مسیر نیازمند مهارتهایی فراتر از عاشق شدن است.
ازدواج تنها آغاز یک سفر نیست، بلکه نردبانی است که نیازمند نگهداری و توجه مداوم است. در حالی که همه ما در دوران مجردی به آرزوهای شیرین عشق میاندیشیم، واقعیتهای زندگی مشترک ممکن است این رویاها را به چالش بکشد. در این گزارش به شما میگوییم که چگونه میتوانید زندگی پس از ازدواج را غنیتر و شادتر کنیم.
دکتر پروین ناظمی، روانشناس و زوج درمانگر، میگوید: زوجین به جای اینکه رویایپردازی کنند و آرزوهایشان را در ذهنشان مرور کنند، باید مهارتهای زندگی مشترک و رابطه زناشویی را قبل از ازدواج فرا بگیرند و خودشان را توانمندیکنند. متاسفانه هنگامی که وارد زندگی مشترک میشویم، متوجه میشویم که خیلی از مسائل از دستمان خارج است. یعنی همان اتفاقاتی که شاید برایمان خوشایند نبود و همیشه اعتراض داشتیم و انتقاد میکردیم، برای خودمان هم آن اتفاق افتاده است، بنابراین باید یک سری مهارتهای زندگی مشترک و رابطه زناشویی را قبل از ازدواجمان یاد بگیرند و خودشان را توانمند کنند.
مراقب رابطه زناشوییتان باشید
تصور کنید مهارت و آموزشهای قبل از ازدواج را یاد گرفتید بعد از ازدواج چه مراقبتهایی باید از کانون خانواده صورت بگیرد تا عشق زوجها ماندگار شود؟ خیلی ساده است. تصور کنید مثلا یکی از وسایل خانه را خیلی دوست دارید. مرتب و هر روز و شاید هر لحظه تمیزش میکنید. نگاهش میکنید. حواستان است آسیبی نبیند. از آن مراقبت میکنید. مشکل اینجاست که ما از دوست داشتنهایمان مراقبت نمیکنیم. قبل از آغاز زندگی مشترک هدفمان ازدواج است و حتی شاید برایش وقت بگذاریم تا ازدواج بدون نقص و خوبی داشته باشیم، اما بعد از ازدواج دیگر میسپاریمش به فراموشی. در حالی که باید از آن مراقبت کرد تا خراب نشود.
ناظمی میگوید: ۳ تا ۵ سال اول زندگی مشترک خیلی مهم است. همه فکر میکنند رویاییترین دوره این ایام است، اما نه سختترین دوره زندگی و روابط زناشویی است. چون دو تا آدم متفاوت میخواهند با هم کنار بیایند و یک فرهنگ مشترک برای ادامه زندگیشان ایجاد کنند. اگر با نا آگاهی وارد شوند و هدفی نداشته باشند، این مسائل و تفاوتها عشقشان را از بین میبرد.
چگونه عشقی ماندگار داشته باشیم
حال باید چه کنیم تا در این مدت رابطه بینمان را حفظ کنیم و نهال انعطافپذیر ازدواجمان را به بار بنشانیم.
گفتوگو: زن و شوهر آنقدر با هم صمیمی باشند که بتوانند حتی در مورد احساسات منفی یکدیگر هم صحبت کنند. یعنی آنقدر مهارت شنیدن داشته باشند که اگر از هم انتقاد هم میشنوند، به آنها بر نخورد.
ایجاد فرهنگ مشترکِ زن و شوهری: وقتی زن و شوهر آمدند یک زندگی مشترک را ایجاد کردند، باید یک فرهنگ مشترک هم بین خودشان ایجاد کنند. فرهنگی مشترک از دیدگاه، مجموع نگرشها و نوع رفتارهایشان. یعنی هیچ چیزی مختص «من» یا «او» نباشد. بلکه فرهنگی مختص به «ما» باشد.
قدرت انعطاف پذیری: در صورت منعطف بودن میتوانیم اشتباه خودمان را بپذیریم و عذرخواهی کنیم. یا جبرانش کنیم یا تکرارش نکنیم.
جدایی ممنوع: حتی اگر زوجین با هم قهر میکنند، کنار هم باشند و از هم جدا نشوند.
اختصاص زمانی به خودتان: هر کدام از زوجین برای خودشان ارزشمندند پس یک زمان خاصی را برای خودشان بگذارند.
ایجاد تفریحات و علایق مشترک:زن و شوهر باید تفریحات و علایق مشترکی برای خودشان ایجاد کنند تا در زمانهای با هم بودن از آن اشتراک لذت ببرند.
توجه به روابط جنسی: ممکن است یک سری مشکلات در روابط زناشویی در ابتدای زندگی مشترک باشد، اگر مسئلهای وجود دارد همان ابتدا باید حلش کنند. اگر میبینند از هم دور، سرد و فاصله دارند و احساس تمایلی به همسر خود ندارند، حتما به پزشک مراجعه کنند شاید مشکلات فیزیوژیکی یا روانی باشد که باید حل شود.
خوش خلق بودن: باید بتوانیم با تمام فشارهایی که به ما میآید خوش خلقی را در روابط زناشویی داشته باشیم. همسران میتوانند با هم همدلی داشته باشند، ولی نگذارید که هر روز و همیشه بد خلقی باشد.
اولویت اولتان، زندگی مشترک باشد: گاهی اولویتبندیهایمان ایراد دارد مثلا کار و شغل برخی مهمتر است، اما اهداف شخصیمان باید طوری باشد که به اهداف مشترک زندگی آسیب نزند.
هنر درست عشق ورزیدن: عشق ورزیدن فقط در کلام نیست. در نگاه، کمک کردن و رفتارهایمان هست.
منبع: فارس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼