۳۹۰۱۹
۶۵۷۴
۶۵۷۴

دختران «صورتی» و پسران «آبی»، چرا و چگونه؟

یکی از مورخان دانشگاه مریلند به بررسی علت وجود هنجار «صورتی برای دختران» و «آبی برای پسران» در جوامع مدرن پرداخته است.به گزارش ایسنا، گفته می شود که رنگ آبی مختص پسران و صورتی مختص دختران است. ا.

خبرگزاری ایسنا:یکی از مورخان دانشگاه مریلند به بررسی علت وجود هنجار "صورتی برای دختران" و "آبی برای پسران" در جوامع مدرن پرداخته است. گفته می شود که رنگ آبی مختص پسران و صورتی مختص دختران است.

دختران «صورتی» و پسران «آبی»، چرا و چگونه؟

اما آیا این امر منعکس کننده تفاوت ذاتی بیولوژیکی بین دو جنس مخالف بوده یا این که یک سازه صرفاً فرهنگی است؟دهه ها مطالعه جو پائولتی، مورخ دانشگاه مریلند حاکی از آن است که تا دهه ۱۹۵۰ هیچ نماد رنگی متعلق به جنس خاصی وجود نداشته است.

به گفته این محقق، به این دلیل که نرم های اجتماعی صورتی برای دختر و آبی برای پسر فقط طی قرن ۲۰ میلادی در امریکا پا به عرصه ظهور گذاشتند، می توان نتیجه گرفت که این نرم ها از هیچ نوع تفاوت ذاتی تکامل یافته یی بین رنگ های مورد علاقه دختران و پسران نشات نگرفته اند.

کتاب های نوزادان، کارت پستال های آن ها و مقالات روزنامه های در دسترس از اوایل دهه ۱۹۰۰ مبین این امر هستند که در آن زمان صورتی همزمان به هر دوی نوزادان دختر و پسر مرتبط بوده است.

به گفته پائولتی، پس از جنگ جهانی دوم هنجار مدرن صورتی برای دختر و آبی برای پسر غالب شد؛ با این حال تا دهه ۱۹۸۰ این سنت همه گیر نشده بود.وی معتقد است که این قانون می تواند منعکس کننده مدهای فرانسه باشد. فرهنگ سنتی این کشور صورتی را به دختران و آبی را به پسران اختصاص داده بود، در حالی که بلژیکی ها و فرهنگ کاتولیک آلمان درست برعکس بود. به این دلیل که فرانسه در قرن بیستم مروج مد بود، این سنت نیز بر بسیاری از فرهنگ ها غالب شد.

فیلیپ کوهن جامعه شناس دانشگاه مریلند بر این باور است که چنین نرم هایی محصول استراتژی های بازاریابی است.به گفته وی، تمام شواهد دال بر این واقعیت اند که امروزه ما کودکان را از لحاظ جنسیت بیشتر تمیز می دهیم تا ۱۵۰ سال قبل، زیرا در آن زمان بیشتر رنگ سفید برای هر دو جنس استفاده می شد.

این دانشمند می افزاید که پررنگ شدن ارتباط رنگ با جنسیت باید پدیده یی فرهنگی باشد و این امر ایده بیولوژیک بودن هنجار مزبور را با چالش جدی مواجه می کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.