۳۹۴۵۶
۶۳۲۱
۶۳۲۱

آموزش ریاضی به کودکان، مخصوص اولیا

بسیاری از اولیا برای کمک به کودک خود در آموختن ریاضیات سعی می‌کنند به روش‌های گوناگون متوصل شوند تا مفاهیم پیچیده ریاضی را به او بیاموزند.

شهرزاد:بسیاری از اولیا برای کمک به کودک خود در آموختن ریاضیات سعی می‌کنند به روش‌های گوناگون متوصل شوند تا مفاهیم پیچیده ریاضی را به او بیاموزند. برای این‌که کودک بهترین کمک را دریافت کند باید هدف را ایجاد اشتیاق هرچه بیشتر در نظر گرفت و سعی کرد تا آنجا که ممکن است فشار را کاهش داد. انگیزه یادگیری را با نشان دادن کاربرد گسترده ریاضی در زندگی روزمره و این‌که خود اولیا احساس منفی خود را از ریاضی به کودک القا نکنند، می‌توان قوی‌تر ساخت.

آموزش ریاضی به کودکان، مخصوص اولیا

  • سعی کنید احساس شخصی شما نسبت به ریاضی، شناخت کودک را از دنیای اعداد و محاسبات تحت تاثیر قرار ندهد. زمان روش‌های آزار دهنده‌ای برای آموزش مفاهیم ریاضی سپری شده و نگاه جدید سعی در هر چه بیشتر کاربردی‌تر ساختن این آموزش دارد تا آموخته های کودکان با جهان واقعیت سازگارتر باشد.
  • با کاربرد روزمره ریاضی در زندگی کودک به اهمیت این مهارت پی خواهد برد مثلا به هنگام پرداخت صورت حساب خرید یا اندازه گیری متراژ منزل یا محاسبه وزن مواد غذایی در آشپزی می‌توان کودک را به کمک طلبید. با توضیح شغل‌های مختلف مثل مهندسان، دارو سازان و ستاره‌شناسان ، دیدگاه او به کاربرد ریاضی گسترده‌تر خواهد شد.
  • با صدای بلند حساب کردن در منزل یا فروشگاه که روند محاسبه را به کودک نشان می‌دهد نیز روش موثری است مثلا وقتی کودک از شما تقاضای شیرینی می‌کند با گفتن این‌که:« خوب! اگر از این پنج شیرینی یکی را تو بخوری و یکی هم خواهرت بخورد برای من و پدرت چند تا باقی می‌ماند؟» از او بخواهید که او هم با صدای بلند حسابش را به شما بگوید. مهمتر از جواب درست یا نادرست او روالی است که او برای رسیدن به جواب استفاده می‌کند.
  • بسته به علاقه کودک و البته نظر معلم او گاهی و نه همیشه ماشین حساب و نرم افزارهای رایانه‌ای برای ایجاد هیجان نسبت به مفاهیم ریاضی و محاسبات مفید خواهد بود.
  • یک ساعت عقربه‌ای برای کودک تهیه کنید. گاهی از او سئوالاتی در مورد زمان بپرسید مثلا:«اگر برادرت ساعت ۴ بیاید چند دقیقه‌ دیگر باید منتظر باشیم؟»
  • از کودک بخواهید وزن اشیا، لوازم منزل، کتاب و ... را حدس بزند. خود شما هم حدس بزنید و بعد با ترازو تعیین کنید که کدام یک نزدیکتر حدس زده است. یک روش دیگر جمع زدن اندازه قد یا وزن اعضای خانواده است تا معلوم شود در مجموع قد یا وزن خانواده شما چقدر است. این روش برای تمرین جمع اعداد سه یا دو رقمی مناسب است.
  • بازی‌های خرید و فروش با مقدارهای مختلف پول کودک را با مفهوم پول و محاسبه آن آشنا می‌کند. بازی‌هایی مثل مونوپولی هنوز برای بسیاری از اولیا و کودکان جالب است. یک بازی دیگر هم پیشنهاد می‌شود این‌که با کمک یک تاس اعداد، اعضای خانواده عددی را بین یک و شش بدست می‌آورند و برابر آن سکه معینی مثلا یک تومانی دریافت می‌کنند، وقتی مجموع سکه‌ها به رقمی قابل تعویض رسید، آن‌ را با اسکناس یا سکه پر ارزش‌تر معاوضه می‌کنند. وقتی بودجه فرضی تمام شد، کسی که بیشترین میزان پول را بدست آورده است، برنده می‌شود. در مثالی دیگر می‌توان کودک را با بودجه‌ای معین برای خرید لوازم یک وعده غذا به حساب دعوت کرد و دید که چطور بودجه بندی را می‌آموزد و آیا حدس‌های او قابل انجام است؟ اگر چنین بود بر همان اساس خرید انجام بشود.
  • یک روش برای آشنایی وی با مفهوم حجم، وزن و نسبت این است که با کمک ظروف اندازه‌گیری از او بخواهید مقادیر برنج، حبوبات یا مایعات را برای تهیه غذا پیمانه کند.
  • گاهی اولیا نگران توان یادگیری فرزندشان هستند. در این شرایط معلمان بهترین داوری را عرضه می کنند زیرا امکان مقایسه کودک را در کنار همکلاسان دیگر و شرایط مختلف مدرسه دارند.علائمی مانند مشکل در یادآوری ارقام،اشتباه نوشتن اعداد مثلا ۷ با ۸ یا ۳ با ۲ ، کلافه شدن و بی‌قراری هنگام کار با ارقام، ناتوانی در دنبال کردن دستور العمل‌های ساده ریاضی، ناتوانی در درک مفاهیم ذهنی مثل بزرگتر و کوچکتر یا قبل و بعد یا کم سن‌تر و مسن‌تر و اضطراب بالا در مورد تکالیف ریاضی که اگر همه یا اغلب‌شان در یک کودک دیده شود باید با معلم کودک صحبت کرد. چون قبل از آن‌که تشخیص اختلال یادگیری مطرح شود باید این احتمال که شاید کودک تحت فشار زیادتر از حد توان است یا نیازمند تمرین‌هایی مانند آنچه در بالا گفته شد، رد شود. سرانجام ممکن است اولیا و معلم ، به این نتیجه برسند که کمک روانپزشکی برای کودک لازم است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.