۶۶۸۶۰
۴۱۶۴
۴۱۶۴

بازی های مناسب کودکان، وقت بگذارید

برای فرزندتان بازی های را شناسایی کنید که عملی و کاربردی باشد.

پرسش: چند بار که با کودکم بازی فکری کردم دوست داشته البته برخی بازی ها و برخی دیگر را خیلی علاقه نشان نداده. کلا پسر پر انرژی است و خیلی علاقه دارد با من و پدرش و کلا با بزرگترها بازی کند و حتی پارک هم می رویم یا دیگران را نگاه می کند و یا اصرار دارد که ما کنارش باشیم و با او بازی کنیم. بسیار به نکات منفی توجه دارد مثل سیگار کشیدن و فحش دادن دیگران در پارک یا خیابان مدتی هم من فهمیده بودم در مهد کودک سی دی های بن تن و بت من برایشان می گذارند که خیلی ناراحت شدم و تذکر دادم چرا که مدتی خیلی هم خشن شده و همش می خواهد شبیه آنان قدرتش را به دیگران ثابت کند. البته بیشتر نگرانی من هوش او است که نکند زیاد علاقه به یادگیری و ... نداشته باشد و بعدها در مدرسه دچار مشکل شود. مورد دیگری که باید خدمتتان بگویم مقدار کنجکاوی جنسی دارد و حتی یه بار با پسر داییش ( 4 ساله ) در اتاق بودن من ناگهان متوجه شدم که اینها لخت شده اند.

پاسخ: تمام مسائلی که بیان می کنید جز مسائل بسیار رایج و طبیعی در این سن و سال است. کودکان عمدتا در این سالها به حرکات و رفتارهای منفی بیش از حد توجه دارند که باید شما نادرست بودن آن را برای کودکتان توضیح دهید و مثال بزنید. کنجکاوی جنسی دارند که شما باید آموزش های جنسی مناسب دهید مثلا باید نام درست اندام های جنسی را به او بیاموزید و همچنین مفهوم حریم بدن را به او آموزش دهید تا بداند که به جز خودش و والدین هیچکس حق ندارد اندام های تناسلی وی را ببیند. در این زمینه کتاب های خوبی هم در بازار است لذا حتما آنها را مطالعه کنید.

در مورد بازی های کودکتان هم توجه کنید، دنیای فرزندتان را شما می سازید. این شما هستید که محتواهای آموزشی را برای وی مهیا می کنید و ذهن او را تغذیه می کنید. یعنی هر چه به کودک عرضه کنید او هم به مرور عادت می کند. حال اگر انتخاب نوع بازی را با توجه به روحیات کودک و صد البته توجه به نیازهای وی باشد قطعا موفق خواهید بود. ضمن اینکه خیلی مهم است که شما بتوانید هوش بالقوه فرزندتان را بالفعل کنید.

عمدتا در کشور ما این اتفاق نمی افتد چون هم مکان های آموزشی توجه چندانی به فردیت کودک ندارند و هم خود والدین در این زمینه بسیار کوتاهی می کنند لذا به عنوان یک مادر باید فرزندتان را مطالعه کنید. روحیاش را بشناسید و آن قدر کودک تان را خوب کشف کنید که بدانید کدام اسباب بازی بیشتر وی را سرگرم می کند. همچنین اگر با فرزندتان بازی کنید می توانید محتواهای مناسب و ارزشمند را به او تحمیل کنید. من سعی می کنم اسباب بازی های مناسب را به شما معرفی کنم. شما تمرین کنید، با فرزندتان کار کنید و به من بازخورد دهید. خواهید دید اگر با کودکتان همبازی شوید عمده مشکلات رفع می شود و در ضمن شما می توانید خیلی از مشکلات را از همین طریق یعنی با بازی کردن رفع نمایید. به نظر فرزندتان بسیار اهل جنب و جوش است. اتفاقا این بچه ها عمدتا باهوش ترند چون بیشتر محیط را کشف می کنند.

برای فرزندتان بازی های را شناسایی کنید که عملی و کاربردی باشد. مثلا برخی از اسباب بازی ها هست که کودک باید بسازد مثل کامیون های چوبی که قطعاتش کاملا از هم باز می شود و سپس بسته می شود. قطعات بزرگ است و دارای آچار و پیچ گوشتی است. در ابتدا برای باز و بسته کردن آنها خودتان با کودکتان همراهی کنید بعد از مدتی خواهید دید که کودکتان به صورت خودکار خودش می تواند این کار را بکند. تیله بازی جز بازی های سرگرم کننده بچه هایی است که دنبال هیجان هستند. بولینگ هم همین طور. بولینگهای پلاستکی برای این سن بچه ها بسیار هیجان آور است.

باز تاکید دارم باید هر روز ساعتی مشخص را صرف بازی با کودکتان کنید. وقتی با او بازی های هیجانی کنید خواهید دید که به بازی های فکری هم تن می دهد. اگر می بینید نقاشی کردن را دوست ندارد ایرادی ندارد اولا ابزارهای نقاشی شاد مثل پاستل و گواش و .. برایش مهیا کنید. در ثانی کتابهای آموزشی بگیرید. مثلا سری کتابهای آموزشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (مجموعه مارپیچ یا رنگها و یا اعداد) علاوه بر بازی فکری کودک را به رنگ آمیزی هم ترغیب می کند.


منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.