مراقب سودجویان فضای مجازی باشید/ هر کسی صلاحیت کار بهداشتی و درمانی را ندارد

نایبرئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: فعالیتهای غیرقانونی در حوزه بهداشت و درمان افزایش یافته است. مردم مراقب دخالت افراد فاقد صلاحیت در ارائه خدمات درمانی، چه بهصورت حضوری و چه در فضای مجازی باشند.
احمد موذنزاده، نایبرئیس انجمن فیزیوتراپی ایران درباره دخالتهای غیرمجاز در امور بهداشتی و درمانی اظهار کرد: متأسفانه به طور فزایندهای شاهد فعالیت افرادی هستیم که بدون داشتن صلاحیت علمی و حرفهای، در حوزه بهداشت و درمان مداخله میکنند.
وی ادامه داد: این دخالتها هم به صورت میدانی و هم در فضای مجازی رخ میدهد. افرادی که مجوز ارائه خدمات درمانی ندارند در پلتفرمهایی مانند اینستاگرام و فیسبوک، با تبلیغات گمراه کننده مردم را به دریافت خدمات نادرست تشویق میکنند.
نایبرئیس انجمن فیزیوتراپی ایران افزود: حوزه خدمات بهداشتی و درمانی گسترده است و از مسائل بهداشتی و تغذیهای گرفته تا درمان، بازتوانی، تجویز دارو و حتی مداخلات پزشکی مانند خدمات زیبایی را نیز شامل میشود. در همه این موارد، کسانی که در زمینه پیشگیری، درمان یا توانبخشی فعالیت میکنند، باید صلاحیت علمی و حرفهای داشته باشند.
موذنزاده در پاسخ به این سوال که مردم چگونه افراد صلاحیتدار را تشخیص دهند گفت: همه افرادی که صلاحیت ارائه خدمات درمانی دارند، عضو سازمان نظام پزشکی هستند. این شامل پزشکان عمومی، متخصصان، دندانپزشکان، داروسازان، کارشناسان علوم آزمایشگاهی، فیزیوتراپیستها، بیناییسنجها، شنواییسنجها، متخصصان تغذیه و سایر رشتههای مرتبط میشود.
موذنزاده ادامه داد: مردم میتوانند با مراجعه به سایت سازمان نظام پزشکی و استفاده از بخش جستجوی پزشک، بررسی کنند که آیا یک فرد عضو این سازمان است یا خیر، در چه رشتهای تحصیل کرده و چه مجوزی برای فعالیت دارد.
وی تأکید کرد: مردم به هیچ وجه خدمات بهداشتی و درمانی را از افرادی که فاقد صلاحیت یا مجوز قانونی از وزارت بهداشت یا سازمان نظام پزشکی هستند، دریافت نکنند. همچنین تمامی مراکزی که خدمات درمانی ارائه میدهند، باید پروانه فعالیت خود را از این دو نهاد دریافت کرده باشند.
او در پایان گفت: گاهی دیده میشود برخی مراکز که مجوز خود را از نهادهایی مانند وزارت ورزش یا سازمان فنی و حرفهای گرفتهاند در حوزههایی مثل تغذیه، فیزیوتراپی و طب ورزشی مداخله میکنند. این اقدامات غیرقانونی، در بسیاری از موارد باعث آسیب به بیماران میشود. مردم در صورت مشاهده چنین تخلفاتی، چه در فضای مجازی و چه در مراکز حضوری، باید موضوع را به دانشگاههای علوم پزشکی یا سازمان نظام پزشکی گزارش دهند تا برخورد قانونی صورت گیرد.
منبع: آنا